MainosLääkärikeskus Karhulinna

Karhulinnan urheiluklinikka on liikkujan luottokumppani

Jokaisella liikkujalla on vain yksi keho, ja siitä on pidettävä huolta. Lääkärikeskus Karhulinnan urheiluklinikalta saa apua niin harrasteliikunnan aloittamiseen kuin huippu-urheilun optimaalisen suorituskyvyn kehittämiseen.

Matti Mattsson on tyytyväinen Lääkärikeskus Karhulinnan urheiluklinikan toimintaan. Asiantuntevaa apua saa tarvittaessa nopeasti.


Olympiamitalisti Matti Mattssonille keho on työväline. Arkiaamuisin hän vie lapset päiväkotiin ja pyöräilee Porin uimahallille päivän treeneihin.

”Toista kroppaa ei ole saatavilla, joten se on pidettävä iskussa”, Mattsson toteaa.

Terveys ja hyvinvointi ovat hänelle kaikki kaikessa. Mattssonin terveyden ja hyvinvoinnin kumppanina toimii Lääkärikeskus Karhulinnan urheiluklinikka asiantuntijoineen. Fysioterapiapalvelut, säännölliset terveystarkastukset ja henkilökohtainen urheilulääkäri ovat huippu-urheilijan suorituskyvyn optimoinnin kannalta tärkeitä.

”Käyn säännöllisesti fysioterapiassa, ja fysioterapeuttini Mika Kerokoski käy toisinaan seuraamassa uintisuorituksiani. Hän osaa tarkastella kehon liikeratoja ammattilaisen silmin ja puuttua poikkeavuuksiin ajoissa”, Mattsson kiittelee.

Lääkärikeskus Karhulinnan urheilufysioterapeutti Mika Kerokoski kannattaa aktiivista kuntoutusta ja ennaltaehkäisevää toimintaa.

Rääkkiä ja huolenpitoa sopivassa suhteessa

Urheiluklinikan fysioterapeutit tekevät yhteistyötä muiden talon asiantuntijoiden kanssa, joten liikkuja saa moniammatillista apua tarpeisiinsa.

”Välilevynpullistumat ovat vaivanneet monta kertaa, ja selkäni terveyttä seurataan siksi jatkuvasti. Tähän kohtaan uraa ei ole varaa ottaa enää yhtäkään pullistumaa, joten pyrin pitämään keskivartalopaketin kunnossa”, Mattsson sanoo.

Vuosien varrella Mattsson on oppinut, että vaivojen alkaessa kannattaa apua hakea heti.

”Tuntemukset ovat todellisia, ja niitä täytyy osata arvostaa. Kun keho ei jaksa, on sille annettava rauhaa.”

Urheilun huipulla sopiva painopiste tavoitteellisen harjoittelun ja palautumisen välillä on oleellinen. Parasta urheilussa on itsensä voittaminen, mikä antaa potkua jatkaa eteenpäin.

”Tulokset syntyvät kovalla ja laadukkaalla treenaamisella, joten kroppaa pitää osata sopivassa suhteessa helliä ja rääkätä”, Mattsson toteaa.

Lääkärikeskus Karhulinnan urheilulääkäri Jonne Willman tuntee tarkasti ihmisen fysiologian ja biomekaniikan. Urheilutausta auttaa häntä ymmärtämään eri liikunta- ja urheilumuotojen vaatimuksia.

Vaivojen ennaltaehkäisy kaiken a ja o

Lääkärikeskus Karhulinnan urheiluklinikka palvelee kaikenlaisia asiakkaita aloittelevista harrasteliikkujista huippu-urheilijoihin. Kokeneet ja pitkään urheilussa mukana olleet asiantuntijat toimivat jokaisen liikkujan ja urheilijan parhaaksi.

”Toimintamme tavoitteena on antaa mahdollisuus liikkua mahdollisimman terveenä”, urheilulääkäri Jonne Willman toteaa.

Myös Willman puhuu urheiluvammojen ennakoinnin puolesta.

”Urheiluvammat tulevat yleensä yllättäen ja pyytämättä. Liikkuessa kannattaa aina kuunnella kehoa ja sen signaaleja, käyttää ehjiä välineitä ja jalkineita sekä varmistaa turvalliset olosuhteet liikuntaa varten.”

Jokaisen on hyvä hahmottaa itselle sopiva taso urheilla ja välttää ottamasta terveyden kannalta tarpeettomia riskejä.

”Etenkin kun liikunnan haluaa aloittaa pitkän tauon jälkeen, kannattaa konsultoida asiantuntijaa. Näin liian innokkaasta aloituksesta ei aiheudu ongelmia. Mutta jos jotain kuitenkin sattuu, meiltä saa akuuteissa tilanteissa apua jopa samana päivänä”, Willman vinkkaa.

Tutustu Karhulinnaan:

Info

Lääkärikeskus Karhulinnan urheiluklinikka

  • Lääkärikeskus Karhulinnan urheiluklinikka palvelee niin harrasteliikkujia kuin kilpa- ja huippu-urheilijoita kaikissa liikuntaan ja urheiluun liittyvissä vaivoissa ja niiden ennaltaehkäisyssä.

  • Sijaitsee Asiantuntijakeskus BEPOPissa.

laakarikeskuskarhulinna.fi/urheiluklinikka

Lue myös:

Karhulinnassa potilaat ovat hyvässä hoidossa