Tyyni Kyntäjä: Nukkuvien puolue heräsi – tonttua ei uneta - Mielipiteet - Satakunnan Kansa

Tyyni Kyntäjä: Nukkuvien puolue heräsi – tonttua ei uneta

17.7.2018 16:13 | Päivitetty 17.7.2018 16:21

Nukkuvien puolue on Suomi-Areenassa aktivoitunut jo ainakin kaksi kertaa. Tänään tonttulakkiin sonnustautunut herra pystytti puolueen banderollia keskustan ministeritentin aikana. Turvamiehet poistivat kesäisen tonttuilijan, johon pääministeri Sipiläkin suhtautui leppoisasti

Tonttumieheksi tunnustautui Nukkuvien puolueen puheenjohtaja Petri Hirvimäki, joka lupaa vastaisuudessakin olla lakkeineen esillä tapahtuman aikana.

–Ei meillä ole varaa maksullisiin paikkoihin. Sen sijaan valtapuolueet saavat jo pelkkää puoluetukea noin 100 euroa minuutissa, kertoo Hirvimäki.

Nukkuvien puolue ei sinänsä ole mikään uusherännäinen, vaan sillä on ollut jo vuosia puolueohjelma.

–olemme vakava huumoripuolue ja Porissa keräämme kannattajakortteja. Haluamme puolueohjelmallamme keskusteluun mukaan.

Nukkuvien tavoitteena on päästä pääministeripuolueeksi vielä 2020-luvulla. Puolueen yhtenä tavoitteena on ajaa alas "väärän eliittimme itselleen varastaman pullamössön ja siitä johtuvan yhteiskunnallisen epätasa-arvon ja mielivallan". Tarkoitus on siirtää vapautuvat varat muun muassa perusturvaan ja veroalennuksiin.

Porin aktiota Nukkuvat kutsuvat nimellä puskaparlamentti.

It's hard to be a tonttumies. Nukkuvien puolueen Petri Hirvimäkeä siirretään pois keskustan ministeritentistä. Hän aikoo kuitenkin jatkaa herätysliikettään Suomi-Areenassa.­

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?