2x3 lounasvinkkiä: Sarin ja Harrin kokkaamat eväät liennyttävät myös porilaisten kaukokaipuuta - Mainos - Satakunnan Kansa
MainosK-Citymarket Pori Mikkola

2x3 lounasvinkkiä: Sarin ja Harrin kokkaamat eväät liennyttävät myös porilaisten kaukokaipuuta

Koronan muuttama arki etätyöskentelyineen ja ravintolasulkuineen opetti etenkin ruuhkavuosia elävät päästämään itsensä ruoanlaitossa hieman helpommalla. Nämä ravintolakokit tuntevat porilaisten take away -suosikit.

Harri Kaukosuo ja Sari Kankaansivu huolehtivat, että Mikkolan K-Citymarketista löytyy lounaita ja eväitä moneen makuun.


21.10. 6:00

Ravintolakokki Sari Kankaansivu on herännyt varhain valmistamaan porilaisille marjoilla ja hedelmillä maustettuja rahkoja.

”Kyllä nämä ovat kestosuosikkeja. Mangorahkaa, tyrniä, mustikkaa ja vadelmaa menee ihan kilotolkulla”, Kankaansivu luettelee.

Vauvalle ja vaarille: Mango on trooppinen puulaji. Sen suuri luumarja on makea ja pihkaisen raikas. Citymarketista löydät mangoa paitsi rahkoista ja vauvojen soseista myös kokonaisena syöntikypsänä hedelmänä.

Tänään syödään lounaaksi katkarapuleipää ja vadelmarahkaa. Illalla voisi pyöräyttää perheelle pastan.

Rahkavälipalojen lisäksi Kankaansivu vastaa eväsleivistä sekä kaupan oman grillin ja lounaspöydän antimista.

Hänen omaksi lounassuosikikseen paljastuu laivaleipä eli katkarapuleipä.

”Se on koottu samoista klassikkoaineksista, joista me suomalaiset nautimme laivaristeilylläkin, eli vaaleasta leivästä, majoneesista, salaatista, kananmunasta, tomaatista, katkaravuista sekä sitruunalohkosta. ”

Kankaansivu on juuri kehittänyt Mikkolan Citymarketin keittiössä myös uuden nälänsammuttajan, härkäpitan.

Tiesitkö: Pita, pitta, tunnetaan niin Kreikassa kuin Turkissakin. Pieneen pyöreään vehnäleipään halkaistu tasku täytetään lihalla, vihanneksilla ja kastikkeella.

Uutuuspitan taskussa on naudanlihakebabia, vihanneksia, marinoitua punasipulia ja tsatsikia. Nam!

Ravintolakokki Harri Kaukosuon työpäivä käynnistyi tuorepastojen Ferrarin eli pastakoneen parissa.

”Tein tänään muun muassa kymmenen kilon satsin tuorepastaa casareccaa. Meidän casarecce pitää muotonsa napakkana esimerkiksi osana tätä uutuuspastasalaattia. Se on muuten kokonaan vegaaninen.”

Tuorepastat ovatkin löytäneet hyvin porilaisiin koteihin ja ravintoloihin. Kaikkein myydyin lounaspasta syntyy paikan päällä savustetusta lohesta. Niin myös Kaukosuon perheen luottoruoka.

Paahdetaan vain uunissa kirsikkatomaatteja ja parsakaalin nuppuja ja käännellään ne sitten keitetyn tuorepastan, sekä valmiin savulohen ja pistaasipeston joukkoon.

”Olen kokeillut pistaasilohipastaa kotona. Se valmistuu nopeasti. Ja meidän viisi- ja seitsemänvuotiaat lapsetkin tykkäävät.”

Harri Kaukosuo valmistaa tuorepastat aidoista sisilialaisista pastajauhoista aidolla sisilialaisella reseptillä ihan paikan päällä Mikkolassa. Ja siksi pastaa voikin kutsua lähiruoaksi.

Vegaaninen tuorepastasalaatti saa proteiinipotkua herneistä, härkäpavuista ja lehtikaalipestosta.

Tärppi: Casarecce on italiaa ja tarkoittaa kotitekoista. Valitse pastan muoto kastikkeen mukaan. Jos kastikkeessa on reiluja paloja, valitse pasta, jonka ontelo tai kuppi on isohko.

Kaikki Mikkolan Citymarketin keittiössä valmistetut lämpimät ja kylmät take away -annokset löytyvät palvelutiskeiltä. Aivan kassojen välittömään läheisyyteen on lisäksi tuotu erillinen kylmävitriini, josta kiireinen asiakas poimii koriinsa leivät, salaatit ja jälkiruoat ilman, että tarvitsee kiertää koko markettia.

”Meiltä voi tilata ennakkoon myös kokous- ja juhlatarjoilut. Kunhan muutamaa päivää ennen vain soittelee tai poikkeaa kysymässä”, kokit rohkaisevat.

Aivan Mikkolan Citymarketin kassojen lähettyvillä on uusi take away -kylmätiski, josta on nopeaa noutaa kotiin vaikkapa valmiiksi täytettyjä patonkeja.

Mikkolan Citymarketista:

Lämpimät lounaat

 • päivittäin vaihtuvat grilliruoat

 • päivän kotiruokalounas

 • valitse palvelutiskiltä, maksa kassalle tai lounaskahvilaan

Kylmät take awayt

 • täytetyt patongit ja pitat

 • salaatit

 • tuorepasta-annokset

 • smoothiet ja rahkat

 • nouda kassojen vierestä, maksa kassalle

Kokoukset ja juhlat

 • suolaiset tarjottavat kuten täytetyt leivät

 • makeat tarjottavat kuten kakkupalat

 • tilaa ennakkoon palvelutiskiltä tai soittamalla p. 050 314 7511 ja maksa kassalle tai laskulla

Lue myös:

Nyt Porissa: Oletko jo testannut näitä makuyhdistelmiä? – ”Mikä gastronominen ilotulitus”

Pori sai oman kastikkeen – Kauppiaat Teija ja Kalle jalostavat sisilialaisen Andrean kanssa uutta noutoruokaunelmaa