Lukijalta

Lukijalta: Olen entinen hyväosainen eläkeläinen, joka tänä päivänä elää kitkuttaen

Se hyväosaisesta

Jäädessäni eläkkeelle, elettiin markan aikaa. Kävin pari kertaa vuodessa ulkomailla, ostin tarvittavat vaatteet ja kengät. En katsonut kaupassa punalappusia tuotteita. Tänään on samat menot, TV, puhelin, netti, auto noin 20 vuotta vanha.

Nykyisin ostan vaatteet ja kengät kirpputorilta. Kaupassa punalappuset ovat ostoskorissa. Ulkomaille ei ole ollut asiaa muutamaan vuoteen. Lääkkeet puolitan. Kuukauden lopussa menee noin viikko ilman rahaa.

Vielä en ole mennyt sosiaalitoimiston luukulle. Jos tätä menoa jatkuu, se on väistämättä edessä. Hinnat nousevat, kaikki muu nousee, vaan ei eläkkeet. Noin 1-2 euron korotus kuukaudessa ei mieltä ylennä.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Olen nykyinen hyväosainen eläkeläinen. Jatkossa vähemmän hyväosainen pitkäaikaistyötön, ellei työvoimapula ihan holtittomia mittoja saavuta. Autoa ei ole ollut vuosikausiin, punainen lappu on eettisesti parempi valinta ja tv, puhelin ym. maksavat murto-osan siitä, mitä 20 vuotta sitten. Voi pojat, mitä se modeemin käyttökin kustansi. Lääkekulut voivat olla ihan oikea ongelma, mutta siihen pitää puuttua vuotuisen maksukaton säätämisellä. Eläkkeiden korotuksessa menisi 99% ihan muuhun kuin pillerienpuolitusongelmaan eikä suuri osa paljon lääkkeitä käyttävistä hyötyisi lainkaan.

    Siinä sosiaalitoimiston ovella muuten ei tehdä tatuointia otsaan tai muuta pysyvää merkkiä. Siellä voi käydä, jos tarvetta ilmenee.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio