Kasaa kaveriporukka ja hyppää satulaan: Kesän trendilaji – pyöräily – on parasta Kankaanpään upeissa kangasmaastoissa - Satakunta seikkailua - Satakunnan Kansa
MainosSatakunta seikkailua

Kasaa kaveriporukka ja hyppää satulaan: Kesän trendilaji – pyöräily – on parasta Kankaanpään upeissa kangasmaastoissa

Kankaanpään vaihteleva kangasmaasto on kuin luotu aikamme trendilajia, pyöräilyä, varten. Lähde perheen kesken tai kaveriporukalla ottamaan fillarista mittaa mahtaviin maisemiin. Tukikohdaksi sopii kaupungin erikoisuus, oikea urheiluhotelli.

Jukka Hietamäki ja Juha Rantanen ovat tottuneet pyöräilemään säässä kuin säässä. Raikkaassa ulkoilmassa, kauniissa maastossa pyöräileminen on mitä parasta mielenterveydellekin. Stressi laukeaa ja kroppa kiittää.


8.7.2020 6:00 | Päivitetty 13.7.2020 9:56

Sport Hotel Kantri Kankaanpään keskustassa on aktiiviliikkujan must. Hotelli pesi kasvonsa, remontoi huoneet, uusi jäähdytysjärjestelmänsä ja muutti yökerhon, pubin ja elokuvateatterin tyylikkääksi liikuntapyhätöksi. Hotelli on keskellä kaupungin monia liikuntamahdollisuuksia, talossa itsessään on kuntosali ja saatavilla on myös hierontapalveluita. Matkailija voi myös vuokrata polkupyörät kätevästi hotellilta.

Sport Hotel Kantrissa on kaikki mitä aktiiviliikkuja voi majapaikalta toivoa. Myös vuokrapolkupyörät saa kätevästi suoraan respasta ja matka voi alkaa.

Harjumaastossa helppo pyöräillä

Jukka Hietamäki ja Juha Rantanen ovat pukeutuneet mukavaan pyöräilyasuun, ja hyvän aamiaisen jälkeen lähdetään matkaan. Ilmassa on aamusateen raikas tuoksu. Matkaan!

Jämi Sportsin yrittäjä Juha tuntee maastot ja antaa hyviä vinkkejä. Hämeenkankaan harjut tarjoavat mainiot maastot. Maaperä ei ota nokkiinsa helteestä, muttei muutu velliksi sateellakaan.

– Suosittelen myös kikkailua kaupungilla, kaksipyöräisellä pääsee kaikkein helpoimmin perille ja näkee sellaistakin, joka autolla hurahtaa huomaamatta ohi, Juha vinkkaa.

Älä unohda nesteytystä! Helteellä vettä pitäisi hörpätä vähintään 20 minuutin välein, ja mukaan on hyvä varata myös magnesiumia ja kaliumia sisältäviä urheilujuomia. Juha Rantanen ja Jukka Hietamäki nappasivat vesipullot Team Sportiasta.

Juomapullot unohtuivat, joten miehet kurvaavat ensin torin varrella olevaan urheiluliikkeeseen, Team Sportiaan. Säällä kuin säällä nestetankkaus on tärkeää.

– Helteellä nestettä pitää tankata 20 minuutin välein. Perinteinen juomapullo on kätevä, mutta pitkillä matkoilla toimii kevyt ja kätevä juomareppu. Siitä on kätevä naukata vettä pysähtymättä, Jukka tietää.

Pyörät ja tarvikkeet ovat tänä keväänä ja kesänä tehneet kauppansa. Luonnossa polkevat niin perheet ja pariskunnat kuin kaveri- ja työporukat.

Pyöräreitin voi suunnitella tarkasti ja seurata reittiä pilkulleen. Tai mikset lähtisi liikkeelle puhtaasti seikkailumielellä? Anna polun viedä ja katso, mitä tulee vastaan.

Seuraa reittiä tai luo omat polkusi

Hämeenkankaalla risteää kaksi valtakunnallista pyöräilyreittiä. Paikallinen symbolein maastoon merkitty pyöräilyreitti puolestaan kulkee viidentientienristeyksestä Pirkan uraa pitkin.

Kankaanpään reitteihin voi tutustua helposti myös Jälki-sivustolla.

Vinkki: Jos olet liikkeellä maanantaina, lähde mukaan Maanantain Maastopyörälenkille. Porukalla poljetaan 2–2,5 tuntia ja vetäjä johdattaa joukkoaan mielenkiintoisiin paikkoihin – sellaisiinkin, joissa valtaosa ei ole koskaan käynyt. Kannattaa seurata facebookia Sataelämystä ry ja lähteä mukaan mukavaan seuraan.

Ulkokuntosalissa saa alkulämmön pintaan. Tästä on hyvä jatkaa – lukemattomat pyöräreitit odottavat polkijaansa.

Liikuntapaikkoja pitkin kaupunkia

Kankaanpää panostaa aktiivilomailijoihin. Pienen kaupungin etu on, että kohteet ovat mukavasti lähellä toisiaan.

– Kaupunki on tehnyt viime vuosina mittavia investointeja asukkaiden hyvinvoinnin tukemiseksi. Hyvät puitteet ja monipuoliset palvelut mahdollistavat aktiivisen elämäntavan kaiken ikäisille ja ne palvelevat paitsi oman kaupungin väkeä myös laajasti koko seutukuntaa. Kankaanpää haluaa olla kuntoliikunnan ykköskunta, sanoo liikunta- ja hyvinvointikoordinaattori Ilari Köykkä.

Liikuntakeskuksen viihtyisässä ulkokuntosalissa pääsee vetämään alku- tai loppulämmittelyn, Leijonaportaat eli 50 askelman kuntoportaat puolestaan kutsuvat kuntoilijoita kaupungin keskustan tuntumassa. Niinisalon liikuntapuistossa on käytössä toiset kuntoportaat ja crossfit-rata. Varusmiesten esterataakin pääsee testaamaan.

Ja, pesäpallokaupungissa kun ollaan, suosittelemme aistimaan Kankaanpään Mailan kotiottelun hurjaa fiilistä liikuntakeskuksen pesäpallostadionilla. Elä todeksi seuran slogan Suomen kovin seura – ainakin jos ottasta koittaa! Hyvä KaMa, hyvä Kankaanpään Maila!

Tutustu Kankaanpäähän visitkankaanpaa.fi

Lähimatkailua

Artikkeli on osa Satakunta seikkailua -sarjaa.

Katso lisää lähimatkailuideioita ja kuvia satakunnankansa.fi/satakuntaseikkailua

Lue myös: