Pääkirjoitus

Vaalikuume nousee jo: Vuolanne haastaa Kiurun, Katajaa ja Vasamaa odotellaan viivalle

Vaalikuume nousee jo: Vuolanne haastaa Kiurun, Katajaa ja Vasamaa odotellaan viivalle
Juha Ståhle

Kierrokset nousevat jo, vaikka eduskuntavaalit ovat vasta ensi keväänä.

Alkava viikko on tärkeä Satakunnan Kokoomukselle, jolle valitaan lauantaina uusi toiminnanjohtaja. Piiri ehti olla ilman omaa agitaattoria reilut puolitoista vuotta.

Vaatimukset ovat kuin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kynästä: Tulos tai ulos. Uuden veturin pitää suoriutua niin hyvin, että puolue saa Satakunnan vaalipiiristä kaksi kansanedustajaa.

Kokoomustavoite on kova siitä huolimatta, että viime kevään kuntavaalien perusteella puolue saisi eduskuntaan kaksi paikkaa.

Saman laskukaavan mukaan SDP nappaisi Satakunnasta kolme.

Se tarkoittaisi, että perussuomalaiset, keskusta ja vasemmistoliitto joutuvat tyytymään yhteen paikkaan/puolue. Kristillisdemokraatit ja vihreät pettyvät taas.

Aivan noin ei tämä tanssi tähtien kanssa mene.

SDP:n gallup-menestys näkyy puolueen Satakunnan ehdokasasettelussa. Listasta on tulossa kovempi kuin viime kerralla, ja silloinkin tuli jo kaksi paikkaa.

Yhden kauden veteraanikansanedustaja Antti Vuolanne ei ole ainoa paluuta tekevä. Samaa peliliikettä odotellaan myös piirin pitkäaikaiselta puheenjohtajalta Harri Lehtoselta.

Kankaanpään kaupunginhallituksen puheenjohtaja Heidi Viljanen on nousevia tähtiä. Kristiina Salonen ja Krista Kiuru ovat yhä listan syömähampaat.

Kokoomuksen toivo on siinä, että ehdokkaina ovat muun muassa Jaana Laitinen-Pesola, Matias Marttinen, Kari Hannus, Sampsa Kataja, Juha Vasama, Anne Holmlund ja Mari Kaunistola.

Taustapirujen aika on ohi, mikäli puolue mielii menestyä.

VarapuheenjohtajaLaura Huhtasaari vetää eduskuntaan toisenkin perussuomalaisen.

Mitä tapahtuu keskustassa? Joko Timo Kalli malttaa tehdä sukupolvenvaihdoksen ja antaa kapulan Eevalle tai Jussille? Vieläkö Kauko Juhantalossa on virtaa?

Päätökset on tehtävä pian, jotta keskusta ei jää myös Satakunnassa pellon laitaan.

Vasemmistoliitto pitää paikkansa, mutta miten käy Jari Myllykosken?


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Satakunnan kotiinpäin vetäjistä Juhantalo on ykkönen. Muiden saavutukset näkyvät tiekurjuudessa.

  • Nimetön

    Yhden kauden kansanedustaja Veteraaninkansanedustaja Antti Vuolanne ei todellakaan tee paluuta Eduskuntaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio