Lukijalta

Lukijalta: Intohimoinen politikointi loukkaa niitä, jotka yrittävät talkoovoimin pitää seurataloista huolta

Heikki Tyynysniemi
Lukijalta: Intohimoinen politikointi loukkaa niitä, jotka yrittävät talkoovoimin pitää seurataloista huolta

Ruosniemen työväentalon vihkiäisiä vietettiin vuonna 1948.

Pentti Välimaa

Satakunnan Kansassa (11.11.) toimittaja Sakari Muurinen hyökkää analyysijutussaan seura- ja työväentalojen saamien tukien kimppuun. Kyseiset toimitalot ovat aikoinaan talkoovoimin rakennettu, ja edelleen talkoilla niiden kunnossapidosta huolehditaan.

Seura- ja työväentalot edustavat arvokasta kulttuurihistoriallista perintöämme. Niitä aikaan rakenneltiin todelliseen tarpeeseen. Siihen aikaan ei varsinkaan työväestölle, eikä muidenkaan aatesuuntien väestölle sallittu esimerkiksi silloisten koulujen käyttöä, kuten nyt koulut ovat kaikkien käytettävissä.

Porin kaupunki on tukenut muun muassa nuoriso- ja maamiesseuran sekä työväenjärjestöjen omistamia seurataloja siten, että maksettu kiinteistövero on palautettu yhteisöille takaisin. Ensi vuonna yleishyödyllisiksi katsottujen yhteisöjen toimitalot vapautuvat kiinteistöverosta kokonaan, eli niiltä ei veroa enää edes peritä.

Muurinen leimaa kaupungin tukitoimet poliittiseksi piilotueksi. Toimittajan intohimoinen politikointi kyllä loukkaa niitä, jotka yrittävät talkoovoimin pitää seuratalojen ylläpidosta huolta.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio