Lukijalta

Jos Samkin purkutyömaalla olisi noudatettu ohjeita, ongelmaa ei olisi

Satakunnan Kansa
Jos Samkin purkutyömaalla olisi noudatettu ohjeita, ongelmaa ei olisi
Minna Kalliomaa

Ympäristöinsinööri Joni Mustonen selvittää kirjoituksessaan (SK 8.8.) lupa- sekä valvontatilannetta Samkin purkutyömaalla. Tuotte esiin, että töitä on lupa suorittaa arkisin kello 7–18 ja lauantaisin kello 8–16.

Jos näin olisi purkutyömaalla toimittu, ei asiaan olisi tarvinnut ottaa kantaa. Valvonta on kuitenkin tältä osin pettänyt, koska työmaalla on tehty koneen kanssa purkutöitä joka arki-ilta koko kesän ajan, aina vähintään kello 20–20.30 saakka.

Myös lauantaina työt ovat jatkuneet kello 18.00 saakka ja ylikin. Meitä on tässä kymmeniä asukkaita asiaa todistamassa.

Olen 2. elokuuta käynyt asukkaiden edustajana pyytämässä kaivinkoneen kuljettajaa huomioimaan meluhaitan iltaisin. Pyysin, että työt aloitettaisiin jo aamulla, eikä vasta kello 12 aikaan. Tällöin ne päättyisivät aikaisemmin, jolloin asukkaatkin saisivat iltarauhan.

Sain tietoa, että heillä on ympäristöviraston lupa tehdä töitä arkisin kello 22.00 asti sekä lauantaisin, mutta ei sunnuntaisin. Tämä onkin ainoa osuus, joka on mennyt luvan mukaisesti: sunnuntaisin ei ole töitä tehty.

Kun toteatte, että toiminnasta vastaavan on oltava perillä meluhaitoista, mitä se käytännössä tarkoittaa? Työmaalla käydessäni minulle esitettiin kysymys, että minkälaista melua tarkalleen sinne asuntoihin nyt kuuluu ja pyydettiin kuvailemaan sitä.

Näin kysytään tilanteessa, jossa 30 metrin päässä asunnoista kauhakone lyö betoniseinää rikki. Antaako tämä vaikutelman, että toiminnasta vastaava on perillä meluhaitoista?

On erikoista, että purkutyöhön on myönnetty noin pitkä lupa. Varsinkin kun samalla tontilla pienet koululaiset ovat aloittaneet koulutyön.

Eikö tämä olisi ollut huomionarvoinen asia urakan aikataulua mietittäessä? Työ olisi varmasti saatu valmiiksi ennen koulun alkua, jos siihen olisi resursoitu tarpeeksi kalustoa ja enemmän kuin yksi tekijä.

Voin vain kuvitella, mitä koulutyöstä tulee, kun pihalla puretaan kivirakennusta ja välitunnilla leikitään "pölysotaa".

Me tiilimäen asukkaat emme ole herkkänahkaista porukkaa, elämme keskellä sairaalan rakennusprojekteja ja hälytysajoneuvoja kulkee jatkuvasti. Emme valita turhasta.

Mustosen antaman vastauksen perusteella valitus on myös perusteltua. Urakoitsija on säännöllisesti rikkonut saamansa lupaa. Jos hän olisi toiminut luvan mukaisesti, asiaa ei täällä tarvitsisi käsitellä.


Kommentit (5)

  • Laki on sama kaikille

    Tiilimäkeläisten pitää nyt mennä poliisiasemalle tekemään rikosilmoitus asiasta. Poliisin asiaan puuttuminen saa kummasti asiat sujumaan paragraafien mukaan.

  • Nimetön

    Suomessa urakkakilpailun voittaa se halvin ja hitain. Hitain, koska urakkahinta ei kestä kunnon miehitystä. Eikä urakan tilaaja kiinnitä aikatauluihin riittävästi huomiota. Suomessa rakennusurakat tuppavat olla ikuisuusprojekteja myös urakkamuodosta johtuen. Aika ei ole rahaa kuin laskuttajalle. Muualla maailmassa korkeat , 20 kerroksiset talot ovat pystyssä alle vuodessa. Meillä rakennetaan helposti 2 jopa kolme vuotta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio