Pitäisikö perustaa oma pelkopoli hysteerisesti homoja pelkääville? - Mielipiteet - Satakunnan Kansa

Pitäisikö perustaa oma pelkopoli hysteerisesti homoja pelkääville?

Anne Nikka. Kommentti.

18.1.2020 8:00

Sain tällä viikolla postissa kirjeen, jonka sisällä oli Raamatusta poimittu viesti minulle: Miehimysten (homojen ja lesbojen) touhut ovat syntiä. Parantuminen alkaa, kun hylkää syntiensä polut ja valtatiet. Miksi haluatte istua riivaajien pöydässä?

Viesti ei sinällään yllättänyt, sillä vastaavanlaisia on tullut useampiakin sen jälkeen, kun vaadin viime kesänä kolumnissani Päivi Räsästä pyytämään anteeksi seksuaalivähemmistöihin kohdistuvaa syrjintää. Eräässäkin saamassani kirjeessä viitattiin Mooseksen kirjaan todeten näin: "Tiedät mitä porukkaa homot ovat. Samaa mitä lasten raiskaajat."

Kirjeissä on todettu myös hyvin kärkevin sanankääntein, että taidat kuulua itsekin tähän lesboporukkaan. Ikävä tuottaa pettymys, mutta olen ihan tavallinen heteronainen, joka tykkää heteroukkeleista. Eihän sitä toki koskaan tiedä, jos vanhoilla päivillä villiintyy "miehimykseksi" ja palvelutalon perhehuoneeseen päätyykin lopulta kahdet Aino-tossut vierekkäin.

Viestit ovat olleet karua luettavaa, kuin kaikuja jostain syvältä keskiajalta. Homojen rinnastaminen lasten raiskaajiin kielii vakavista asenneongelmista. Tämäkö on se Raamatun ilosanoma, jota meidän kaikkien pitäisi levittää?

Erilaisuus pelottaa, mutta pelkoakin voi hoitaa. Synnytystä pelkääville naisille on perustettu oma pelkopoli, jossa he voivat työstää omia synnytyspelkojaan. Pitäisikö homoja hysteerisesti pelkääville perustaa myös oma pelkopoli aiheettomien pelkojen lievittämiseen? Tieto siitä, että homous ei tartu, eikä aiheuta vaaraa kanssaihmisille, saattaa toimia epiduraalin tavoin.

Tilausta voisi olla myös vähemmistövihaajien "eheyttämisleirille". Kuukausi korvessa yhteismajoituksessa vähemmistöedustajien kanssa voisi avata silmät, että emme me ihmiset lopulta niin erilaisia ole. Mätiä omenia mahtuu joka ihmisryhmään, mutta onneksi pääosalla ihmisistä on sydän paikallaan, olipa sitten miehimys, naisemus tai uskomus.

Usko on kaunis ja kunnioitettava asia, joten miksi pilata se julmalla vainolla? Ei kenenkään sielu sillä pelastu, että yritetään muuttaa ihminen joksikin muuksi, mitä tämä on. Kannattaa mieluummin keskittyä omaan sielunhoitoon, koska mitään muutahan me emme voi muuttaa kuin itseämme.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut