MainosK-Citymarket Pori Puuvilla

Satakunnan suurin karkkiosasto avattiin: irtsareitakin 240 sorttia

Saisiko olla punaisia apinoita, pippuriufoja, hedelmäpääkalloja? Porin Puuvillan Cittarin uudistuneen makeisosaston 240 eri irtokarkkilajia takaa taatusti suuhusi sopivan makukombon.

Viikonlopun karkkipäiväksi tai leffailtaan voit valita grammahinnoittelun sijaan kiinteähintaisen karkkipurkin, jonka saa täyttää piripintaan. Tarita Alava ja Elina Kauppinen valitsivat omat suosikkinsa.


1.11.2021 12:57

Makeannälkäisen keidas tarjoaa myös silmäkarkkia. Cittarin uusi herkkukeidas on makea myös somistukseltaan.

”Halusimme tehdä osastosta viihtyisän, valoisan ja värikkään. Karkkiväritys tuo tunnelmaa, ja täällä voi viettää aikaa, katsella ja tutustua valikoimaan kaikessa rauhassa”, kertoo kauppias Elina Kauppinen.

Candy Kingin premium-valikoimassa on napsittavaa joka makuun. Tai kokeile vaihteeksi kotimaisen pH7-konditorian käsintehtyjä herkkuja. Miten olisi toffeevalkosuklaalevy tai kardemummalla ryyditetyt suklaalakupallot?

Mustavalkoraidalliset basaarikatokset rajaavat alueen, ja ruutulattian värit ovat musta ja fuksia. Hyllystöjä valaisevat revyyhenkiset lamput, ja Sweets-valotaulu loistaa kaiken yllä kutsuvana majakkana. Pastellinväriset jättikaukalot pursuvat herkkuja, ja hyllypäädyistä löytyy kausituotteita ja erikoismakeisia.

Tiesitkö? K-ryhmän myydyin makeinen on vuodesta toiseen Fazerin maitosuklaalevy. Kärkisijoilla pullistelee myös Jenkki, joka täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Onnittelemme ja puhallamme iiiiiison purkkapallon!

Veikeä ruutulattia ja kirkkaat valot kutsuvat karkkivaltakuntaan, jossa on paljonkaunista katseltavaa.

Irtokarkkien ihmemaa

Uusi karkkiosasto on lyömättömästi Satakunnan suurin. Ota kauha käteen ja kulje irtokarkkibulevardi päästä päähän.

”Olemme panostaneet monipuolisuuteen ja valinnanvaraa onkin joka makuun. Jos oma suosikkisi puuttuu, kannattaa ehdottomasti nykyistä meitä hihasta. Vastaamme toiveisiin ja täydennämme valikoimaa jatkuvasti ”, lupaa tiiminvetäjä Tarita Alava.

Hän muistuttaa, että tarjolla on myös erityisruokavalioihin sopivia makeisia. Vegaanisten ja gluteenittomien tuotteiden lisäksi tarjolla on muun muassa vähähiilihydraattisia ketoherkkuja.

Ohoh Kettukarkki eli Pihlaja maistuu jo kolmannella vuosisadalla. Sen ensiesiintyminen oli vuonna 1895.

Entten tentten. Kauppias Jaakko Kauppinen arpoo kirpeän pääkallon ja makean sydämen välillä.

Hauskoja teemaherkkuja

Uusi karkkiosasto pääsi heti halloween-viikonloppuna tulikokeeseen. Kotien herkkupöydän koristeiksi haettiin noitamaisia namuja, suklaakurpitsoita ja lakritsihämähäkkejä. Ovelta ovelle kierrelleet haamut, luurangot ja vampyyrit saivat saaliikseen paperipäällysteisiä namuja, kuten lakuja, pikkupatukoita ja tikkareita.

Tiesitkö muuten, että karkki vai kepponen -loru juontaa juurensa keskiajalle, jolloin köyhät pyysivät rikkailta herkkuja ja vastapalvelukseksi rukoilivat näiden kuolleiden sukulaisten puolesta.

”On hienoa, että monet makeisvalmistajat satsaavat teemaherkkuihin. Huomioimme kulloisenkin sesongin ja tarjoamme monipuolisen kattauksen ajankohtaisia tuotteita.”, kauppias Elina Kauppinen kertoo.

Osasto on oiva inspiraation lähde myös kotikondiittoreille, kakunkoristeita löytyy niin futareille, muusikonaluille kuin prinsessasynttäreitä viettäville. Bailey’s konvehdit ja suklaiset samppanjapullot ovat omiaan uudenvuoden juhlapöytään.

Takuuvarma joululahja

Joulun lähestyminen tuo tunnelmaa karkkiosastolle. Karkkikalenterit käyvät vuosi vuodelta muhkeammiksi. Perinteisesti luukun taakse piilotettu suklaakuvio on saanut kilpailijoita. Valitsetko vaihteeksi viinikumin, lakritsan tai toffeen?

”Juhlanodotus on ihanaa aikaa. Valikoimissamme on jo nyt monenlaisia jouluteemaisia makeispakkauksia, namuilla täytettyjä joulusukkia, perinteisiä suklaapukkeja ja -nalleja sekä paljon muuta. Näyttävä konvehtirasia on aina takuuvarma tuliainen tai lahja”, Elina jatkaa.

Paikallista pureskeltavaa Makeiset ovat tärkeä osa kulttuurihistoriaa. Karkkipapereiden, keräilysarjojen ja makeistehtaiden historiaa valottaa mielenkiintoisesti porilainen keräilijä Antti Kuusisto vuonna 2013 julkaistussa tietoteoksessaan Makein kirja.

Cittarilaisten kolmen kärki

Mitkä ovat omat irtokarkkisuosikkisi? Cittarin Elina, Jaakko ja Tarita valitsivat omat mielimakeisensa.

Elina Kauppinen, kauppias

  1. tummasuklaa

  2. klassinen sukulaku

  3. lakutoukka

”80-prosenttinen suklaa puuttui laarista. Meni tilaukseen.”

Tarita Alava, tiiminvetäjä

  1. valkosuklainen pehmeä toffee

  2. uusi, sitruunanmakuinen valkosuklaapolly

  3. vanhanajan laku

”Tuoreen lakritsin tuoksu lumoaa.”

Jaakko Kauppinen, kauppias

  1. dajm

  2. crispy bites

  3. maissisuklaa

”Dajmin krokantti rouskuu ja antaa sopivasti suutuntumaa.”

Lue lisää:

Lihamestarit Lauri ja Mia toteuttavat toiveesi ja vinkkaavat: Grillaa vaihteeksi meribassia tai lihakirvestä – Kesän kruunaa lihamaailman samppanja, wagyu

Ota varaslähtö gelatokesään Porissa: Testaa käsintehdyt artesaanijäätelöt ja löydä omat makusuosikkisi

Puuvilla Kitchenistä herkut helposti: Saisiko olla palapizzaa roomalaisen korttelileipurin tapaan, itse savustettua lohta vai chilikanaa harissatwistillä?