MainosSortter

Lainojen yhdistäminen – uhka vai mahdollisuus?

Tiesitkö, että lainoja yhdistelemällä voi säästää merkittävästi kuukausittaisissa menoissa? Lue, mistä lainojen yhdistämisessä on kysymys ja selvitä, olisiko se sinullekin kannattava vaihtoehto.


10.6. 10:35

Yhdistelmälaina tarkoittaa olemassa olevien lainojen, kulutusluottojen tai luottokorttivelkojen yhdistämistä ja uudelleenrahoittamista. Luotot maksetaan pois ja aiemmin syntyneet velat keskitetään yhden lainasopimuksen alle.

Yhdistelyn myötä voimaan jää yksi lainasopimus, jota lyhennetään luotonmyöntäjälle sovituissa maksuerissä ja aikataulussa.

Yhdistelylainan myötä on mahdollista yhdistää seuraavat lainat ja luottotuotteet:

● kulutusluotot

● luottokorttivelat

● osamaksusopimukset sekä muut lainat

Yhdistelmälainan myötä säästöt syntyvät yleensä uusien, parempien lainaehtojen kautta. Korko on tyypillisesti pienempi, ja sitä voi olla myös takaisinmaksun kuukausierä. Maksat vain yhden lainan kuluja, kuten tilinhoitomaksua ja laskutuslisää.

Taloudellisen hyödyn lisäksi lainojen yhdistäminen yksinkertaistaa elämää ja sitä kautta lisää mielenrauhaa. Kun tiedät sen yhden summan, joka kuukausittain kuluu lainanlyhennykseen, voit paremmin suunnitella tulevaisuutta – elämää ja talouttasi.

Miten toimia, kun haluaa yhdistää lainat?

Yhdistelmälainaa tai yhdistelylainaa haetaan kuin mitä tahansa muutakin lainaa. Parhaat edut ja säästöt saadakseen kannattaa kuitenkin lähteä hieman merta edemmäs kalaan – oman ”kotipankin” tarjoama yhdistelmälaina ei välttämättä ole kilpailukykyisin.

Aivan kuten muutkin lainat, on yhdistelmälainatkin järkevää kilpailuttaa. Suomalaiset eivät vielä ole kovin hyvin perillä kilpailuttamisen mukanaan tuomista säästömahdollisuuksista. Kotimainen lainanvertailupalvelu Sortter teetti maaliskuussa 2022 Taloututkimuksella tutkimuksen, jonka mukaan 26% vastaajista ei osaa arvioida, millaisia säästöjä kilpailuttaminen toisi. Samaan aikaan on hienoisesti kasvanut niiden määrä, jotka arvioivat säästöjä koituvan vuositasolla jopa 500 euroa tai yli.

Totta on kuitenkin se, että Sortterin asiakkaille on kertynyt lainoja yhdistelemällä keskimäärin 277 euroa säästöä kuukausittaisissa lainakuluissa. Se on merkittävä summa, jonka eteen kannattaa nähdä pieni vaiva.

Lainojen yhdistäminen ja säästöjen lunastaminen Sortterin avulla on itse asiassa varsin helppoa. Kun olet laskenut tarvitsemasi kokonaisvelan summan, toimi näin:

1. Täytä maksuton hakemus Sortterin sivuilla.

2. Kilpailutamme sinulle edullisimman yhdistelylainan luotettavilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta.

3. Vertaile tarjoukset ja valitse itsellesi paras yhdistelylaina.

4. Allekirjoita lainasopimus pankkitunnuksilla.

5. Nykyiset lainat tai luotot maksetaan pois.

6. Lyhennä jatkossa vain yhtä edullisempaa lainaa.

Kilpailutamme yhdistelmälainat 60 000 euroon asti puolestasi täysin ilmaiseksi. Vertailemme lainat aina todellisen vuosikoron perusteella, eli kaikki kulut huomioiden. Lisäksi tarjoamme lainalle parhaan koron takuun. Tämä tarkoittaa, että mikäli löydät samoilla lainaehdoilla edullisemman lainan, hyvitämme erotuksen.

Entä ne lainojen yhdistämisen uhat? Hankalahan niitä on nimetä. Jos sinulla kuitenkin on esimerkiksi vain ehdoiltaan tyypillisesti edullinen asuntolaina ja yksi luottokortti, ei lainojen yhdistämisestä välttämättä ole merkittävää hyötyä.

Mielikuvatasolla yksi isompi lainasumma saattaa pelottaa erinäisiä pikkusummia enemmän. Yhdistelmälainan tarkoitus on kuitenkin tuoda loppupeleissä säästöjä, joten pää kannattaa tämän suhteen pitää kylmänä.

Toisaalta myös samalla, kun luotonantajat kilpailevat asiakkaistaan, on uusien lainojen ohella myös olemassa olevien yksittäisten lainojen säännöllinen kilpailuttaminenkin hyvä idea!

Sortter on suomalainen lainojen vertailupalvelu.

Sortter vertaa pankkien lainatarjoukset puolestasi – aivan kuten hotellien vertailusivut vertailevat hotellit.

Sortter järjestää lainatarjouksesi aina edullisuusjärjestykseen ja näyttää reilusti kaikki lainaehdot, jotta edullisimman lainan valinta on sinulle mahdollisimman helppoa.