MainosSataedu

Tältä alalta opiskelijat tempaistaan töihin: Hyvän maun lähettiläät Anni, 21 ja Joni, 33 listaavat kolme syytä hakea oppi Sataedusta

Ravintola-alan opiskelijat napataan töihin usein suoraan koulusta, näin kävi myös Annille ja Jonille. Ammatinvaihtaja tai täydennyskoulutusta etsivä – tässä on sinunkin tilaisuutesi.

”Töitä tehdään hyvällä sykkeellä, ja ala synnyttää pysyviä ystävyyssuhteita. Vauhdikkaan päivän päätteeksi nauretaan usein porukalla”, kertovat Anni Koskinen ja Joni Grönfors.


17.1. 9:08

Kokki, Kankaanpään Pancho Villan keittiön esimies Joni Grönfors paahtaa jalapenoja kaasupolttimella eli tutummin tohottimella.

”Työssäni saan toteuttaa sopivassa suhteessa ketjun ateriakokonaisuuksia ja omaa luovuuttani. Esimerkiksi lounaslistat laadin itse, työkavereiden kanssa tiiviissä yhteistyössä tietenkin”, Joni kertoo.

”Kädentaito on myös tärkeää. Esimerkiksi kaikki majoneesit valmistetaan itse”, Joni kertoo ja maistaa valmista jalapenomajoa. Mmmm.

Tiesitkö? Sataedussa pääset opintojen aikana tutustumaan käytännön työhön niin kahvila-, suurtalous- kuin ravintolamiljöössä.

Jalapenoja paahtava Joni kehuu alalla vallitsevaa avarakatseisuutta. ”Toimin toisinaan baarimikkona paikallisessa yökerhossa. Pidän ammattitaitoa yllä ja näen hyviä bändejä. Uskon, että kaikesta työkokemuksesta ja asiakaspalvelusta on pelkää hyötyä myös nykyisessä kokin työssä.”

Joustavasti maaliin

Jonin tie vakituiseen työhön kulki Sataedun kautta.

”Lähdin kesken opintojen töihin, mutta vein homman kuitenkin päätökseen ja sain ammattitutkinnosta todistuksen. Opettajat tekevät kaikkensa, jotta me opiskelijat löydämme oman paikkamme. Se on hienoa.”

Sataedussa henkilökohtaistaminen ja joustavuus ovatkin tärkeitä johtotähtiä. Oppisopimuksella voi työskennellä myös kesäisin, näyttöjä annetaan räätälöidysti työpaikalla ja usein maalissa odottaa vakituinen työpaikka. Koulun laajojen verkostojen ansiosta työpaikoista tulee tietoja eri puolilta Suomea aina pääkaupunkiseudun ja pohjoisen ravintoloita myöten.

Ahaa Opiskelijana ravintola-alalla Sataedussa voit suorittaa perustutkinnon lisäksi ammattitutkinnon.

Tarjoilijan työ on mielenkiintoista ja vaihtelevaa, uusien ihmisten tapaaminen kasvattaa sosiaalisia taitoja. Annin oma suosikki listalta on quasadilla eli taitettu tortilla ja jälkiruoista omenapiirakka.

”Aina kiva tulla töihin”

”Ravintola-alalla saa työkavereista helposti ystäviä. Yhteisöt ovat tiiviitä, henki on hyvä ja huumori kukkii. Töihin on aina kiva tulla”, Jonin työkaveri, tarjoilija Anni Koskinen kertoo.

Häntä viehättää nykytyössään tehtävien monipuolisuus.

”Pääsen hääräämään myös keittiössä ja opin joka päivä uutta. Alkuun jännitti, mutta kokit ovat todella mukavia ja ottavat hienosti tiimiin.”

Vinkki

Jonin ja Annin kannustimet

1 Tarjolla on monenlaisia töitä. Tehtävää riittää nyt ja tulevaisuudessa.

2 Työntekijät pitävät yhtä, työpaikoilla on hyvä henki ja huumori kukkii. Asiakaspalvelu kasvattaa myös sosiaalisia taitoja.

3 Sataedussa on osaavat opettajat, koulutus tarjoaa hyvät jatkokoulutusmahdollisuudet, myös ovet yrittäjyyteen ovat auki.

Annikin sai rakentaa omat opintonsa Sataedussa joustavasti.

”Tein osan opinnoista nuorten, osan aikuisopiskelijoiden kanssa. Järjestely toimi hienosti.”

Vinkki Sataedun opiskelijat saavat hyvän poikkileikkauksen alasta. Esimerkiksi tarjoilijaopiskelijat tutustuvat myös keittiön saloihin ja kokkikokelaat käyvät välillä salin puolella. Tällaiset moniosaajat ovat tulevaisuudessa haluttua työvoimaa.

Anni ja Joni kehuvat Sataedun joustavuutta. Jo opiskeluaikana pääsee kokeilemaan siipiään eri aloilla, ja monipuolisista taidoista onkin hyötyä työmarkkinoilla. Pancho Villan keittiössä myös tarjoilijat pääsevät viimeistelemään annoksia.

Info

Hae mukaan!

  • Haku jatkuu 27.2. asti

  • Lisätietoja lehtori Maija Poutanen, maija.poutanen@sataedu.fi, p. 040 199 4970

sataedu.fi

Lue myös:

Suurten annosten erikoismies, 17-vuotias Perttu täyttää armeijan marssivatsat ja valmistuu itse ammattiin

Sirpa ja Tapio avasivat kotinsa vanhuksille – 86-vuotiaan Sakarin herkistyminen kertoo, miksi hänen on hyvä olla uudessa kodissaan

Oppisopimuksella pääset pitkälle ja palkka juoksee: Konkarin ja keltanokan kokemukset kannustavat

Lue myös: