MainosPorikorttelit

Elinar haluaa säilyttää pääkonttorinsa Porissa, vaikka iso osa asiakkaista on maailmalla – ”Porissa on elämänlaatua parantavia asioita”

Toimitusjohtaja Mikko Hörkkö on mieltynyt Porin helppouteen. – Täällä voi käydä ruokatunnilla vaikka hammaslääkärissä.


20.11.2019 6:00

Elinar on yritys, jonka olemassa olosta moni porilainen ei välttämättä edes tiedä, vaikka yrityksen pääkonttori on ollut Porissa vuodesta 1997. Tänä vuonna Elinar viettää 25-vuotisjuhlaansa.

– On ehkä hieman epätavallista, että vaikka meillä on asiakkaita ympäri maailmaa, pääkonttori on kuitenkin Porissa, eikä esimerkiksi pääkaupunkiseudulla, sanoo Elinarin toimitusjohtaja Mikko Hörkkö.

Asiantuntijakeskus BEPOPissa päämajaansa pitävän yrityksen päätoimenkuvana ovat tekoälyyn keskittyvät tiedonhallintaratkaisut. Markkinointikoordinaattori Milka Peltomäki selittää, mitä tämä tarkoittaa arkikielessä.

– Asiakkainamme on esimerkiksi eläkevakuutusyhtiöitä, vakuutusyhtiöitä ja pankkeja eli organisaatioita, jotka käsittelevät valtavia määriä dataa. Meidän tehtävämme on auttaa yrityksiä hyödyntämään tietoja siten, että ne tuottavat lisäarvoa eivätkä vain makaa arkistoituna.

– Haluamme helpottaa tietotyöntekijän työtä niin, että manuaaliset vaiheet jäävät pois, ja työntekijä pystyy hyödyntämään paremmin omaa asiantuntijuuttaan, Hörkkö jatkaa.

Käytännön esimerkiksi Hörkkö ja Peltomäki sanovat esimerkiksi laskujen tiliöinnin.

– Monet firmat käsittelevät tuhansia tai kymmeniätuhansia laskuja jatkuvasti, ja jokaisen niistä käy ihminen läpi. Tätä prosessia me olemme opettaneet tekoälylle.

Noin 30 työntekijän Elinar on oman alansa vahva osaaja. Esimerkiksi iso ja pitkäaikainen yhteistyökumppani IBM tunnistaa yrityksen osaamisen ja markkinoi sitä myös muille toimijoille. Miten Pori on säilynyt pääpaikkana kaikkien näiden vuosien ajan?

Elinarin pääkonttori sijaitsee Asiantuntijakeskus BEPOPissa.

 

Toimitusjohtaja Hörkkö liputtaa vahvasti Porin puolesta, vaikka asuu itse Tampereella perhesyiden vuoksi. Hän on toiminut yrityksen toimitusjohtajana seitsemän vuotta, joten kaupunki on tullut tutuksi.

– Porilaiset ovat liian vaatimattomia. Täällä kaikki on lähellä. Kotoa pääsee vaikka fillarilla töihin 5-10 minuutissa. Parkkiongelmia ei ole ja läheltä löytyy useampia lounaspaikkoja. Tällainen arjen helppous parantaa elämänlaatua.

– Olemme tietotyöntekijöitä, joten työn tekeminen ei vaadi välttämättä fyysistä läsnäoloa niissä kaikissa maissa, joissa asiakkaamme ovat, Peltomäki täydentää.

Työskentelyn sujuvuus ja siihen liittyvien toimintatapojen kehittäminen on yksi Elinarin tärkeistä arvoista. Tämä näkyy yrityksen työntekijöiden sitoutumisena.

– Työurat ovat meillä alaan verrattuna tavallista pidemmät. Tämän hetkisen henkilökuntamme työsuhteiden keskiarvopituus on hieman yli 8 vuotta. Tänä vuonna saamme palkita 20 vuotta työsuhteessa olleen, kertoo Peltomäki.

Elinarin tulevaisuudensuunnitelmissa siintää kasvu. Hörkkö sanoo tekoälyn olevan uusi mahdollisuus ja mahdollistaja.

– Kaikkien on hyvä muistaa, että isot, työllistävät yritykset eivät ole vain pääkaupunkiseudulla, vaan elämää on muuallakin.

Hän kuitenkin korostaa, että yritysten houkuttelemiseksi Poriin kaupungissa tulee olla alan opiskelumahdollisuuksia.

– Esimerkiksi SAMK ja Porin yliopistokeskus, joiden kanssa teemme yhteistyötä, tekevät hyvää työtä. Tälle alalle tarvitaan tulevaisuudessa osaajia.

FAKTA

– 25-vuotisjuhlaansa viettävä yritys, joka tarjoaa tekoälyyn keskittyviä tiedonhallintaratkaisuja

– yrityksellä on asiakkaita ympäri maailmaa, mutta pääkonttori sijaitsee Porissa Asiantuntijakeskus BEPOPissa

– noin 30 työntekijää

Lue lisää: elinar.com

Lue myös: