Muistoissamme Jaakko Koski

13.3. 19:00

Lääketieteen lisensiaatti, radiologian erikoislääkäri Jaakko Matti Koski kuoli tiistaina 1.2.2022 Porissa. Hän oli syntynyt Kurikassa Etelä- Pohjanmaalla 1939. Lapsuutensa hän vietti Ilmajoen Koskenkorvalla ja kävi Ilmajoen Yhteiskoulua, josta kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 1958. Lääketieteen lisensiaatiksi hän valmistui Turun yliopistosta vuonna 1965.

Valmistuttuaan Jaakko toimi Tyrvää-Karkun sekä Lempäälän kunnanlääkärinä. Erikoislääkärin oikeudet saatuaan hän sai viran Porin kaupunginsairaalan röntgenin osastonlääkärinä vuonna 1973. Myöhemmin hänestä tuli röntgenin ylilääkäri, ja vuosina 1995–1997 hän toimi myös Porin kaupunginsairaalan johtavana ylilääkärinä. Työssään Jaakko Koski viihtyi hyvin, ja hän jäi eläkkeelle vuonna 2002. Hän oli oikeudenmukainen esimies, ja hänestä pitivät sekä potilaat että työkaverit. Kollegoiden mukaan röntgenosaston hyvä yhteishenki oli koko sairaalan tiedossa.

Jaakolle löytyi jo opiskelujen alkuaikoina tanssipariksi Maija, jonka kanssa romanttinen matka jatkui aina vuoteen 2017, jolloin sairaus väsytti rakkaan puolison. Perheeseen syntyi kolme lasta, kaksi poikaa ja tytär. Jaakolla oli aina aikaa lapsilleen. Puolison vielä eläessä, pariskunnan seuraelämä oli vilkasta ja he olivat hauskaa ja mukavaa seuraa.

Opiskeluaikaiset ystävyyssuhteet kestivät läpi loppuelämän. Prostata -kurssitapaamiset ovat jatkuneet yli kuuden vuosikymmenen, ja niihin Jaakko osallistui aina viime vuotta lukuun ottamatta. Saunaseura Tähtisilmien viikoittainen tapaaminen oli ohjelmassa viimeiseen saakka samoin kuin ystäväpiirin korttiporukka. Kalastus ja metsästys sekä nikkaroiminen kotiverstaalla olivat toimeliaalle ja taitavalle Jaskalle mieluisia harrastuksia. Kalastusretket ystävien kanssa ulottuivat Ahlaisista Lappiin ja myös ulkomaille.

Perhe, suku ja ystävät olivat Jaakolle tärkeitä. Lapset pitivät tiiviisti yhteyttä, ja yhteen kokoonnuttiin juhliin ja ilman varsinaista juhlaakin hyvin usein. Seitsemän lastenlasta sai nauttia paappansa lämpimästä huolenpidosta. Kaipaamaan jääneitä lohduttavat monet rakkaat muistot.

Katja Laitinen

Anu Tuominen

Kirjoittajat ovat Jaakko Kosken tytär ja käly.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut