Lukijalta

Lukijalta: Porin kaupunki tarjoaa kymmenen jumppaa ja euron alennuksen – ei kuulosta järin uniikilta saati motivoivalta, kun samaan aikaan kuormitus työpaikoilla kasvaa

Joonas Salli
Lukijalta: Porin kaupunki tarjoaa kymmenen jumppaa ja euron alennuksen – ei kuulosta järin uniikilta saati motivoivalta, kun samaan aikaan kuormitus työpaikoilla kasvaa

Kampanjassa on vuosien varrella voinut osallistua tennis-, melonta- ja golfkursseille, kirjoittaa Jaakko Jäntti.

Jaakko Jäntti

Vuoden 2017 ”Mikä o meininki” -työhyvinvointikysely toteutettiin edellisvuosia suppeampana ja sisälsi yhdeksän väittämää, joihin vastattiin nimettömänä. Vaikka työtekijöiden kokonaishyvinvoinnissa mainitaan myös fyysinen hyvinvointi, kyselystä sitä ei löytynyt, jos nykyisistä työtehtävistä selviämistä ei sellaiseksi lasketa.

Porin kaupunki tarjoaa henkilöstölleen virkistystoimintaa, joka supistui juuri hivenen, sillä sivistystoimi päätti lakkauttaa omalle henkilöstölleen suunnatun Terve-kampanjan. Kampanjassa on vuosien varrella voinut osallistua tennis-, melonta- ja golfkursseille ja kasvattaa aerobista kuntoaan vesijumpassa tai lihaskuntoaan kahvakuulatunnilla.

Vielä muutama vuosi sitten Terve-kampanja tarjosi lajeja monipuolisesti, mutta vuoden 2018 keväällä tarjonta oli supistunut minimiin. Terve-kampanja haudattiin lopullisesti tänä syksynä.

Tarkkaa syytä en tiedä, mutta puskaradio kertoo muiden hallintokuntien valittaneen henkilöstöhallinnolle sivistystoimen virikkeellisestä virkistystoiminnasta.

Terve-kampanjan vuosittainen budjetti ilman yhden osa-aikaisen työntekijän palkkaa oli noin 4 000 euroa. Tuolla rahalla saa hädin tuskin teippauksia yhteen tyhjänä kulkevaan citybussiin.

Syksyllä 2018 Porin kaupunki päätti keskittää fyysisen virkistystoiminnan Myötätuuli-kampanjaan. Myötätuuli tarjoaa henkilöstölle kymmenen (10) jumppaa viikossa.

Jos tuon määrän suhteuttaa kaupungin vakituisen henkilöstön määrään, joka oli tuoreimman henkilöstöraportin mukaan 5 095, jumppien määrä kuulostaa hyvin marginaaliselta. Lisäksi työntekijöille tarjotaan euron alennusta liikuntapaikkamaksuista.

Ei kuulosta järin uniikilta saati motivoivalta, kun samaan aikaan eri puolelta henkilöstöä saa kuulla, että kuormitus työpaikoilla kasvaa ja jaksaminen hiipuu samaa vauhtia.

Totuus on, että Pori ei voi tarjota toimivia palveluja kaupunkilaisille ilman hyvinvoivaa henkilöstöään. Siihen kannattaisi satsata ja jättää ilmiöiden kehittäminen porilaisille.

Kirjoittaja on Porin kaupunginvaltuutettu (vas.) ja sivistyslautakunnan vpj.


Kommentit (8)

  • Nimetön

    Kaupunkihan tukee 2 eurolla/kerta, jos käy kuntosalilla tms.. Harvempi niissäkin toki käy vaikka suotavaa olisi. Itse etua käytän ja olen kiitollinen! Pitää oikeasti yllä työkykyäni ja mielenterveyttäni, tämä on sitä ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa.. työhyvinvointia. Toivottavasti tähän etuun ei kajota! Eihän se hirveästi kaupungille edes tosiaan kustanna, sillä ei siellä montaa urheiluhullua ole, jotka etua tolkuttomasti käyttäisi! Suurin osa tosiaan ei harrasta mitään maksullista liikuntaa tai käy niin harvoin, ettei hirveän suurta kuluerää varmaankaan tule. Uskoisin, että omalla kohdallani ainakin sairaslomapäivät ovat hyvin vähäisiä juuri terveellisen ruokavalion, normaalipainon ja liikuntaharrastusten myötä.

  • Kari

    Todella hyvä kirjoitus. Pääsit iholle.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio