Lukijalta

Lukijalta: Vähärauman koulun oppilaat parakkeihin mahdollisimman nopeasti

Joonas Salli
Lukijalta: Vähärauman koulun oppilaat parakkeihin mahdollisimman nopeasti
Henna Kyhä, Mikael Ropo, Juha Joutsenlahti

Kolmen koululaisen äiti Niina Boelius kirjoitti (SK 13.9.) tärkeän mielipidekirjoituksen Vähärauman koulua käyvien lasten ja perheiden tilanteesta. Kuten Boelius kirjoitti, on Vähärauman koulussa vakavia sisäilmaongelmia. Vanhempi koulurakennus on joutumassa käyttökieltoon 29. lokakuuta alkaen ja uudemmassa koulurakennuksessa vaaditaan isoja korjaustöitä.

Tiistaina 11. syyskuuta järjestettiin Vähärauman koululla avoin keskustelutilaisuus aiheesta. Paikalla oli täysi salillinen huolestuneita ja turhautuneita vanhempia. Lisäksi paikalla oli terveysvalvonnan, teknisen toimen ja sivistystoimen henkilöstöä sekä luottamushenkilöitä. Olimme myös jokainen allekirjoittaneista sivistyslautakunnan jäsenistä paikalla tilaisuudessa.

Keskustelu oli karua kuultavaa koulun sisäilmaongelmista ja kaupungin väistösuunnitelmista. Kysyimme tilaisuudessa virkamiehiltä, olisiko mahdollista siirtää kaikki oppilaat välittömästi parakkeihin ongelman ratkaisemiseksi. Emme saaneet tähän minkäänlaista vastausta.

Olemme viimeisen viikon aikana yrittäneet pohtia ja kuumeisesti löytää ratkaisua Vähärauman homekoulun tilanteeseen. Keskustelua on käyty oman, sekä muiden poliittisten ryhmien sisällä. Tilanne on huolestuttava ja erittäin vakava.

Tilanteeseen on kuitenkin löydettävä nopea ratkaisu. Meidän ajatuksemme olisi siirtää kaikki oppilaat parakkeihin mahdollisimman nopeasti. Ei voi olla niin, että osa oppilaista jää epäterveisiin tiloihin jatkamaan koulutyötään.

Mahdollisen parakkikoulun sijoituspaikkana voisi hyvin toimia esimerkiksi koulun viereinen Viestin kenttä. Oppilaiden siirryttyä puhtaisiin väistötiloihin olisi aikaa miettiä pysyvämpää ratkaisua, mahdollisesti uutta koulua. On järjetöntä rahan haaskausta yrittää tilapäiskorjata koulua, joka tulisi todennäköisesti saamaan lopulta purkutuomion. Huonoja kokemuksia tilapäiskorjaamisesta on jo olemassa muun muassa Herralahden koulun osalta.

Jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön ja parhaaseen mahdolliseen terveydentilaan. Lapsia koskevissa päätöksissä on ensisijaisesti otettava huomioon lapsen etu. Lapsen etu on vahva velvoite, jota ei voida sivuuttaa koulujen sisäilmaongelmia ja niiden seurauksia ratkottaessa.

Kirjoittajat ovat kaupunginvaltuutettuja ja sivistyslautakunnan jäseniä (kok.).


Kommentit (4)

  • Nimetön

    Onkohan kukaan näistä poliitikoista selvittänyt, että mikä on parakkikoulun toimitusaika 500 oppilaalle. Veikkaisin min. 12 kk ottaen huomioon poliittisen päätöksenteon. Aikamoista populismia väittää että parakit olisi heti saatavilla.

  • veronmaksaja Länsi-Pori

    Uusi koulu suunnitteille. On kuin hölmöläisten veden kantaminen kaivoon jos laittaa 600ke sädehomeisen rakennuksen pikarempailuun. Minkä puolueen kannattama idea muuten oli muuten tälläinen 600ke pikaremontti?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio