Mitä meille jää?

24.7. 5:00

Jeesus puhuu paljon omastaan luopumisesta, omaisuuden jakamisesta köyhille, omista oikeuksista luopumisesta. esim. ”Mene ja myy kaikki mitä sinulla on ja anna rahat köyhille, niin sinulla on aarre taivaassa. Tule sitten ja seuraa minua”.

En tunne juuri ketään, joka olisi tehnyt näin tai edes puhuisi asiasta kovin suureen ääneen. Olemme aika hyvin onnistuneet sivuuttamaan monet kohdat Raamatussa, joissa joutuisimme itse katsomaan peiliin ja näkemään omat puutteemme.

Sen sijaan on helppo rakentaa muureja ja raja-aitoja niiden Raamatun kohtien avulla, joilla voi huomautella toisille heidän elämästään. Rakkauden laki kuitenkin kutsuu meitä Jeesuksen omin sanoin jakamaan omastamme, jopa äärimmäisyyksiin asti, rakastamaan vihamiehiämme, siunaamaan niitä, jotka meitä kiroavat ja niin edelleen.

Vaatimukset ovat niin kovia, että niiden äärellä on nöyrryttävä ja tunnustettava, tähän en pysty, ihanteet ovat kaukana todellisuudesta.

Omaisuus ja monet maalliset asiat sitovat niin, että lähimmäisen ja luomakunnan hyvä unohtuu. Niinpä kenelläkään meistä ei ole mitään syytä, jolla voisimme Kristuksen edessä ansioitamme ja hyvyyttämme esitellä.

Mitä meille jää?

Rakkaus. Kristuksen rakkaus, joka ottaa meidät vastaan sellaisina kuin olemme, rakkaus, joka kutsuu seuraansa, vaikka elämään, johon Kristus kutsuu, emme pysty. Kristuksen rakkaus, joka haluaa virrata lävitsemme tämän maailman hyväksi meidän kauttamme. Rakkaus, joka kutsuu luopumaan, antamaan, jakamaan, ottamaan vastaan.

Tätä kohti Kristus meitä haluaa kuljettaa, koska me kaikki olemme samalla viivalla Kristuksen edessä. Saman armahtavan katseen alla.

Uskomme, elämämme, tapamme ja elämän tilanteet ovat erilaisia, mutta Kristuksen edessä on merkitystä vain sillä, että antautuu Hänen rakkaudelleen ja kuulostelee mihin se kutsuu. Vain näin voimme täyttää paikkamme maailmassa, olla osa sitä rakkautta, joka virtaa Jumalasta.

Anna-Kaisa Hautala

Kirjoittaja on Kankaanpään seurakunnan rovasti, Honkajoen kappeliseurakunnan kappalainen, Logoterapeutti LIF, organisaatiokonsultti FINOD ja restoratiivinen työyhteisösovittelija.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut