8-vuotias Olli vetoaa Ahlaisten kyläkoulun säilymisen puolesta - Mielipiteet - Satakunnan Kansa

8-vuotias Olli vetoaa Porin päättäjiin Ahlaisten koulun säilyttämisen puolesta – Tämä on kylän sydän ja tuffanikin kävi samaa koulua

Toista luokkaa Ahlaisten koulussa käyvä Olli ja hänen äitinsä toivovat, että Porin kaupungin päättäjät säilyttäisivät Ahlaisten kyläkoulun.

5.3.2019 20:00

Hyvät Porin kaupungin päättäjät. Olen Olli 8 vuotta Ahlaisten koulusta ja haluaisin kertoa teille koulustamme. Meitä oppilaita täällä vipeltää noin 60 ja olemme kaikki kavereita keskenämme 1-6 luokaan asti. Koulussamme ei kiusata, ja jos sanaharkkaa tulee, opettajainhuone kutsuu ja asiat selvitetään ja lyödään kättä päälle. Mielestäni meillä on parhaat ja kivat opettajat, he tuntevat joka ikisen meistä kuin omat taskunsa.

Meillä on mahtava piha, mistä löytyy esimerkiksi Panna-areena, kiipeilytelineitä, pururata, jalkapallo- ja jääkiekkokaukalo, koripallokenttä. Tänä talvena meillä on ollut mahdollisuus myös välituntisin sekä hiihtää että luistella.

Meillä järjestetään paljon tapahtumia koko koululle muun muassa hiihdossa, peltosprinttikisoja, erilaisia pallopeliturnauksia sekä kivoja retkiä. Luonto on lähellä, pääsemme tutustumaan moniin mielenkiintoisiin asioihin, mihin ikävä kyllä kaverini isossa koulussa ei pääse.

Oppilaskuntamme on aktiivinen, järjestämme erilaisia tempauksia ja tapahtumia pitkin vuotta koko koululle. Meidän koulussa toimii myös kouluvaari Hannu, hän on meille todella tärkeä ja on monessa mukana. Auttaa aina kun apua tarvitaan, oli sitten iso tai pieni ongelma.

Tämän vuoden alusta meillä on tullut mahdollisuus tutustua ja opiskella robotiikkaa ja ohjelmointia. Tätäkään ei kaverini isosta koulusta löydy. Meillä on myös kielikylpyjä (mm. venäjä) sekä liikunta- ja ilmaisutaidon kerhoja.

Vaikka koulumme on pieni, löytyy meiltä aina innokkaita ja menestyviä osallistujia erilaisiin koulujen välisiin kisoihin. Koulupäivän päätteeksi minusta on kiva mennä myös iltikseen, siellä ollaan paljon ulkona ja tehdään hauskoja juttuja. Sateen sattuessa pääsemme liikuntasaliin rakentamaan vaikka temppurataa.

Ahlainen on muutenkin paras paikka asua, täällä on paljon harrastusmahdollisuuksia kaiken ikäisille. Me täällä tykätään toinen toisistamme vauvasta vaariin ja haluamme kylän sydämen, koulun säilyvän pysyvästi omalla paikallaan joko sitten uutena tai remontoituna. Jo tuffani kävi Ahlaisissa koulua, ei anneta sen perinteen loppua.

Olli Nummi

Ahlaisten koulu 2. luokka

Kristiina Åkerlund

Ollin äiti, Ahlainen

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos