Tekstarit: Roskien lisääntynyt määrä kielii käytöskulttuurin muutoksesta - Mielipiteet - Satakunnan Kansa

Roskien lisääntynyt määrä kielii käytöskulttuurin muutoksesta – tämä on kotoa opittu malli, kun vanhemmat eivät vaadi enää lapsia siivoamaan sotkujaan

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstarit.

Roskaaminen on yleistynyt yleisen piittaamattomuuden ja huonon kotikasvatuksen vuoksi, tekstaripalstalla todetaan.­

6.5. 19:59

Voiko koululaisia enää halata ja pitääkö olla heihin kahden metrin väli? Pitääkö heille laittaa kasvosuojat ja "sadetakit"? Pitääkö nyt kotonakin pukeutua kuin "avaruuteen"? Onko HUS:n maanalainen sairaala tehty nyt koulujen avausta varten?

Torstaina 14.5. alkaa kouluissa ihmiskoe, johon minun lapseni ei tule osallistumaan.

Olisiko hyvä idea lähettää koronatestauskutsuja kaikille ihmisille vuorollaan? Voisi järjestää vaikka testausauton kerrostalojen pihaan ja omakotitalojen alueelle, jos ei pääse käymään terveyskeskuksessa.

Ihania keltaisia narsissiyllätyksiä oli työmatkan varrella Länsi-Porista keskustaan. Kiitos puistotoimen puutarhureille.

Porin Lietteen luontoreitti on siinä kunnossa, että on vain ajan kysymys kun joku loukkaa itsensä pitkospuilla kävellessään. Pori, jotain tarvitsisi tehdä ja pian.

Kovin on asfalttitiet päässyt kamalaan kuntoon Luvialla. Olisikohan sittenkin pitänyt liittyä Poriin? Taitaa olla Eurajoen kunnan kassa tyhjä.

Esa-Matti Vasama (SK 5.5.) ottaa koronasairauden aika kevyellä ajatuksella. Ei voi kukaan edeltäkäsin tietää, jos sairastuu, riittääkö pelkkä kotona oleilu vai tarvitseeko hengityskoneen tai tehohoidon apua parantuakseen.

Jos yli 70-vuotiaita ei suojeltaisi suosittelemalla kotona pysymistä, niin lehdet olisivat täynnä kertomuksia, miten hoivakodeissa asiakkaita kuolee. Ja taas valitettaisiin huonosti hoidettua asiaa.

Yli 70-vuotias väki, kukahan mahtaa olla nyt itsekäs? Teidän terveyttänne ja henkeänne suojellaan näillä suosituksilla. Te olette päässeet varhain eläkkeelle, eläkkeenne taso on aivan toista kuin nuorten ja työikäisten tulevat eläkkeet. Korona on lomauttanut perheellisiä, vienyt toimeentulon yrittäjiltä, kesätyöpaikat ja tasapuolisen opiskeluihin pääsyn nuorilta ja työt vastavalmistuvilta. Jotain suhteellisuudentajua, kiitos.

Voi teitä valittajia! Yritykseltä loppui tulot täysin, työntekijä jäi sairauslomalle, yritys joutuu maksumieheksi. Kaksi haluaa lomalle, yritys maksaa. Mistä kaikki nämä rahat ja kuka maksaa yrittäjälle palkan?

Roskien lisääntynyt määrä kielii vain sitä, että ihmiset eivät piittaa ympäristöstään. Myös käytöskulttuuri on muuttunut. Ajatellaan, että kohta tulee joku, joka siivoaa jälkeni. Tämä on kotona opittua, kun vanhemmat eivät vaadi lapsia siivoamaan ja korjaamaan sotkujaan.

Kalaholman koulun vierestä lähtevällä joenvarsipolulla kaahaili tiistaina kello 16–16.45 pyörillä neljä poikaa, jotka yskivät päin ohi mennessään ja räkättävät päälle. Jos virus osuukin omaan perheeseen, niin voi tulla pojilla poru kurkkuun.

Hyvät Porin seurakunnan päättäjät! Nyt olisi Ilmojen lämmettyä mukava hautausmaalla käydessä istua lepäämään penkille, että ei tarvitsisi ottaa autoa käyttöön niin kuin jotkut näyttää tekevän. T: Penkkejä kaipaava

Mikseivät Marin, Kulmuni ja Ohisalo puhu ruotsia tiedotustilaisuuksissa? Andersson ja Henrikson puhuvat. Voiko olla niin, etteivät he osaa? Jos näin, niin miksi moniin virkoihin vaaditaan ruotsin kielen taitoa?

Keijo Mattila (SK 3.5.) oletko todella sitä mieltä, että Suomen teollisuus tulisi sulkea runsaan 200 perussairaan yli 80-vuotiaan kuoleman vuoksi?

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?