MainosPori Energia

Jaakko tykästyi Kuuminaisten merimaisemaan ja varautuu huomiseen: Maakaapeli turvaa sähköt ja mittauskeskus antaa siimaa tulevaan

Lavialainen yrittäjä Jaakko Saarivirta, 37, rakentaa talviasuttavan mökin Porin Kuuminaisten kärkeen turvallisin mielin. Energiaviisas tulevaisuuden sähkövalinta helpottaa töiden aloittamista.

Kuuminaisissa maakaapelointi tehdään mantereella ja urakka etenee aikataulussa. Töitä tehdään paljon myös saaristossa. Silloin asentajat liikkuvat kelin mukaan veneellä, lautalla ja hydrokopterilla, joskus helikopterillakin.


Huhdankarin 1,2 hehtaarin merenrantapaikka löytyi sattumalta. Jaakko vieraili naapurissa, joka vinkkasi kaupan olevasta vierustilasta.

”Se oli menoa kertalaakista. Ihastuin merimaisemaan, kallioihin ja tyrnipuskiin. Näkymä on suoraan länteen, ja koko palsta kylpee auringossa lähes koko päivän. Auringonlaskukin on hieno.”

Poikkeus- ja ruoppauslupa ovat kunnossa, mökin suunnitelmat piirustuspöydällä. Seuraavaksi Jaakko alkaa ruopata rantaa, ja läjittää maan mökin pohjaksi. Veneväylä rakennetaan suojan puolelle.

Rakennusaikana tontilla olevassa huoltoparakissa voi keittää kahvit ja katsella merimaisemaa.

Myrskyt eivät enää tee kiusaa

Jaakon viisihenkisen perheen mökistä tulee talviasuttava. Nykyään lähes kaikki toimii sähköllä, joten keskeytymätön sähkönsaanti on ehdottoman tärkeää.

Kuuminaisissa on paitsi mökkiläisiä myös maanviljelijöitä ja muita vakituisia asukkaita. Merenrannalla puhurit ovat välillä koviakin ja ilmajohdot herkkiä myrskyille.

”Maakaapelointi lisää toimitusvarmuutta entisestään. Se poistaa pitkät sähkökatkot lähes kokonaan. Näin huoli kodeissa ja mökeillä pienenee: ei tarvitse pelätä putkien jäätymistä, pakastimien sulamista tai muita sähkökatkon seurauksia. Maakaapelointi nostaa kiinteistön arvoa ja lisää turvallisuutta”, tietää rakennuttaja Mika Mäkinen Pori Energia Sähköverkosta.

Tiesitkö? Kun sähköpylväät poistuvat maisemasta ja pelloilta, maanviljelyskin helpottuu. Lisäksi metsänkäyttö helpottuu ja turvallisuus paranee. Pylväät menevät yritysten hyötykäyttöön: osa pengerryksiin, osa polttoenergiaksi.

Pori Energian Sähköverkot Oy:n luotettavat urakoitsijat ovat Voimatel ja Ravera.

Ei lisäkustannuksia

Maakaapeleiden asentamista edeltävät sopimukset maanomistajien kanssa ja yhteydet sähkönkäyttäjiin.

”Kohtaan iloisesti yllättyneitä asiakkaita. Ensimmäinen kysymys kun usein on, paljonkos tämä lysti meille maksaa. On mukava vastata, että ei mitään. Koko työ on maksettu etukäteen siirtomaksuina”, Mika kertoo.

Tiesitkö? Pori Energia on sataprosenttisesti Porin kaupungin omistama. Viime vuonna sähkönjakeluverkkoihin investoitiin 9,5 miljoonaa.

Vinkki

Tilaa maksuton kartta tai merkkaus

Pori Energia Sähköverkoilla on tarkka kartta kaikista alueensa maakaapeleista. Jos olet kaivamassa, ota ensin yhteys Porinaan. Kaapelinpaikat voidaan myös piirtää merkkausvärillä maastoon. Palvelu on maksuton.

Pori Energialla on liittämisvelvollisuus. Se tarkoittaa, että yhtiön tulee varmistaa sähkönsaanti olipa kyseessä koti mantereella tai kalamaja saaristossa. Jaakko Saarivirta on tyytyväinen työn edistymiseen ja antaa hyvää palautetta Mika Mäkiselle.

Varautuminen tulevaisuuteen

Jaakko halusi varautua tuleviin tarpeisiin ja tilasi Pori Energialta tulevaisuuden mittauskeskuksen.

”Tontille saadaan heti valmiudet kaikkiin tuleviinkin tarpeisiin, muun muassa sähköauton latauspiste sekä valo- ja voimavirta. Rakensimme tästä lisäpalvelusta edullisen paketin yhdessä paikallisen yhteistyökumppanimme, ulvilalaisen Urho Tuomisen kanssa”, Mika vinkkaa.

Info

Pori Energia Sähköverkot Oy

  • sähköverkkojen asiakkaana 53 000 porilaista

porienergia.fi