Mehevä paella sinisimpukoilla maistuu syysiltana – testaa kolmen keittiömestarin suosikkiannoksista oma herkkusi - Satakunnan osuuskauppa - Satakunnan Kansa
MainosSatakunnan Osuuskauppa

Mehevä paella sinisimpukoilla maistuu syysiltana – testaa kolmen keittiömestarin suosikkiannoksista oma herkkusi

Aina ei huvita laittaa ruokaa kotona ja silloin helpointa on tilata ravintolaruoka kotiin. Satakunnan Osuuskaupan ravintoloista se onnistuu helposti ja erikoisruokavalioista on kätevää sopia tilauksen yhteydessä. Amarillon, Toreron ja Rosson keittiömestarit paljastivat omat listasuosikkinsa ja raaka-aineet niiden takana.

Kun keittiömestarit saavat itse päättää, lautasille valikoituu joukko herkkuja. Mehevä paella, savua ja chiliä tihkuva Don Ama –burger, lempeä valkosipulikana ja murea sisäfilepihvi kurpitsalla höystettynä.­


30.9.2020 6:00 | Päivitetty 30.9.2020 9:04

Amarillon keittiömestari Pekka Lindholm pohtii valintaansa. Ravintolan juuri painosta tullut lista hohtaa uutuuttaan.

– Don Ama se on, hän päättää.

– Burger on juuri sopivan kokoinen. Jalapeno-valkosipulimajoneesi ja savunaga-bbq –kastike tuovat esiin mahtavia makuja. Savua ja chiliä.

Amarillon syksyn ja talven lista on juuri tullut painosta. Listalla jatkaa suosittu Don Ama, jonka keittiömestari Pekka Lindholm kernaasti tarjoilee.­

Rotukarjan pihvit muotoillaan Amarillon keittiössä käsin ja liha on aina kotimaista.

– Myös kana on kotimaista, sitä asiakkaat kysyvät usein. Lista on rakennettu nyt enemmän vihreiden arvojen mukaan kuin aiemmin. Myös vegeväkeä on muistettu, sillä meillä oli aiemmin vain yksi kasviproteiinin lähde ja nyt niitä on kolme.

Lindholm on valtakunnallisessa tuotekehitystiimissä mukana ja tuntee tarjolla olevat annokset läpikotaisin. Tiesitkö, että Amarillon lohkoperunat pilkotaan paikanpäällä käsin pyöreästä perunasta?

Pidämme huolen, että ravintoloissa ruokailu ja asiointi on turvallista.

Mehevä pihvi ja kauden kasvikset - reseptiikka omasta takaa

Vaikka Torero kuuluu osuuskaupan ravintoloihin, se ei ole ketju. Suomessa on vain kaksi Toreroa, toinen on Joensuussa. Porin Toreron listojen takana on keittiömestari Katriina Keitaanpää henkilökuntineen.

– Kaikki, mitä meillä tarjotaan, on täällä kehitetty, hän kertoo innostuneena.

Entten tentten, kumman ottais? Paella (etualalla) vai sisäfilepihvin grillistä, sitä pohtii myös Toreron keittiömestari Katriina Keitaanpää­

Intohimo ruoanvalmistusta kohtaa huokuu, mutta mitä Keitaanpää valitsee lautaselleen?

– Naudan sisäfileen puuhiiligrillistä, ilman muuta. Liha tulee Kivikylästä eli on kotimaista ja läheltä. Annoksen kauden kasvikset ovat tällä hetkellä myskikurpitsaa.

– Mikäli tilaan ruoan kotiin, kuljetuksen kestää mainiosti meidän tämän syksyn suosituin annoksemme paella.

Toreron paella on saavuttanut suuren suosion. paellaliemi valmistetaan itse ja mehevään annokseen tulee niin sinisimpukoita kuin mustekalaakin.­

Paellariisin kaverina on vaikkapa grillattua broileria, chorizomakkaraa, sinisimpukoita, jättikatkaravun pyrstöjä, mustekalaa ja pimiento de padron –paprikoita.

– Paellaliemen valmistamme itse ja siinähän sen salaisuus, Keitaanpää hymyilee.

Myös Toreron raaka-aineiden kotimaisuusaste on korkea. Kastikkeet valmistetaan itse tai jatkojalostetaan.

Saisiko olla valkosipulikanaa grillistä? kysyy Rosson keittiömestari Juha Poutanen. Taustalla näkyy Rosson pizzauuni, jossa liekki syttyy joka päivä.­

Tuoksuvat grilliherkut vs. rapeat pizzat

Rosson keittiömestari Juha Poutanen tietää heti, mitä laittaa tilaukseen ja syykin on selvä:

– Ilman muuta grillattua valkosipulibroileria. Meillä ei kotona tehdä koskaan valkosipuliruokia ja siksi valitsen sitä aina ravintolassa, hän virnistää iloisesti.

Rosson valkosipulikana tarjoillaan ranskalaisten ja kasvisten ryydittämänä. Maun kruunaa kotimainen lempeä valkosipuli.­

Rosso tunnetaan pizzoistaan ja pastoistaan, mutta listalla on iso liuta muitakin vaihtoehtoja. Kaikkea saa tilattua myös kotiin.

– Meille vain soitto ja sovitaan, milloin ruoka on noudettavissa, Poutanen kertoo.

– Paljon ruokaa tilataan puhelimitse ja se on mukava tapa varsinkin silloin, kun raaka-aineita halutaan muuttaa tai varmistaa.

Tässä kohtaa keittiömestari hihkaisee pizzojen suuntaan:

– Voisin sanoa, että meillä on maan parhaat gluteenittomat pizzapohjat ja moni on tykästynyt myös ruispohjaan. Ja meillä pizzat paistetaan elävän tulen uunissa.

Pizzojen tilaussuosikit ovat Al Capone ja Alla Rosso.

– Calabro on oikein maukas uutuus mausteisen salamin myötä, Poutanen vinkkaa.

Keittiömestari Poutasellakin on selvä intohimo työhönsä, sillä hetken hiljaisuuden jälkeen hän toteaa, että tärkeintä on tarjota nautinnollisia hetkiä ruoan parissa.

Näin tilaat annoksen kotiin

1. Soita tai tule ravintolaan

2. Tee tilaus puhelimessa tai ravintolassa

3. Nouda ja nauti

Tilatessasi noutoannoksen, saat 5€ etusetelin Satakunnan Osuuskaupan Amarilloon, Rossoon tai Toreroon.

Tilaukset ja kotiinkuljetus on mahdollista myös Woltin ja Foodoran sovellusten kautta (ei Torero).

Amarillo Gallen-Kallelankatu 7, puh. 029 004 2990

Grill Y Tapas Torero Yrjönkatu 12, puh. 029 004 2996

Rosso Antinkatu 11, puh. 029 004 2985

Muista myös Fafa’sin ihanat pitat ja falafelit! Yrjönkatu 14, puh. 029 004 2810

Kaikkien Satakunnan Osuuskauppojen ravintoloiden listat löytyvät osoitteesta raflaamo.fi

Lue myös: