Tiilenpäät - Mielipiteet - Satakunnan Kansa

Laki-Aki ja kesän kaikki kärpäset

5.7.2020 7:52 | Päivitetty 5.7.2020 8:08

Heinäkuuta pidetään lomakuukautena, jolloin Mika Waltaria mukaellen puheet ovat vain kärpäsen surinaa korvissani.

Itse asiassa Satakunnan kesässä kuitenkin paljon muutakin kuin unenomaista oleilua.

Otetaanpa nyt esimerkiksi vaikkapa Tradeka-kohun takia aikoinaan kaikista luottamustehtävistään eron ottanut Aki Nummelin. Vasemmistoliitossa luultiin, että miehestä ja hänen johtamastaan Porin vasemmistoyhdistyksestä päästäisiin eroon hyvinkin helposti. Itse asiassa Nummelin on sitkeä kuin purkka kakaran tukassa.

Porin vasemmistoyhdistystä pyydettiin aikoinaan erottamaan puheenjohtajana toiminut Aki Nummelin. Koska Nummelinin näpeissä oleva puolueyhdistys ei tähän ole ryhtynyt, piirijärjestö ja kunnallisjärjestö päätyivät viime syyskuussa koko puulaakin erottamiseen puolueesta. Nummelin vei asian käräjäoikeuteen, joka julisti tuomiollaan 28. marraskuuta piirijärjestön tekemän erottamispäätöksen pätemättömäksi. Asian käsittely on jatkumassa edelleen. Oikeuden valmisteluistunnon piti olla 7.4., mutta sitä lykättiin koronaepidemian takia.

Nummelinista onkin sukeutumassa todellinen juridiikkahirmu, sillä hän on tehnyt oikeuskanslerille kantelun Lounais-Suomen poliisijohdon toiminnasta. Kantelu liittyy esitutkintaan Nummelinia koskeneista häväistyskirjoituksista, joita joku tai jotkut liimailivat eri puolille kaupunkia bussipysäkeille ja ostokeskusten ilmoitustauluille. Tarina on pitkä, mutta villakoiran ydin on se, että Nummelinin mielestä poliisi slarvaili hommissaan.

Toinen taho, jossa kuohuu, on kehitysyhtiö Prizztech, missä ollaan enemmän tai vähemmän sitä mieltä, että pääomistaja Porin päätös hanketoiminnan siirrosta SAMKille tehtiin enempiä ajattelematta. Siirtyykö mukana henkilöstöä, käynnistetäänkö yt-neuvottelut ja jatkuuko hanketoiminta silti edelleen muiden kokonaispalveluasiakkaiden Ulvilan, Kokemäen ja Harjavallan tahdosta? Avointa keskustelua tarvitaan. Näytä minulle klusterisi, niin näytän sinulle omani!

Porin kunnallispolitiikassa taas pohditaan sitä, miten seuraavissa vaaleissa saataisiin ryhdiltään lasten tekolimaa vastaava nykyinen Porin kaupunginhallitus parempaan kuosiin.

On epäilyttävää riittääkö kaupunginhallituksen tarmo toteuttaa linjaus saada kaupungin väkeä vähennetyksi 250 työntekijän vuosivauhtia. Esimerkiksi 8.6. kokouksessa kaupunginhallitus hyväksyi sukkana 30 perusturvan työsuhteen täytön. Onhan siellä toki lakisääteisteisiä tehtäviä, mutta ...

Kiinnostavaa on nähdä, miten vastaisuudessa toteutuu Porin perussuomalaisten ajatus päällikkötason nimikkeiden vähentämisestä, sillä viliseehän siellä nyt kaikenlaista päällikköä.

Porin perusturvan tuottavuusohjelmassa on mielenkiintoinen yksityiskohta. Tarkoitus on kehittää ympärivuorokautinen 24/7 kotihoito.

Sitä on joskus kutsuttu avioliitoksi. Ja se vasta kalliiksi tulee.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: