Porin rautatieasemalle voitaisiin kunnostaa Risto Rytin 130-vuotisjuhlien kunniaksi höyryveturi-muistomerkki Tr1 Risto - Mielipiteet - Satakunnan Kansa

Porin rautatieasemalle voitaisiin kunnostaa Risto Rytin 130-vuotisjuhlien kunniaksi höyryveturi-muistomerkki Tr1 Risto

Tekstaripalstalla ehdotetaan muistomerkkiä satakuntaispresidentin Risto Rytin kunniaksi.

17.3.2019 20:04

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstarit.

Kaupunginjohtajan ilo 1759 parkkisakon lisäyksestä on todella outoa ja uniikkia yli 12 miljoonan tappion vastapainona. Sama pätee myös ravintolan ostoon Yyteristä.

Kaupungin johdon viittaus lukiolaisten viisaisiin mielipiteisiin viittaa siihen, että päätös kouluverkosta on tosiasiallisesti jo tehty. Mutta siirretty vaalien vuoksi myöhemmäksi.

Eihän pyöräilijän soittokelloa tarvitse käyttää, kun koiranulkoiluttaja noudattaa fiksusti tieliikennelakia ja kulkee vasenta reunaa koiransa kanssa ja näkee vastaan tulevan pyöräilijän. Ei siis tarvitse takapuolisilmiä, kun takaapäin tuleva pyöräilijä ajaa oikeaa reunaa. Toivottomia tapauksia ovat sillä aivokapasiteetilla olevat, jotka kulkevat eri reunoilla koiransa kanssa ja flexhihna siinä välissä. Useita kokemuksia heistäkin on.

Uuden lain voimaantulon myötä tarvitsen tiettyyn asiaan poliisin myöntämän henkilökortin vahvaa tunnistamista varten. Käyn passikuvassa ja alan täyttää sähköistä hakemusta. Järjestelmä ilmoittaa, että kortin saaminen kestää yli kuukauden suuren hakemusmäärän vuoksi. Seuraavaksi järjestelmä pyytää vielä varaamaan ajan henkilökohtaiselle käynnille lupapalveluihin, jotta hakemukseni voidaan ottaa käsittelyyn. Aika tapaamiselle pyydetään varaamaan etukäteen, muutoin kehotetaan varautumaan pitkään odottamiseen. Sähköisesti varattavana on viisi aikaa 23.4. Eli kun laitoin hakemuksen alulle nyt, niin saanen kortin sitten kesäkuussa

Voisiko Winnova vaihteeksi ajatella säästävänsä muustakin kuin opetustunneista? Hallinnon organisaatio on noussut viime vuosina kuin pullataikina.

Satakuntalaispresidentti Risto Rytin 130-vuotisjuhlien kunniaksi ja Porin matkakeskuksen piristykseksi rautatieasemalle voitaisiin kunnostaa muistomerkiksi höyryveturi Tr1 "Risto", joka oli aikoinaan maamme tehokkain höyryveturi.

Suomessa oli vuonna 2018 yhteensä 3 130 640 polttomoottorikäyttöistä autoa, tuhansia traktoreita, puimureita, maansiirtokoneita ja venemoottoreita. Minne kaikki tämä romu laitetaan jos bensan ja dieselin myynti loppuu 10-15 vuoden kuluttua? Myydänkö ne kenties Intiaan? Mistä saadaan korvaava sähkö, kun ei ydinvoimaakaan saa rakentaa? Voisiko joku ilmastovouhkaaja vastata? Ei ole asian tämä puoli tainnut käydä mielessä. Olisiko parempi unohtaa sähkövouhotus ja keskittyä kehittämään korvaavia polttoaineita.

Työelämässä ollessani palkkani nousi vuosittain ja elintasoni pysyi hyvänä. Nyt minua rangaistaan siitä, että olen vanha .Eläkkeellä olen kuudetta vuotta ja sinä aikana bruttoeläkkeeni on noussut 20 euroa kuukaudessa. Mitenköhän paljon on eläminen kallistunut sinä aikana?

Ihmisen hoito ei ole tilastotiedettä. Keskussairaalan teholta lähetetään mahdollisimman pian vuodeosastolle ja sieltä kiireellä kaupunginsairaalaan. Kaupunginsairaalassa on paineita saada tyhjiä paikkoja, minne potilaat sen jälkeen? Selviytymään kotona joten kuten. Näin saadaan hyviä tilastoja.

Yksityisopetusta yritetään kaupata peruskoulussa opiskelijoille, matematiikasta ja kielista kotiopetusta. Toisen asteen opiskelijalle tämähän on jo käytäntöä. Saadaan uusi yritysmuoto Suomeen, Tmi Kotiopettaja, sillähän valtion kassa paisuu. Kuka tämän maksaa? Ihan sinä itse veronmaksaja.

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut