Lue tästä mitkä ovat hippulat, ja miten ne liittyvät Juha Vasamaan ja Krista Kiuruun - Mielipiteet - Satakunnan Kansa

Tyyni Kyntäjä havainnoi: Lue tästä mitkä ovat hippulat, ja miten ne liittyvät Juha Vasamaan ja Krista Kiuruun

3.3.2019 10:00

Kehitysvammaisten omassa viime torstaina järjestetyssä vaalipaneelissa yleisö ja panelistit saivat hieraista silmiään.

Tekunkorven elokuva- ja muistelupiirin väki oli tehnyt animaation, jossa Paavo Väyrynen huristeli panssarivaunulla. Näkymä oli niin täydellistä dadaa, että se havahdutti ajattelemaan asian todellista laitaa. Itse asiassa tekijäryhmän silmä näki suoraan Paavon sieluun!

Yöunet menivät.

Seitsemän tähden Väyrynen ajaa animaatiossa tankilla. Puoli vuosisataa kestäneen poliittisen uran aikana tankin telojen alle on jäänyt yhtä ja toista.

Satakunnan Kokoomuksen kenttäväki yrittää parhaillaan vetää pipoa syvemmälle päähän ja toivoa, ettei kukaan kadulla tunnistaisi.

Kentällä nimittäin koetaan, että salaisen sinisen Ari Jalosen ottaminen puolueen ehdokaslistoille on tehnyt kansalaisten silmissä kokoomuslaisista pellejä.

Kieltämättä niin onkin, sillä kiima saada kaksi kansanedustajapaikkaa Satakunnasta on kiihdyttänyt piirin uskomattomiin suorituksiin. Ei riittänyt, että eräs majuri näyttäytyi lähes käsikynkässä Jussi Halla-Ahon (ps.) kanssa, vaan marssi on ulotettu nyt Jalosen mainostamille siannahkaisille valtateille.

Kaikki eivät taputa piirin puheenjohtaja Satu Hatanpäälle ja piirihallitukselle. Kokoomuksen Nykypäivä-lehden kannessa saunan jäljiltä hangessa piehtaroiva Hatanpää saatetaan kierittää myös tervassa ja höyhenissä.

Mutta mikä kauheinta!

Nyt on pelko, että kaikki Satakunnan kolme sinistä keskittävät äänensä Jaloselle.

Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokasJuha Vasama puolestaan ei halaja ainoastaan eduskuntaan, vaan haluaa itselleen vänrikin nappulat. Armeijassa aliupseerin väkäset saanut Vasama on päättänyt hakeutua reservin täydennyskurssille, aliupseerista upseeriksi reservissä. Hänet on hyväksytty kursseille, joissa upseereiksi koulutettavilla on lähiopetusta ja harjoituksia noin 40 vuorokautta.

Koulutus vaatii uhrauksia Winnovan rehtorin hommista, mutta myös edes jonkinlaista fyysistä kuntoa. Pääsyyn vaaditaan vähintään 2 300 metrin tulos Cooperin testistä.

Cooperin testissä juostaan 12 minuuttia niin kovaa, että hippulat vinkuvat.

Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen mukaan hippulat olivat pieniä koriste- tai muita esineitä reessä tai hevoskärryissä. Iin ja Kuusamon seudulla hippuloilla tarkoitetaan kiveksiä.

Krista Kiurun (sd.) ratkaisevat 12 minuuttia poissa sote-valiokunnan kokouksesta eivät kerro vinkuivatko Kiurun puuhelmet vai hänen demarijohdon arvostamat "ballsinsa". Ainakin on selvää, että tapauksen jälkeen vinkui Krista itse.

Porin Ässät antoi keskiviikkona tiedotteen, että on poliittisesti riippumaton ja puolueeton toimija.

–Kevään eduskuntavaaleihin liittyen se tarkoittaa sitä, että Ässät ei tee vaaleihin ja poliittiseen toimintaan liittyvää yhteistyötä yhdenkään eduskuntavaaliehdokkaan tai puolueen kanssa.

Noh pystytäänhän tämä kiertämään. Jouni Lehtimäki (kok.) ja Sampsa Kataja (kok.) ovat pyörineet jäähallin katon mediakuutiossa kauden alusta lakifirmojensa kautta. Laura Huhtasaari (ps.) puolestaan ei edes lähde propagandaansa peittelemään. Kaksi päivää Ässien antaman tiedotteen jälkeen Huhtasaari mainostaa olevansa tavattavissa Ässien matsissa. Tavoite on humputella pelin aikana hallin käytävillä paasaamassa politiikkaa.

Vanha muisto eduskuntavaaleihin valmistautumisesta on herättänyt myös Veijo Puhjon (vas.), joka piti puheenvuoron Porin kaupunginvaltuustossa!

Istuuduttuaan takaisin tuolilleen Puhjolla oli kuulemma "ai niin, en mää ollutkaan ehdolla" -ilme.

Helsingin kaupunginteatterissa esitetään parhaillaan Cheek-parodiaa, jossa kerrotaan kuvitteelliseen megaräppärin paluukonsertin paineista. Tämä Biiffi-nimeä käyttävä räppäri liittyy myös Satakuntaan.

Antaapa Biiffin itse kertoa asiasta faneille antamassaan elämänohjeessa: "Muistakaa mistä tuutte. Mä tuun Nakkilasta. Mä kasvoin Nakkilan ghetossa. Oltiin köyhiä, ei ollu mitään. Nakkilan kadut teki musta sen mikä mä oon. Opin kovaksi. Opin pärjäämään. Tein ite itteni ryysyistä rikkauteen ja siksi osaan olla kiitollinen. Itelleni."

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut