Jazzien uusi toimitusjohtaja on Aki Ruotsala - Mielipiteet - Satakunnan Kansa

Jazzien uusi vetäjä on idearikas, mutta nyt vaatimustaso kasvaa

2.6.2018 3:53

Nyt seurataan, jaksaako Porin Jazzin uusi toimitusjohtaja Aki Ruotsala kauemmin kuin edeltäjänsä.

Juha Miikkulaisen ja Janne Niemisen kaudet kestivät molemmat kolmisen vuotta ennen kuin he hakeutuivat vakaampiin töihin. Miikkulainen lähti edistämään vientiä Finprolle ja Rantanen kulttuuripäälliköksi Hämeenlinnan kaupunkiin.

On normaalia, että ihmiset vaihtavat työpaikkaa, mutta mikään yllätys kohtuullisen tiuha kierto festivaalin toimitusjohtajan paikalla ei ole.

Jazzeja pyöritetään koko ajan tiukemmassa toimintaympäristössä, jossa yhden päivän huono sää saattaa pilata koko vuoden tuloksen. Taakkana on jazzien kunniakas historia, joka asettaa raamit myös nykyiselle toiminnalle, vaikka esimerkiksi kilpailu ihmisten vapaa-ajasta on täysin eri maailmasta kuin pari vuosikymmentä sitten.

Pori Jazzin menestys henkilöityy toimitusjohtajaan, vaikka vaikutusmahdollisuudet ovat rajalliset.

Ruotsalan valintaa voi luonnehtia rohkeaksi ja luottamuksen osoitukseksi oman maakunnan kyvylle.

Samalla on tunnustettava, että hyppy Merikarvian kehitysjohtajan paikalta jazzfestivaalin toimitusjohtajaksi on suuri. Merikarvialla on asukkaita reilut 3000, jazzeilla voi olla vieraana yhden päivän aikana kymmenkertainen määrä.

Ruotsalalla on näyttöjä oivaltavasta ajattelusta, mikä on hyvä merkki.

On tullut hyvin selväksi, että Pori Jazzin ja Suomi-Areenan välillä on kipunointia. Kaunis ajatus siitä, että molemmat hyötyvät toisistaan ei pidä paikkaansa. Ei ainakaan Pori Jazzin näkökulmasta.

Yksi ongelmista on ikuisuusongelma eli majoituspula.

Nyt festivaalien ykköspäiväksi on muodostumassa torstai, jolloin kaupungin majoituspaikat ovat täynnä Suomi-Areenan järjestäjiä ja vieraita.

Jazz laskee, että he kärsivät suoraan tästä. Kun ei ole majapaikkaa, osa jättää tulematta kokonaan.

Suomi-Areenan tulevaisuus ei ole selviö. Ilmassa on ollut uhkaa siitä, että keskustelutilaisuus siirtyisi isompaan kaupunkiin. Porin vahvuutena on pidetty juuri jazzeja.

Nyt ilmassa on uusi kysymysmerkki.

Teleoperaattori Telia on todennäköisesti ostamassa MTV3:n liiketoimintaa, mutta on epäselvää, miten uusi omistaja suhtautuisi yhteiskunnalliseen keskustelutilaisuuteen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: