Tyyni Kyntäjä - Mielipiteet - Satakunnan Kansa

Tyynen Kyntäjän tuoreet havainnot: Paranormaali Eppu Normaali

3.2.2019 10:00

Rock, rock, rock!

RH Entertainmentin piti järjestää Rock In The City -festivaali Porin Kirjurinluodossa Hanhipuistossa 5.–6. heinäkuuta, mutta Porin kaupunki ja Visit Pori peruivat keikan yllättäen, koska "tapahtuman luonne ja laajuus ei ollut tiedossa".

Porin konsernihallinnon toimialajohtaja Lauri Kilkun mukaan "juuri samana viikonloppuna rakennetaan Pori Jazz -festivaalia, mikä merkitsee huomattavaa liikennettä siitä ohitse".

Festivaalin pääesiintyjänä piti olla Eppu Normaali -yhtye. Ei tässä muuten mitään, mutta kuvion tekee peräti omituiseksi se, että Eppujen Aku Syrjä on Porin Jazzin hallituksen varapuheenjohtaja. Saman Aku Syrjän Akun Tehdas on Pori jazzin suurin alihankkija. Syrjä ja Pori Jazz ovat siis jatkuvassa vuorovaikutuksessa keskenään. Itse asiassa Aku Syrjä ei ole Eppu Normaali, vaan pikemminkin paranormaali, koska kykenee olemaan Kirjurinluodossa samaan aikaan sekä jazz- että rockfestarihommissa.

Eikä tässäkään vielä mitään. RH-Entertainmentin toimitusjohtaja Riki Huhtala on Eppu Normaali -yhtyeen pitkäaikainen manageri ja keikkamyyjä.

Jokin tässä kuviossa ei loksahda paikoilleen. Mikä on Pori Jazzin toimitusjohtaja Miika Rannen rooli asiassa? Onko hän laittanut tuulemaan niin, että Aku Syrjälle näytetään kaapin paikkaa? Kuka seuraava alihankkija saa näpsyn? Nauraako "kiva" Kilkku diabolista naurua? Oliko Visit Porin toimitusjohtaja Anna Kyhä-Mantere marionetti? Kertokaa, oi kertokaa!

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Aky Syrjä kykenee istumaan useammalla rumpalinpallilla yhtä aikaa.

Sampsa Kataja (kok.) jakoi aikoinaan eduskuntavaalien alla katajasta valmistettuja voiveitsiään vauhdilla pois, koska oli tympääntynyt katajan hajuun.

Kannattaisiko nyt hankkia kampanjamateriaaliksi hajukuusia?

Eduskuntavaaliehdokas Jouni Lehtimäkeä (kok.) kuvataan edestä, sivuilta ja takaa James Bond-tyyliseksi muokatussa videossa, jossa mies esiintyy aina Äestäjä-patsaan kupeesta graffitien täyttämän seinän eteen Bond-tyylisen musiikin soidessa taustalla.

Lehtimäen todella oudolla videolla ei ole vielä nimeä. Eroottisluonteisia ehdotuksia olisivat Jouni Lehtimäki ja kultainen ase tai Jouni Lehtimäki rakastettuni tai vaikkapa sateenkaariväen ääniä kalasteleva Jouni Lehtimäki ja kultainen silmä.

Äskettäin Lehtimäki työnsi kilpailijansa Juha Vasaman (kok.) kaverin ja kesämajoittujan Ben Zyskowichin (kok.) käteen omalla kuvallaan varustettuja pysäköintikiekkoja otattaen tapahtumasta kaverikuvan julkaistavaksi somessa. Jos otos olisi sisällytetty vaalivideoon, niin katsojalle olisi avautunut nimi Jouni Lehtimäki ja kuoleman katse.

Väyrysen tieltä eduskunnasta pois jäänyt työtön ja aktiivimallin ruumiillistuma Mikko Kärnä (kesk.) hyökkää uudessa kirjassaan Laura Huhtasaarta (ps.) vastaan niin että ryöpsähtää.

–Hän ei ole koskaan syyllinen mihinkään, olipa sitten kyse gradun plagioimisesta, kummallisista evoluutiokäsityksistä tai koululaisten maalittamisesta.

Hän pitää Huhtasaarta pelottavana ihmisenä, jolta "puuttuu arvioni mukaan myös kyky empatiaan, ja se on vihoviimeinen piirre ihmisessä".

Huhtasaari on asiasta enemmän kuin sydämistynyt . Tekihän hän joulukuussa Kärnästä tutkintapyynnön, kun hän tämä vertaisi porilaiskansanedustajaa keskitysleirin vartijaan.

Raumalla on riidelty kylpylähotellin paikasta, niin paljon, että hanketta suunnitellut Narmacon-yhtiö veti lelunsa hankkeesta. Fåfängan niemeen rakennettavat 150 huonetta olivat liikaa raumalaisille, jotka haluavat reippailla merimaisemissa.

Nyt on kuultu ehdotuksia, että kaupunki saisi ripeästi rantamaata Vaikkustenniemestä irtisanomalla nykyisiä joutavia ja tuottamattomia maanvuokrasopimuksia.

Kokoomus julisti äskettäin "kymmenen lupausta tulevaisuuden kaupungeista. Viimeisen lupauksen mukaan kaupunkien johtamista ja demokratian käytäntöjä vahvistetaan pormestarimallilla. Tämä tarkoittanee sitä, että Porissakin kokoomus ryhtyy marssimaan samaa tietä demarien kanssa ja vaatimaan kaupunkiin pormestaria lisäämään alueellista houkuttavuutta kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen jälkeen. Tosin kummankin puolueen marssitahti riippuu seuraavien kunnallisvaalien tuloksesta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos