Koululaisten urheilukisat liikuttavat tuhansia oppilaita

Koulujen väliset urheilukilpailut eri lajeissa liikuttavat satoja oppilaita, jotka eivät välttämättä kuulu urheiluseuroihin.

Tiistain SK 16.5. tekstaripalstalla kysyttiin, miksi sivistystoimiala edelleen järjestää koulujen urheilukilpailuja. Vastaan kysymykseen 45 vuotta kisoja järjestämässä olleena.

9. toukokuuta järjestettyihin Porin koulujen maastojuoksukilpailuihin osallistu 329 oppilasta. Raumalla ja Kankaanpäässä molemmissa koulujen maastojuoksukisoihin osallistui myös yli 300 oppilasta. Eli näissä kolmessa kaupungissa maastojuoksukisoissa liikutettiin jo yhteensä noin tuhatta oppilasta. Näistä vain pieni osa on mukana yleisurheiluseurojen toiminnassa.

Huhtikuussa Porissa järjestettyyn koulujen oppilaiden tanssikisaan osallistui 219 koululaista, joista noin 200 muuta kuin tanssiseurojen jäseniä.

Lisäksi osassa koulujen kisoista on omat sarjansa lisenssiurheilijoille ja harrastelijoille. Esimerkkinä telinevoimistelu, johon osallistui 11 voimistelulisenssin omaavaa kilpailijaa ja 61 harrastesarjalaista.

Pesäpallossa pelataan luokkajoukkuein. Miltään luokalta ei löydy 12 pesäpalloilijaa.

Porin koulujen kilpailut liikuttavat vuosittain tuhansia "tavallisia" oppilaita. Kilpailut ovat yksi keino muiden joukossa saada koululaisia liikkumaan.

Toivottavasti kilpailut jatkuvat edelleen. Ja niitä on kehitetty vuosikymmenten aikana juuri siihen suuntaan, että ne liikuttavat mahdollisimman paljon muitakin oppilaita kuin niitä, jotka harrastavat urheilua seuroissa.

Timo Stenfors

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut