MainosSatakunnan Yrittäjät

Yrittäjien Markku Kivinen lupaa: ”Varaa 10 minuuttia, vastaa ja saat viestisi perille – hyödyt ainakin näistä kolmesta asiasta”

Sinä, jos kuka tiedät, miten kuntasi kohtelee yrittäjää. Mikä on vinossa, mikä kunnossa, mitä pitäisi parantaa. Nyt suora vaikuttaminen on helppoa ja liiketoiminnallesi kullanarvoista. Vastaa yrittäjäkyselyyn ja ole samalla nostamassa Satakunta yrittäjyysmaakuntien ykköseksi.

Satakunnan karhun on aika saada päähänsä kultainen kruunu. ”Maakuntana olemme olleet kahdessa edellisessä mittauksessa sijalla kaksi ja nyt tavoitteemme on nostaa Satakunta ykköstilalle”, Markku Kivinen ja Jukka Hurrila kertovat.


10.2. 16:36

Yrittäjän aika on kallista. Ensimmäiseksi nouseekin kysymys, mitä minä hyödyn vastaamisesta. Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja Markku Kivinen ja puheenjohtaja Jukka Hurrila listaavat hyötyjä.

Parannukset eivät tapahdu itsestään. Satakunnan Yrittäjät on viimeisten kahden vuoden aikana tehnyt johdonmukaisesti työtä kuntien ja paikallisjärjestöjen kanssa edellisten yrittäjäbarometrien tulosten pohjalta.

Parannukset eivät tapahdu itsestään.

”Kävimme esimerkiksi kertomassa päätösten yritysvaikutusten arvioimisen tärkeydestä kaikille uusille valtuustoille”, Jukka antaa esimerkin.

Vastauksia ruoditaan tarkasti paikallisyhdistysten ja kuntapäättäjien kanssa ja viedään kentälle selkeitä, paikallisia parannusehdotuksia.

Jokaisen satakuntalaisyrittäjän vastaus on arvokas. ”Mitä kattavampi vastausmäärä, sitä paremmat ja vahvemmat työkalut saamme Satakunnan yrittäjyysmyönteisyyden kehittämiseen”, Markku Kivinen kannustaa.

Aitoa palvelua ja joustavuutta lupakäsittelyyn

Yrittäjien Kuntabarometri mittaa suoraan yrittäjien asiakastyytyväisyyttä omaan kuntaansa. Millaista palvelua saat? Hoituvatko esimerkiksi lupa-asiat joustavasti ja nopeasti? Vastaamalla pääset antamaan suoraa palautetta ja arvioimaan oman kuntasi toimintaa.

”Kuntapäättäjien pitää olla helposti lähestyttäviä. Yrittäjälähtöisyydestä ei enää pitäisi joutua muistuttelemaan päätöksenteon ja palvelun joka käänteessä”, Markku kertoo.

Yrittäjälähtöisyydestä ei enää pitäisi joutua muistuttelemaan päätöksenteon ja palvelun joka käänteessä

Hän muistuttaa, että soten siirtyessä hyvinvointialueille kuntien budjetti puolittuu ja iso osa töitä siirtyy hyvinvointialueelle.

”Samalla vapautuu johtamisen voimavaroja, jotka pitäisi ehdottomasti kanavoida elinvoiman kehittämiseen. Näin toimivat yritykset lähtevät kasvuun ja mukaan houkutellaan uusia. Kuntaan saadaan työpaikkoja ja asukasluku kääntyy positiiviseksi”, Markku visioi.

Ole mukana Yrittäjien Kuntabarometri -kyselyssä ja vastaa.

”Kyselyn tulokset ruoditaan tarkasti ja niiden tuloksia käytetään konkreettisesti yrittäjien toimintaedellytysten parantamiseksi”, Jukka Hurrila korostaa.

Pääset helpommin mukaan hankintoihin

Vastaamalla kunnat saavat sinulta tärkeää palautetta muun muassa julkisten hankintojen merkityksestä yrittäjille.

Tavoitteena on, että julkisia hankintoja tehtäessä pk-yritykset otetaan entistä paremmin huomioon.

”Kävimme viime kyselyn tulokset läpi jokaisen Satakunnan kunnan ja kaupungin elinkeinotiimin kanssa. Koko kahden vuoden ajan olemme olleet mukana tekemässä työtä epäkohtien poistamiseksi ja parannusten toteuttamiseksi. Paljon on saatu aikaan”, Jukka iloitsee.

Yksi tärkeä uudistus on alueellisen hankintaneuvojan palvelut. Kannattaakin ottaa yhteyttä Jarkko Koskiseen.

Tiesitkö? Kysely on tarkoitettu kaikille satakuntalaisille yrittäjille, järjestöjäsenyyttä ei vaadita.

Saat matalan kynnyksen neuvontaa

Saat viestisi perille myös siitä, miten kuntien ja niiden yrittäjiä palvelevien yhtiöiden tulisi toimia. Parantavatko ne sinun arkeasi, saatko palveluita matalalla kynnyksellä?

”Tämän asian eteen olemme tehneet lujasti ja määrätietoisesti töitä. Esimeriksi aloittavien yrittäjien laatustandardoitu neuvonta on saatu 12 kuntaan”, Markku kertoo.

”Aikoina, jolloin kuntatalous on haasteellista, yrittäjien neuvontapalveluista ei saisi missään nimessä säästää, vaan niihin pitäisi pikemminkin panostaa. Tätä olemme onnistuneesti rummuttaneet maakunnassa ”, Jukka sanoo.

Markku ja Jukka toivovat, että myös kuntapäättäjät kokevat kyselyn positiivisena kilvotteluna: tottahan jokainen haluaa olla tyytyväisyysmittauksen kärjessä. Yrittäjien Kuntabarometrin tulokset julkistetaan Kunnallisjohdon seminaarissa toukokuussa.

Nostetaan Satakunta yhdessä ykköseksi

Kahtena edellisenä kertana Satakunta on ollut yrittäjyysmaakuntien kakkonen. Nyt on aika keikauttaa kruunun väri kertaheitolla hopeasta kultaiseksi.

”Nostetaan Satakunta ykköstilalle. Tähän tarvitsemme jokaista yrittäjää. Toivomme, että myös kuntapäättäjät kokevat kyselyn positiivisena kilvoitteluna. Tottahan jokainen haluaa olla tyytyväisyysmittauksen kärjessä”, Markku kannustaa.

Aktiivisesta vastaamisesta hyötyvät kaikki.

”Mitä kattavampi vastausmäärä, sitä paremmat ja vahvemmat työkalut saamme Satakunnan yrittäjyysmyönteisyyden kehittämiseen”, Jukka jatkaa.

Vinkki Kyselyn tuloksien perusteella kuntia voi kätevästi vertailla keskenään. Tästä on hyötyä esimerkiksi, kun yrittäjä pohtii sijoittumista kahden kunnan välillä – kummassa palvelut toimivat, kumpaan ollaan tyytyväisempiä.

INFO

Kannattaa vastata

  • Pääset arvioimaan oman kuntasi toimintaa, miten esimerkiksi julkiset hankinnat hoidetaan.

  • Kunnat ja yrittäjäyhdistykset saavat sinulta tärkeää palautetta.

  • Saat viestisi perille myös siitä, miten kuntien ja niiden yrittäjiä palvelevien yhtiöiden tulisi toimia.

Yrittäjä – arvioi oman kuntasi onnistumista ja vastaa kyselyyn.

Lue myös: