Anja Helena Levoranta 1938–2021 - Mielipiteet - Satakunnan Kansa

Anja Helena Levoranta 1938–2021

4.7.2021 12:00

Taidemaalari Anja Helena Levoranta syntyi 15.5.1938 Noormarkusta ja kuoli 2.6.2021 Siurossa.

Suomen Taiteilijaseuran, Taidemaalariliiton, Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen ja Porin Taiteilijaseuran jäsen.

Osallistunut vuosien ajan Porin Taiteilijaseuran järjestämiin yhteis- ja yksityisnäyttelyihin Porissa ja muualla Suomessa sekä naapurimaissa.

Yhteistyössä muun muassa Skjl:n, Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen ja Ava gallerian kanssa hänen teoksiaan on ollut esillä useissa ulkomaisissa gallerioissa. Hän on osallistunut myös Satakunnan Taidetoimikunnan järjestämiin näyttelyihin sekä taideresidensseihin Espanjan Arenys de Marissa.

Anja Levorannan teoksia on esillä monissa julkisissa tiloissa ja laitoksissa.

Pitkin uransa aikana aikaansa seuraava taiteilija kouluttautui ja osallistui useisiin taideleireihin. Vielä vuonna 2019 hän oli mukana akvarellitaiteen IWS FINLAND Festivaalin kansainvälisessä näyttelyssä ja koulutuksessa Helsingissä. Ajankohtaiset kannanotot ja tekniikan vaiheet rikastuttivat työskentelyä, mutta heleät värit ja suhde luontoon olivat usein läsnä.

Hänen työskentelynsä jatkui aktiivisena Hetken helminauhoja-näyttelyyn Vammalassa kunnes aggressiivinen sairaus eteni nopeasti näyttelyn ollessa vielä esillä. Hän menehtyi kotonaan Siurossa perheensä saattelemana.

Helena Kause

Taideystävä

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut