Kommentti: Taas yksi selkävoitto Porin demareille - Mielipiteet - Satakunnan Kansa

Kommentti: Taas yksi selkävoitto Porin demareille

12.11.2018 20:23 | Päivitetty 12.11.2018 20:25

Porin kokoomuslaisten taaperrus kuluvalla valtuustokaudella on ollut jatkuvaa selkäsaunaa. Turpaan tulee melkein joka asiassa.

Demarit ovat ottaneet selkävoiton toisensa perään. Maanantain jälkeen listalle voi lisätä veronkorotukset, jotka punavihreä Pori-sopimus liittouma ajoi läpi.

Porin kuntapolitiikkaan on muodostunut epävirallinen hallitus-oppositio -asetelma. Merkittävät päätökset neuvotellaan Pori-sopimuspuolueiden kabineteissa. Porvariopposition rooli on huudella hätääntyneesti.

Johtuuko tilanne siitä, että demarit käyttävät valtaansa poikkeuksellisen röyhkeästi vai siitä, että kokoomus kaikessa ylimielisyydessään asemoi itsensä paitsioon? Riippuu siitä, keneltä kysytään, mutta molemmissa tulkinnoissa lienee perää.

Asetelma on joka epätyypillinen kunnallispolitiikassa, jossa usein pyritään konsensukseen. Kaikille annetaan jotain pientä, jotta kaikki voivat julistaa voittaneensa.

Selkävoittoja ei oteta, koska vanhan viisauden mukaan ne maksetaan aina takaisin ja korkojen kanssa.

Juuri nyt kokoomuslaisilla on sellainen henki, että seuraavan tilaisuuden tullen poliittista vasemmistoa kurmuutetaan ihan vain kurmuuttamisen ilosta.

Länsimaisissa demokratiossa puolueiden kannatukset ja voimasuhteet tapaavat muuttua, joten tilaisuus luultavasti tulee ennen pitkää.

Ärhäkkäkin poliittinen debatti on tiettyyn pisteeseen asti terve merkki, mutta täysi sotatila ei pidemmän päälle palvele juuri ketään. Kaikkein vähiten kuntalaista.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut