Ville Hammarberg

Porin Lyseon Seniorit ry:llä ja yhdistyksen puheenjohtajalla Johanna Siitarilla on visainen ongelma.

Miten ilmoittaa hienotunteisesti lyseolle, että kieltenopetus on opinajossa pahasti retuperällä. Oppilaat eivät osaa kirjoittaa edes kirosanoja englanniksi. Tästä on osoituksena vastapäätä lyseota Satamaidon seinään tehty töherrys.

"Kun työt on loppu, loma alkaa. Minä painan kaasujalkaa. Vaunuun perhe, mukaan grilli, edessä on loma villi."

Porin Kokoomuksen puheenjohtaja Timo Tarvainen on valittu Vuoden karavaanariksi 2017. Valinta julkistettiin Caravan Show -messujen avajaisissa. Saatesanoissa Tarvaista luonnehdittiin muun muassa "mielipiteitä jakavaksi värikkääksi persoonaksi".

Vuoden karavaanari ei ole mikään turha titteli, sillä sen ovat aiemmin saaneet muun muassa eriparikenkäinen ministeri Pertti Paasio ja viihdetaiteilija Kari Salmelainen, jonka stetson lerpattaa.

"Entäs Persujen uho erottaa kaikki Sinisten kannattajakorttien täyttäneet? Koskahan se erovyöry alkaa? Porinkin persujen hallituksessa istuu henkilöitä, jotka kortin allekirjoittivat", avautui Sinisen tulevaisuuden Satakunnan piirijärjestön varapuheenjohtaja Marko Järvinen taannoin.

Keitä allekirjoittaneita siellä on?

–Varmuudella ainakin Raili Arola, paljastaa Järvinen.

Noh Raili Arola, oletko allekirjoittanut sinisten kannattajakortin?

–Minut saatiin kieroudella alussa kirjoittamaan, kun en vielä tiennyt sinisten roolista. Jos olisin tiennyt, en olisi ikinä nimeäni laittanut. Olen aina perussuomalainen.

Nakkilan ex-kunnanjohtajaKalevi Viren on siirtynyt kunnanjohtajasta kuntalaisvaikuttajaksi. Nimittäin Porin kaupunki on saanut mieheltä aloitteen, jossa hän pyytää selvitystä, tulisiko Porin kaupungin toimia aktiivisesti valtatie 2:n muuttamiseksi moottoriliikennetieksi välillä Pori Ulvila.

–Kyseinen tieosuus täyttänee moottoriliikennetien edellytykset. Selvittää voisi ainakin moottoriliikennetien edellytysten lisäksi parantaisiko moottoriliikennetien status liikenneturvallisuutta kyseisellä tieosuudella ja koituisiko siitä myös imagohyötyä Porille, kirjoittaa Viren, jolle moottoriliikennetie on kuuma.

Tarzan-elokuvissa viidakosta alkava ja vähitellen voimistuva rummutus oli varma merkki siitä, että retkikunta on pian nesteessä. Porin työväenyhdistyksen puheenjohtaja Rauno Vesivalo on nyt samassa tilanteessa. Runsas viikko sitten Vesivalo kirjoitti Uusi Aika -lehdessä, että SDP tarvitsisi selkeän pesäeron ay-liikkeeseen. Ei mennyt kuin viikko, kun Vesivalon kimpussa ovat kaikki kääpiöheimolaiset ja sademetsän bantut. Tästä on esimakua kuluneen viikon Uudessa Ajassa, jossa viidakon vanhimmat demarit Pentti Välimaa ja Pentti Kalliola ampuvat Vesivaloon parven myrkkynuolia.

–Vesivalon mielipide on minulle kuin pahaa unta. Aloittelijan kirjoitus, aloittaa vuodatuksensa heistä jälkimmäinen.

Demarien lauantaisesta perinteisestä vuodenvaihteen juhlasta voi tulla mielenkiintoinen ainakin kaffepöydissä.

Harvempi tietää, ketkä toimivat Satakunnan nykykansanedustajien avustajina. Asia ei nyt sinänsä ole ihme, sillä esimerkiksi vasemmistoliitto, SDP ja sininen tulevaisuus käyttävät ryhmäkansliamallia, jossa avustaja ei ole kansanedustajan henkilökohtainen pestaus.

Joka tapauksessa, tässä ovat nykyiset avustajat: Laura Huhtasaari (ps.) - Saana Lehto, Ari Jalonen (sin.) - Toni Eronen, Kauko Juhantalo (kesk.) - Laura Laakso, Timo Kalli (kesk.) - Raija Hamina, Krista Kiuru (sd.) - Petteri Nurmi, Jaana Laitinen-Pesola (kok.) - Mikko Pousi, Jari Myllykoski (vas.) - Juho Orjala ja Kristiina Salonen (sd.) - Pilvi-Elina Kupias.

Avustajan palkka on noin 2 400 euroa kuukaudessa. Jos avustaja avustaa samaan aikaan kahta kansanedustajaa, palkka on noin 3 100 euroa kuukaudessa. Ryhmäkansliamallissa eduskunta antaa palkkasumman könttinä eduskuntaryhmälle, joka voi palkata vaikkapa pienemmän määrän avustajia kovemmilla palkoilla.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio