Kosteusvauriot ja irtisanomiset mielessä - Mielipiteet - Satakunnan Kansa

Kosteusvauriot ja irtisanomiset mielessä

22.12.2018 6:43

Tässä vaiheessa on hyvä pysähtyä miettimään, mitä vuoden aikana on tapahtunut Pohjois-Satakunnassa. Valitettavasti negatiiviset asiat nousevat positiivisia uutisia herkemmin mieleen.

Kosteusvaurioiset ja sisäilmaongelmaiset koulut ovat puhuttaneet pitkin vuotta. Jämijärven keskuskoulun sisäilmaongelmat ovat olleet tiedossa jo pitempään, syksyllä koulurakennus ylipaineistettiin, jotta tiloissa voidaan työskennellä. Kesällä Honkajoen Yhteiskoulusta paljastui kosteusvaurio, mikä ajoi oppilaat väistötiloihin.

Jämijärvellä asian suhteen on otettu aikalisä, koska tiloissa voi työskennellä. Honkajoella puolestaan kunnanvaltuusto päätti keskiviikkona, että kuntaan rakennetaan kokonaan uusi koulu.

Pohjois-Satakunnan isoin uutinen taisi tänä vuonna olla Kankaanpää Works -metallipajan konkurssi, minkä seurauksena 141 työntekijää jää työttömäksi. Vaikka kaikki työntekijät eivät olekaan Kankaanpäästä, on konkurssin vaikutukset valtavat. Verotulot laskevat ja kynnys muuttaa töiden perässä muualle alenee huomattavasti. Muuttotappio syvenee entisestään. Vastaavanlaista pakettia ei ole Kankaanpäässä koettu sen jälkeen, kun Reima päätti siirtää tuotantonsa halpamaihin. Saman kadun varrella sijainnut älyvaatteisiin keskittynyt Glothing+ lopetti myös toimintansa.

Pohjois-Satakunnassa tapahtui vuoden aikana myös positiivisia asioita.

Jämin hiihtotunnelin päässä näkyy ensimmäistä kertaa pitkään aikaan valoa. Jämijärven kunta on saanut tehokkailla toiminnoillaan putken taloudellisen syöksylaskun katkeamaan. Kannattavaksi toimintaa tuskin saadaan pitkään aikaan, jos koskaan, mutta nyt ylläpitämisessä on edes hitunen järkeä koska tuottoa on saatu enemmän kuin aiemmin.

Urheilusta on helppo löytää positiivisia uutisia. Ristomatti Hakolan finaalipaikka olympiasprintissä tuskin jätti yhtään pohjois-satakuntalaista kylmäksi. Kankaanpään Maila pelasi parhaan kauden moneen vuoteen ja oli lähellä päästä pudotuspeleihin. Syksyllä honkajokelainen Ville Heinola vakiinnutti paikkansa Rauman Lukon Liigamiehistössä. Urheilussa menee siis loistavasti, toivottavasti vuoden päästä voidaan miettiä positiivisia asioita myös kuntatalouden puolelta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: