Tyynen Kyntäjän viikon havainnot - Mielipiteet - Satakunnan Kansa

Tyynen Kyntäjän viikon havainnot: Tom of Finland jäi toiseksi tekstiileissä, Venäjällä haastateltiin Anna Maya Luukkosta

20.1.2019 10:00

Tom of Finland -lakanat ovat niin last season. Nyt muotia ovat verhot aivan toisenlaisella painatuksella.

Eräs kuuluisan miesvoimisteluryhmä Näppärien jäsenistä teki seuran inspiraattori Olli Välimäen keittiössä kahvitellessaan jännittävän huomion. Välimäen uusissa keittiöverhoissa oli painettuna italialaisen sanomalehden ilmoitussivun mainoksia. Yhdessä mainoksessa seisovan hahmon siluetti oli kuin yksi yhteen hyvin tunnetun porilaispoliitikon kanssa.

Wallu-verhot ovat Milanon muotimaailmassa ilmeisesti sitä kuuminta hottia.

Ovatko italialaiset tekstiilitehtaat pestanneet mallin Porista.?Tämä ei ole mitään Unikko-painatusta.

Tampere-Pori -rataosuus on ylittänyt uutiskynnyksen entisen Njiuvostoliiton alueella eli Venäjällä. Itar-Tass uutisoi runsas viikko sitten kuinka "Suomen viranomaiset voivat ottaa käyttöön nopeusrajoituksia Venäjän federaation tavarajunille." Kyse on tietenkin Siperiasta Poriin kulkevista hiilijunista, jotka aiheuttavat tärinää rataosuudella.

–Sekä sataman edustaja että Porin pormestari Anna Maya Luukkonen uskovat, että pitkällä aikavälillä ravistelun vähentämistä ei voida saavuttaa nopeusrajoituksilla vaan parantamalla rautateiden laatua, kirjoittaa Itar-Tass.

Englanninkielinen vieras halusi selailla satakuntalaisten pienempien kaupunkien nettisivujen tarjontaa. Yllättäväksi osoittautui, että sivut olivat monilta osin laadukkaita.

Hooked by Huittinen! -sivut kertoivat jopa Pahkaparatiisin eli "Burd Paradisen" olemassaolosta.

Kokemäen englanninkieliset sivut tarjoavat aivan kelvollisen selostuksen kaupungin nähtävyyksistä.

Kankaanpää - enjoy the best of country and town living! -sivuja voidaan pitää jopa erinomaisina ja laajoina. Sivuilta löytyy jopa maininta Hörhiäisyöstä. Sivujen lukijaa kehotetaan yrittämään sanoa "hörhiäinen" ja miettimään mikä se voisi olla.

Sen sijaan yksi surkimus löytyi joukosta. Automation Cityksi itsensä nimenneen Ulvilan englanninkieliset nettisivut vaikuttavat yhtä vanhoilta kuin kaupungin keskiaikainen kivikirkko.

Kun aiemmin koululaisia peloteltiin huonon koulumenestyksen johtavan hommiin "ojankaivajana", ovat ajat nyt muuttuneet. Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan ely-keskukset nimittäin ovat ylpeänä esitelleet pilottikoulutuksesta valmistuneet ensimmäiset ojaisännöitsijät!

Joulukuussa Porin Pohjoispuistosta löytyneiden menehtyneiden naakkojen kuolinsyy selvisi Eviran tutkimuksissa. Lintujen kuolinsyynä on sydänpysähdys. Naakat ovat siis pelästyneet aivan jumalattomasti jotakin.

Merkille pantavaa on se, että juuri ennen kuin naakkaparat saivat hjärtslaagin, alkoi Porin kaupunginvaltuuston kokous.

Olisivatko yllätykseen kuolleiden naakkojen alta kulkeneet juuri tuolla hetkellä Porin kaupunginvaltuuston vihreän valtuustoryhmän Kaarina Ranne ja Anne Liinamaa? Heidän välinsä kun eivät ole olleet kovin lämpimät sen jälkeen kun ryhmän puheenjohtaja Kaarina Ranne oli mennyt ohjeistamaan Laura Pullista iltapäiväkerhoasiassa. Pullinen sai muut vihreät puolelleen ja Ranne oli liki tulla erotetuksi valtuustoryhmän puheenjohtajuudesta. Tämä on eloonjääneiden naakkojen kertomaa, jota Kyntäjä ei välttämättä usko todeksi. Tosin Kaarina Ranne asuu just niillä nurkin, jossa naakat kupsahtivat.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: