Mari Kunttu-Kauppi, Jyri Kataja-Rahko

Nimimerkki Pettynyt esitti huolensa mielipidekirjoituksessaan (SK 5.7.) Yle Lounais-Suomen tarjoamista sisällöistä radiossa. Kiitos palautteesta. On hienoa, että Yle Radio Suomi ja aluetoiminta herättää keskustelua ja tunteita.

Yle Lounais-Suomi (Pori, Turku) ja Yle Kaakkois-Suomi (Lappeenranta, Kotka, Kouvola) aloittivat aluetoiminnan uudistuskokeilut maaliskuussa. Kokeilun keskeisenä tavoitteena on parantaa ja syventää journalistisia sisältöjä. Lisäksi olemme luoneet aluejournalisteille uusia tapoja olla lähellä ja läsnä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että toimittajilla on entistä paremmin aikaa keskittyä alueensa ajankohtaisten ilmiöiden ja uutisten tutkimiseen sekä syventämiseen.

Olemme myös parantaneet paikallisuutispalvelua mobiilisovelluksen avulla. Puhelimeen ladattavan Uutisvahdin kautta voi tilata suoraan kännykkään minkä tahansa alueen uutiset, vaikkapa asuinpaikan tai mökkikunnan mukaan.

Yle Radio Suomessa tehdään kokeilun aikana maakunnallisia aamulähetyksiä (kello 6–10) ja iltapäivälähetys on alueellinen (Pori, Turku kello 14–18).

Iltapäivätiimi koostuu juontajasta, kahdesta reportterista ja kahdesta uutisjuontajasta. He tuottavat lähetykseen sisältöjä joka päivä Satakunnasta ja Varsinais-Suomesta. Käsiteltävät aiheet päätetään päivittäin journalistisin perustein. Radiouutiset tarjoavat maakunnallisia uutisia tunnin välein. Lähetyksen tavoitteena on kertoa päivän kiinnostavimmat keskustelunaiheet, uutiset ja ilmiöt Lounais-Suomesta.

Kirjoittaja kertoo kuuntelukokemuksestaan viime viikon perjantailta. Hän oli harmistunut siitä, että lähetyksessä oltiin aistimassa Turun keskiaikamarkkinoiden tunnelmia. Ykkösaihe heti kello 14 jälkeen oli kuitenkin vahvaa paikallista tutkivaa journalismia: kerroimme, että maineikkaalla biokaasulaitosten valmistajalla on maksuhäiriöitä ja laitoksissa lastentauteja. Tämä on merkittävä uutinen sekä Satakunnassa että valtakunnallisesti. Lähetyksessä tavattiin myös satakuntalaiskanttori sekä Porin prikaatin vanha ja uusi komentaja.

Aluetoiminta on yksi keskeisimmistä Ylen palveluista. Se elää yleisöjen tarpeiden ja mediankäytön muutosten mukaan.

Mari Kunttu-Kauppi on päällikkö, Yle Lounais-Suomi, ja Jyri Kataja-Rahko on päällikkö, Yle Suomi, alueellinen uutis- ja ajankohtaistoiminta.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Alue toiminta on todella pienen alueen ohjelmaa, esim. Satakunnassa rajoittuu muutaman kilometrin päähän Porin torista.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio