Lukijalta

Lukijalta: "Mitä takseja saan kyyteihini käyttää? Olisi kiva tietää"

Kari Suni
Lukijalta: "Mitä takseja saan kyyteihini käyttää? Olisi kiva tietää"
Tiina Rinne

Taksiliikenne vapautui 1. heinäkuuta. Porissakin kilpailutettiin sosiaali- ja vammaispalvelulain mukaiset kyydit, joilla minäkin olen liikuntavammaisena oikeutettu kulkemaan.

Mitään virallista tietoa ei kuitenkaan ole meille asiakkaille tullut siitä, että mitä takseja nyt tällä hetkellä saa noihin kyyteihin käyttää. Olisi kiva tietää, että onko joillain tietyillä takseilla sopimus kunnan kanssa nyt näistä kyydeistä, vai voinko kulkea millä tahansa löytämälläni taksilla.

Porissa myös oikeus laskuttaa kuntaa on ymmärtääkseni vain inva-autoilla, joilla on sopimus kunnan kanssa. Jos siis pystyy kulkemaan tavallisella taksilla, on pitänyt ensin itse maksaa koko summa, ja sitten myöhemmin on voinut vammaispalvelusta saada kuittia vastaan omavastuuosuuden ylittävän summan takaisin.

Pitääkö nyt itse tietää, että mikä on esimerkiksi suurin kilometrihinta tai aloitusmaksu, jonka kunta hyväksyy. Onko olemassa riski joutua itse maksamaan paljonkin aiempaa enemmän, jos vapailta markkinoilta löydetty taksi onkin kalliimpi? Taksithan saavat nykyään hinnoitella matkat vapaasti.


Kommentit (4)

  • Nimetön

    EEPEE
    Nyt olis aika panna Bernerin rouva vastuuseen kun on kerran luonut tällaisen ei toimivan systeemin.Taksin tilaus ulakeskukselta ja lasku eduskuntaa Bernerin nimellä.

    Ei onnistu Bernerin kohdalla kuten ei koskaan muidenkaan ministerien, koska heidät on todettu syyn takeettomiksi.

  • Nimetön

    Ihan samaa tässä nyt miettinyt kun isälleni on myönnetty myös näitä taksimatkoja, mutta ilmeisesti kaupunki korvaa matkat lyhentämättöminä kuten tähänkin asti…

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio