Lukijalta

Lukijalta: Mistä miljoonasäästöt oikein saadaan, Petri Lahtinen?

Kari Mankonen
Lukijalta: Mistä miljoonasäästöt oikein saadaan, Petri Lahtinen?

Kaupunginvaltuutettu Martti Lundenin (sd.) mukaan Petri Lahtinen (kok.) on mielensäpahoittaja.

Martti Lunden

Valtuutettu Petri Lahtinen (kok.) tulkitsee Pori-sopimusta (SK 12.10.). Sopimuksen sisältö on Lahtisen mielestä höttöistä, ympäripyöreää, kivaa, täysin mitäänsanomatonta pajunköyttä ja vielä lisäksi käydään toisten taskuilla.

Lahtisen mielestä sopimuksen hyväksyjillä ei ole järjenjuoksua ja tällaista on vaikea ymmärtää. Koen että Lahtinen on nyt mielensäpahoittaja.

Kokoomus halusi jäädä pois pöydästä jo ennen virallisen sopimisen aloittamista. Todellisia vastuunkantajia tarvitaan, yhteistyöllä tulisi mennä eteenpäin, koska tavoite on kuitenkin yhteinen: porilaisten hyvinvointi ja palvelut kustannustehokkaasti. Eikä heittämällä kirvestä nurkkaan ja toteamalla, että viimeinen sammuttaa valot.

Kysymys valtuutettu Lahtiselle: porilaisten ja päättäjien tulisi nopeasti tietää tarkemmin, mistä tulevat mainitsemasi miljoonasäästöt työn organisoinnilla ja terveellä kilpailutuksella teknisellä toimialalla?


Lue myös nämä


Kommentit (15)

  • Nimetön

    Ennen kaupungin lomautuksia netissä ja tekstiviesteissä vaadittiin lomautuksia, kun ne tuli, samat ihmiset valittivat palvelun huononemisesta tai sen puuttumisesta. Valitettavasti jonkun yhden kaupungin osaston työntekijöiden irtisanominen tai lomauttaminen ei auta mitään. Kaupunki on jo ulkoistanut toimintojaan. Suurin osa työntekijöistä työskentelee, koulutuksen, sairaanhoidon, tarhojen, sosiaalitoimen parissa. Siellä ei ole yhtään löysää. Yksityistäminen ei ole ratkaisu, hinnat ei ainakaan laske. Suomalaiset nurisevat aina, itse olen yksityisellä töissä (40 vuotta tähän mennessä), arvostan julkisia palveluita, missä muussa maassa saa esim. lonkkalenkkauksen alle 200 eurolla, siis potilaan kulut. Yksityiselle kun menet saat pulittaa 10.000-12.000, yhteiskunta maksaa julkisella puolella loput. On monta maata, jossa esim. syöpäpotilaat eivät saa hoitoa ilman kalliita yksityisiä vakuutuksia. Tämä tuntuu olevan suomessakin monen toive. Itse maksan mielelläni lisää veroja, vaikka palkka on kaukana 3.000. eurosta. Hieman järkeä noihin puheisiin.

  • Nimetön

    Organisaation uudistuksen loppuun vienti on yksi josta säästöä syntyisi. Säästäminen henkilökunnassa ei tarkoita tekevien käsien vähentämistä vaan välitason henkilökuntaa on liikaa. Vähennetään sieltä ,lopettamalla tuhia ”asiantuntijioita” organisaatioissa ja johtotaso kun alkaisi tekemään hommia eikä selittelisi niinkuin nykyään. Eli sellaista tekemisen meininkiä kaivataan, myös ruohonjuuri tasolla. Myös tekemisen suunnittelu ontuu aika pahasti, kaikilla tasoilla joka viittaa työnjohdollisiin epäpätevyyksiin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio