Lukijalta

Mielipide: Pori Jazzilla ole mitään keskustan ravintoloitsijoita vastaan, päinvastoin

Veera Korhonen/Arkisto
Mielipide: Pori Jazzilla ole mitään keskustan ravintoloitsijoita vastaan, päinvastoin

Nykyinen Jazzkatu ei ole enää sitä, mitä haluamme yleisöllemme tarjota, Janne Nieminen toteaa.

Janne Nieminen

Viime aikoina Pori Jazzista on esitetty näkemyksiä ja väitteitä, joihin on syytä vastata.

Etelärantaa koskevan päätöksen motiivi on puhuttanut paljon. Kerrataan vielä: nykyinen Jazzkatu ei ole enää sitä, mitä haluamme yleisöllemme tarjota. Siksi kehitämme uutta konseptia, jossa korostuu viihtyvyys, yllätyksellisyys ja tapahtuman mukainen musiikki.

Kirjurinluodon konserttipuisto on tälle luonteva paikka, ja ympäristönä selkeä vaihtoehto keskustalle. Silti lähellä ydinkeskustaa.

Vaikka torin ympäristöön kesällä tuleva suuri anniskelualue toimi yhtenä pontimena muutokselle, haluan korostaa, ettei Pori Jazzilla ole mitään keskustan ravintoloitsijoita vastaan. Päinvastoin, ratkaisu parantaa paikallisten yrittäjien toimintaedellytyksiä.

Pori Jazzin Etelärannasta maksama vuokra kertoo vain osatotuuden. Maksamme alueesta myös kaupungille aiheutuvat kustannukset sekä viranomaispalvelut.

Kadun yrittäjien tarpeisiin rakennetaan vuosittain kaikki infra teltoista vesi-, viemäri ja sähköverkkoon. Ja kuten Jyrki Kangas haastattelussaan (SK 10.2.) totesi, eri tapahtumia koskevat vaatimukset näyttävät olevan vaihtelevia.

Tekniselle lautakunnalle antamassani lausunnossa esitin, että terasseiksi suljettavat katuosuudet tulisi järjestyksenvalvonnan osalta rinnastaa festivaalialueeseen. Turtolan (SK 13.2.) ihmettelemällä imagotappiolla viittasin viime kesän valtakunnallisiin lehtijuttuihin, joiden otsikoinnin mukaan Pori Jazzeilla loppuivat poliisipartiot kesken, vaikka suuri osa häiriöistä kirjattiinkin keskustaan, ei festivaalialueelle.

Kilpailuneutraliteetti eli toimintaedellytyksien tasapuolisuus on vaikeampi juttu. Suomi-Areenan kasvaminen on Porille erinomainen asia. Harvassa suomalaisessa kaupungissa on koko kesänä kahta yhtä suurta tapahtumaa kuin meillä yhtenä viikkona.

Rajallisista resursseista kilpailtaessa Suomi-Areena näyttäisi hyötyvän siitä, että Porin kaupunki on tapahtuman toinen …tuottaja. Molempien tapahtumien menestyminen edellyttää yhtäläisiä mahdollisuuksia toiminnan harjoittamiseen ja kehittämiseen.

Yleisötutkimuksemme mukaan yhä suurempi osa festivaaliyleisöstä tulee tapahtumaan vain yhdeksi päiväksi henkilöautokyydillä, ja yhä suurempi osa harkitsee majoituksen puutteessa osallistumistaan Pori Jazziin. Lipputulojen lisäksi jää myös kaupungin elinkeinoelämältä paljon matkailutuloja saamatta.

Haluamme jatkossakin olla Suomen tutkitusti tunnetuin musiikkitapahtuma, jonka tunnelman ja palvelut yleisö arvostaa maan parhaisiin. Pyritään tähän hyvällä yhteistyöllä.

Kirjoittaja on Pori Jazzin toimitusjohtaja.


Kommentit (12)

  • Nimetön

    Ja kuvakin kertoo totuuden persaukisia nuoria jotka ei tuo rahaa vaan norkuvat päivityksiä fckiin.Suunnatkaa ilmiönne takaisin oikeaan jazziin ja aikuisille,ei noille 25v tai alle uusavuttomille kakaroille.Katuja myöden aikuisille ja suljettuja a500 euroa konsertteihin.Lipittäköön köyhät kotonaan kiljua ja hakatkoon akkojaan.Ostakoon kirpparilta rihkamaansa.Oikea jazz ja taso.Moista haluavana moni maksaa palvelusta ja siitä että voi nauttia ilman kakaroita ja nuoria aikuisia oikeasta viihteestä.

  • Nimetön

    Nykyinen Jazzin johtaja on kuin Eloppi oli Nokialla aikoinaan ja kaikki tietää miten Nokian Puhelimille
    kävi pelasi eri yrityksen pussiin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio