MainosPorikorttelit

Tätä korua koruseppä itsekin käyttäisi – Pori-koru saattaa roikkua vaikka maailmanmatkaajan kaulassa

Caj Tallberg ja Jukka Leikko ottavat tuotevalikoimiinsa ketjuliikkeistä eroavia tuotteita ja suunnittelevat yksilöllisiä koruja asiakkaidensa toiveiden mukaan.


30.10.2019 15:11

Pori-korut ovat syntyneet asiakkaiden tarpeeseen

Porin Karhu, merellisyys, Porin vaakuna ja lippu. Nämä kaikki elementit löytyvät hopeisesta kaulariipuksesta.

– Korun jokainen yksityiskohta on huolella mietitty, Jukka Leikko kertoo.

Korua päällisin puolin tarkastellessa Vaakunassa oleva karhun pää näkyy lipun takaa ensin vain puoliksi. Korua kallistaessa kuitenkin huomaa, että lipun taakse voi nähdä, ja siellä näkyy myös toinen puoli karhun kasvoista.

Idea muodostui, kun JC Designin Caj Tallbergilta ja Jukka Leikolta oli moni jo kysellyt Karhukaupunki-aiheista korua joko lahjaksi tai muistoksi itselleen Pori-vierailultaan. Aikansa mietittyään miehet päättivät ryhtyä suunnitteluhommiin ja siitä reilun kuukauden päästä ensimmäinen Pori-koru näki päivänvalon.

Pori-koruista löytyvät Porin tunnusmerkit tyylikkäästi yhdessä.

Tuotteita tuunataan toiveiden mukaan

Pori-koruihin kuuluvat tällä hetkellä korvakorut sekä kaulariipus.

– Ikä tai sukupuoli ei rajaa korujen kohderyhmää. Erityisesti kaulakoru sopii hyvin myös miehille, Tallberg tarkentaa.

Korusarja laajentuu vielä myöhemmin pinssiin sekä sormukseen. Niitä tehdään jo nyt tilauksesta. Valmiina koruja löytyy vitriinistä hopeisina, mutta koru voidaan valmistaa myös keltakullasta tai platinasta. Tallberg sanoo, että tässä on mieleinen koru, jota hän saattaa myös itse käyttää.

– Hiljattain meiltä toivottiin isompaa kaulariipusta miehelle, mikä sekin kyllä onnistuu.  Olemme täällä asiakkaitamme varten, Leikko kiteyttää.

Itse suunnittelemien tuotteiden lisäksi JC Designin valikoimassa on monipuolinen valikoima koruja. Esimerkiksi näissä Les Georgettes-koruissa on nahkanauha, jota kääntämällä saat muutettua korun ilmettä.

Huolla korujasi

Kultasepänliike JC Design palvelee Eetunaukiolla.  Liikkeen kultasepät Tallberg ja Leikko suunnittelevat ja valmistavat tuotteita asiakkaan toivomusten mukaan ja korjaavat sekä huoltavat koruja. Kultasepät neuvovat myös huoltamaan korut säännöllisesti.

– Korujen kunto kannattaa aina välillä tarkistuttaa. Ajan saatossa esimerkiksi kivet saattavat nimittäin löystyä ja tippua.

– Hopeakorut on hyvä säilyttää ilmatiiviisti, joko minigrip-pussissa tai lasipurkissa, jotta ne eivät pääse niin nopeasti tummumaan.

– Jos timanttien säihke on haalistunut, voi korun pestä vanhalla hammasharjalla, saippualla ja vedellä.

– Korut, joissa on pinttyneitä tummentumia tai likaa, kannattaa tuoda liikkeeseen puhdistettavaksi.

Pori-koruista löytyvät Porin tunnusmerkit tyylikkäästi yhdessä.

 

Fakta

Itäpuisto 5

Puh. 0400 449 016

Avoinna: ma-pe 9-17.30, la 10–14.00

Kultasepät Caj Tallberg ja Jukka Leikko suunnittelevat ja valmistavat tuotteita asiakkaan toivomusten mukaan ja korjaavat sekä huoltavat koruja.

www.jcdesign.fi

Lue myös: