Jaron, Kallen ja Antin lahjavinkit sekä aamiaistärpit isänpäiväksi - Mainos - Satakunnan Kansa
MainosK-Citymarket Pori Mikkola

Jaron, Kallen ja Antin lahjavinkit sekä aamiaistärpit isänpäiväksi

Iskä, daddy, faija, pappa, vaari, tuffa, storfar, opa, nonno, bompa. Rakkaalle vanhemmalle on monta hellittelynimeä meillä ja maailmalla. Tsekkaa isien vihjeet tulevan sunnuntain juhlintaan.

”Kärsivällisyyttä”, vastaavat Jaro Lundgren ja Kalle Wahlroos ykskantaan kysymykseen, mitä ominaisuuksia lapset vanhemmissaan kasvattavat. ”Ja organisointikykyä”, lisää Antti Rantasila.


9.11. 9:54

Jaro Lundgrenia, Kalle Wahlroosia ja Antti Rantasilaa yhdistää Mikkolan Citymarketin lisäksi ainakin kaksi asiaa: se ikimuistoisin isänpäivälahja ja suosikkiaamupalan ainekset.

”Niin, kyllä se mieleen painunein on varmasti sormiväreillä pahviin painettu käden tai jalan jälki. Se, jonka lapsi on ihan itse – tai ehkä vähän päiväkodin tädin avustamana – askarrellut”, Antti kertoo ja muut nyökyttelevät.

”Muistan myös hyvin meidän kouluikäisen tekemän, kansainvälisyyttä henkivän onnittelukortin, joka kertoi, että Dad you rock. Rock-sanan tilalle vain oli liimattu oikea kivi”, Kalle innostuu.

Munat, pekoni ja kahvi ovat tämän kolmikon aamiaispöytiin nappivalinta. Jos oikein halutaan hipoa täydellisyyttä, niin Jaron paistettu kananmuna jätetään häränsilmäksi eli hieman valuvaksi ja päälle hakataan reilusti ruohosipulia.

Kallelle katetaan löysäksi keitetyn munan kanssa kuppi cappuccinoa ja pala focacciaa eli italialaista hiivaleipää. Antin paistetun munan alle kuuluu rehti ruisleipä.

Jaro Lundgrenille kertyy työpäivän aikana noin 16 000 askelta, joten energiaa tarvitaan. ”Ja hyvät lenkkarit!” Makoisiin uniin voisi siivittää vaikkapa juuri tällainen MyWearin Sampsa-merkkinen shortsipyjama.

Aineeton vastalahja

Myymäläpäällikkö-Jarolla on neljä lasta. 18-, 16- ja 11-vuotiaat pojat pelaavat salibandyä. 8-vuotiaan tyttären lempilaji on telinevoimistelu. Jaro itse harrastaakin enimmäkseen jälkikasvun kuljettamista kodin ja urheilutalon välillä. Lahjavinkkiä ei tarvitse kauaa aprikoida.

”Vanhimmat pojat voisivat vaihtaa autoon talvirenkaat”, hän lohkaisee.

Arjen helpotus tai hemmottelu kuten pihan haravointi tai hartiahieronta onkin rakkaalle oiva, aineeton lahja.

Kun lapset lennähtävät aamupalan jälkeen kukin tahoilleen, Jaro jatkaa omaa perinnettä porilaisen ravintolan tarjoilijana tuottamalla hyvää fiilistä muille perheille.

Siniristilip-pum-me! Kyllä, vaikka isukkisi ei olisikaan totinen byrokraatti vaan universumin rennoin jätkä, isänpäivä on ollut vuodesta 2019 lähtien virallinen liputuspäivä.

Psst…Pandan suklaalevy on aika jees. Kalle Wahlroosille voisi ehkäpä myös maistua Luigin limoncello-liköörillä maustetut italialaiset valkosuklaatryffelit. Tai ”emmental”, joka sekin paljastuu valkosuklaaksi.

Herkuttelijan huomen

Kauppias-Kallen kolme lasta harrastavat kaikki jalkapalloa. 18-vuotias tytär pelaa NiceFutiksessa. 8- ja 12-vuotiaat pojat treenaavat lisäksi futsalia.

”Pelireissuilla tulee maakunnan paikkakunnat tutuiksi.”

Kalle tunnustaa, että matsien seuraaminen menee joskus ihan tunteisiin. Hyvä vastapaino löytyy perheen mökiltä trendilajiksi nousseesta kylmävesiuinnista.

Tänäkin isänpäivänä ruokaihmiseksi itseään kutsuva Kalle aikoo kääntää kylkeä – tai ainakin tekeytyä nukkuvaksi – muun perheen kokkaillessa aamupalaa. Lahjatoiveeksi hän vinkkaa suklaan eri muodoissaan.

”Isovanhemmat asuvat Turussa ja heille soitamme sitten onnittelupuhelun vähän myöhemmin”, hän valottaa muita juhlaperinteitä.

Oho! Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina Suomen lisäksi myös Ruotsissa, Norjassa, Islannissa ja Virossa. Skandinaviassa isänpäivää juhlitaan perhepiirissä, kun taas Saksassa isät grillaavat ja kippistelevät keskenään jo kevään korvalla.

K-Citymarketin miesten vaateosastolta löytyi Antti Rantasilalle juuri sopivan kokoinen, Ristomatti Ratian suunnittelema musta-harmaa Säle-kylpytakki. ”Ja sukkia tarvitaan aina!”

Siististi cool

Tavaratalopäällikkö-Antista tuli isä reilut kuusi vuotta sitten. Esikoisen jälkeen syntyi toinen poika, joka saa helmikuussa käyttää ikänsä laskemiseen jo kaikki yhden käden sormet. Tytär täytti juuri kolme.

Antin ja lapset voi vapaa-aikana löytää uimahallista tai luontopolun laavulta makkaranpaistosta.

”Ja kyllä meillä pelataan yhdessä. Pelikonsoleilla tai lautapelejä, esimerkiksi Kimbleä.”

Antti toivoo isänpäiväksi uuden saunatakin. Ja koska parrat sekä niiden shampoot ja hoitoöljyt ovat nyt silminnähden pop, hän paljastaa johtolangan, jota seurata Citymarketin kauneus- ja komeusosastolle: Keep it cool.

Antti kiteyttää vanhemmuuden kaiken kaikkiaan ainutlaatuiseksi kokemukseksi. Ja hänen katraansa aikoo poiketa myös isoisien luokse kahvittelemaan. Siispä pannut kuumiksi isukit!

Murrefakta: ”Korkein titteli on isi, eikä mikään äijä.” Näin riimittelee Justimus Youtubessa räpissä Isänpäivä. Mutta tiesitkö, että äijä, äiji ja ukko ovat kaikki käypiä murrekielisiä vaihtoehtoja isoisälle.

K-Citymarket Pori Mikkola

Leivo aamupalapöytään näyttävä kukkafocaccia. Parmesaani-tryffeliranskalaiset sopivat sunnuntaipäivällisen lisukkeeksi. Molempien ohjeet löytyvät K-Ruoka-sivuilta.

Lisää lahjavinkkejä ja reseptejä:

k-ruoka.fi/artikkelit/isanpaiva

Seuraa somessa:

IG: kcmmikkola

FB: KcitymarketPoriMikkola

Lue lisää:

2x3 lounasvinkkiä: Sarin ja Harrin kokkaamat eväät liennyttävät myös porilaisten kaukokaipuuta

Nyt Porissa: Oletko jo testannut näitä makuyhdistelmiä? – ”Mikä gastronominen ilotulitus”

Pori sai oman kastikkeen – Kauppiaat Teija ja Kalle jalostavat sisilialaisen Andrean kanssa uutta noutoruokaunelmaa