Pääkirjoitus

Salakuuntelujupakka repi päättäjien suhteet riekaleiksi - Porin päätöksentekokyky on vakavasti heikentynyt

Salakuuntelujupakka repi päättäjien suhteet riekaleiksi - Porin päätöksentekokyky on vakavasti heikentynyt
Tomi Lähdeniemi

Kuntavaalien jälkeen muissa puolueissa pelättiin, että demarien värisuora vie porilaisen päätöksenteon takaisin menneisyyteen.

Kukaan ei silti voinut kuvitella tällaista.

On selvinnyt, että Porin kaupunginhallituksen kolmessa kokouksessa ja yhdessä suunnittelukokouksessa on ollut salaa mukana kansanedustaja ja valtuuston puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.).

Kiuru on seurannut kokouksia auki olleen puhelinyhteyden avulla ilman, että asiasta olisi kerrottu kaikille kokoukseen osallistujille.

Ongelmat porilaisessa päätöksenteossa tuntuvat seuraavan toisiaan. Iltiskohu on saatu juuri ja juuri peiteltyä, kun seuraa seuraava kummallisuus.

On selvää, että osa virkamiehistä ja poliitikoista on tiennyt järjestelystä.

Nyt on kerrottu yhteensä neljästä kokouksesta, mutta herää kysymys, onko tällainen ollut kaupungin tapa.

Asia olisi hyvä myös saada oikeisiin mittasuhteisiin.

Onko Kiurun osallistuminen ongelmallista esimerkiksi päätöksenteon kannalta? Vai onko kyse pelkästä muotovirheestä, kuten kaupunginjohtaja Aino Maija-Luukkonen esittää?

Nyt julkitullut uutinen selittää myös Tapio Huhtasen (kesk.) eroa kaupunginhallituksesta. Huhtanen kertoi eronsa syyksi noin kuukausi sitten juuri luottamuspulan Krista Kiuruun.

Huhtanen ei ole yksin. Ne poliitikot, joilta Kiurun osallistuminen on pimitetty, ovat tyrmistyneitä. He kokevat tulleensa erehdytetyiksi ja myös loukatuiksi.

Ei ole lainkaan mahdotonta, että Huhtasen ero saisi seuraajia.

Kohu repii myös kaupungintalon virkamiesten välejä. Tilanne on tulehtunut.

Salakuuntelujupakan yksi selkeä seuraus on, että päättäjien henkilökohtaiset suhteet ovat murskana.

Tämä tarkoittaa samalla, että kaupunginhallituksen päätöksentekokyky on vakavasti heikentynyt.

Pori näyttää nyt ulospäin ummehtuneelta, poliittisen kähminnän ja härskin keplottelun kaupungilta.

Tarvitaan paljon, jotta päätöksenteon uskottavuus saadaan palautettua. Ytimessä tässä on kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen ja johtavat poliitikot.


Lue myös nämä


Kommentit (81)

  • mää vaan

    Nyt olisi korkea aika tilata ilmapiiri tutkimus joltakin luotettavalta ja tutulta firmalta ja sitten julistettaisiin tulos salaiseksi,he hee

  • Nimetön

    Kaupungin virkamiehiä ja -naisia tässä ihmettelen. Heidän lojaaliteettinsa pitäisi ensisijaisesti kohdistua Suomen lain mukaiseen toimintaan. Virkamiehistö ei saa missään vaiheessa unohtaa lakitekstiä yhdenkään puolueen tai poliitikon hyväksi. Muuten olemme pian kuin Kolarin kunta…

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio