Lukijalta

Lukijalta: Asukkaita kuunnellaan, mutta mielipiteet eivät paina mitään – tuulivoimaa tungetaan takapihoille ja sudet juoksevat puutarhoissa

Veera Korhonen
Lukijalta: Asukkaita kuunnellaan, mutta mielipiteet eivät paina mitään – tuulivoimaa tungetaan takapihoille ja sudet juoksevat puutarhoissa
Jari Ylinen

Satakunnassa on kaikki hyvin, kun ei tarvitse murehtia kuin susista, tuulipuistoista ja tulvista. Kaikkien näiden asioiden yhteinen nimittäjä on, että alueiden asukkaat, eli varsinaiset asiantuntijat ja heidän mielipiteensä eivät paina missään.

Järjestetään tiedotustilaisuuksia, jossa saa kertoa mielipiteensä, mutta turhaan. Asiat on jo päätetty ’’salaisissa’’ kokouksissa ja seuraavana päivänä tuodaan esille niin väkevät vastaväitteet, että paikallisväestöllä ei ole mitään sanomista asiaan.

Väitän, että susiasiassa metsästäjät ovat ainut oikea asiantuntija ja heidän ääntään pitää kuunnella ja huomioida. Meillä tosiaan on iso ongelma sekä susien määrän että suurriistan kanssa, toinen uhkaa ihmisten elinkeinoja, toinen lisää liikenteen onnettomuuksia.

Tuulivoimaa taas tungetaan väkisin ihmisten takapihoille. Päättäjät myyvät itsensä muutamalla hopearahalla, nyt on Lammi, huomenna joku muu alue.

Me kaikki, jotka asumme keskustan ulkopuolella, olemme tässä vaarassa. Omat asunnot, kesämökit, sukulaisten tai tuttavien asutukset, mikään paikka tai alue ei ole turvassa, kun hopearahoista on kysymys.

On väärä lähtökohta viitata siihen, onko kummassakaan tapauksessa konkreettista näyttöä vaikutuksista ihmisen terveyteen. Pitää katsoa enemmänkin sitä henkistä kuormaa, mitä näissä tapauksissa alueiden asukkaille aiheutuu.

Jos susilaumoja liikkuu ihmisten piha-alueella, kuka uskaltaa antaa lastensa leikkiä ulkona, tai pitää lemmikkinsä vapaana?

Jos myllyt aiheuttavat päässäni ääniaaltoja tai vinguntaa tai jotakin muuta, niin minulle se on terveyshaitta, vaikka kuinka moni asiantuntia väittäisi, että näin ei voi olla. Jos 100 ihmistä kokee tämän, niin se on iso terveyshaitta.

En haluaisi nostaa esille puoluepolitiikkaa, mutta kun tällaisista asioista päätetään, niin kummatkaan eivät kuulu politiikkaan, vaan ovat ainoastaan järjen ja omantunnon kysymyksiä.


Kommentit (17)

  • Tuulitunneli

    Äänelle tiedoksi: Tuulivoimalan tuottama alle 1 Hz:n matalataajuinen infraääni, joka liikkuu säännöllisesti toistuvina sykäyksinä ja on ihmiskorvien kuulemattomissa.

  • Nimetön

    ”Ensinnäkin oma kapasiteetti riittäisi kattamaan lähes koko vuoden tarpeen. ”

    Niin riittäisi jos ei vesivoimaa tarvitsisi ajaa alas silloin kun tuulee. Tuo sinun tietosi vuosikapasiteetista ei lämmitä kovilla pakkasilla, kun sähkötehosta on hetkellinen pula.

    Tuulivoimaloiden teho on juuri nyt 160 MW. Verorahoja on annettu pelkästään S-ryhmään kuuluvalle Tuuliwatille 200 milj/vuosi, ja silti meitä uhkaa sähkövaje.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio