Tiia lähti nelikymppisenä uusille urille, valmistuu nyt lähiesimieheksi työn ohella - Mainos - Satakunnan Kansa
MainosWinnova

Tiia lähti nelikymppisenä uusille urille, valmistuu nyt lähiesimieheksi työn ohella

Luvialainen Tiia Boelius teki itselleen tärkeän kysymyksen: Mikä musta tulee isona? Vastaus löytyi uuden alan opinnoista ja vakituisesta työpaikasta. Nyt hän jatkaa WinNovan verkossa toteutettavassa lähiesimieskoulutuksessa. ”Koulutus linkittyy suoraan työhön, jota teen.”

Tiia Boelius rohkaisee suorittamaan lähiesimiestyön ammattitutkinnon. WinNovan verkkototeutus on todella kätevä ja ainakin minulle ainoa mahdollisuus sovittaa opiskelu, perhe-elämä ja töissä käynti.


21.10. 6:00

Lähiesimiestyön ammattitutkinto sopii kaikille aloille. Taloushallinnon ammattilainen Tiia tutustui nykyiseen työnantajaansa Econiaan ensin työssäoppijana ja harjoittelijana, sai sitten vakituisen paikan talousassistenttina ja kansainvälisen tiimin palkka-asiantuntijana.

”Keväällä aloin miettiä jatko-opintoja. Halusin niputtaa kaupan alan 15 vuoden työntekijä- ja esimieskokemukseni sekä Econiassa saadun asiantuntijaosaamisen yhteen. Työelämää on vielä paljon jäljellä, ja tulevaisuus tuo varmasti eteen mielenkiintoisia haasteita. WinNovan lähiesimieskoulutus on luonteva askel tulevaan”, Tiia pohdiskelee.

Työnantajan myönteinen suhtautuminen saa häneltä ruusuja.

”Palkkahallinnon alalla jatkuva koulutus on itsestäänselvyys. Sain vetovastuun yhdestä kansainvälisyystiimin projektista ja suoritan sen tiimoilta tutkintoon liittyvät näytöt. Tutkintokokonaisuus on kokonaisuutena mielenkiintoinen. Pääpaino on lähiesimiestaidoissa, lisäksi opiskelen projektihallintaa ja viestintää. Opinnot teen luonnollisesti omalla ajalla.”

Opinnot lisäävät vuorovaikutustaitoja ja niitä tarvitaan taatusti kaikissa tehtävissä alalla kuin alalla.

Oppimistiimi innostaa ja kehittää

Lähiesimiestyön ammattitutkintokoulutuksen ydin on opiskelijoista muodostettava oppimistiimi.

Jokainen opiskelija vetää tiimiä vuorollaan saaden muilta palautetta ja kehittämisehdotuksia. Vuorovaikutus on tiivistä ja hedelmällistä.

”Pidämme säännöllisiä Teams-palavereita. Keskustelemme ja opimme toinen toisiltamme. Pienessä ryhmässä on helppo toimia, se innostaa kokeilemaan muiden hyviä ideoita omalla työpaikalla,” Tiia kertoo.

Tiimi tarjoaa vertaistukea ja auttaa hahmottamaan laajojakin tehtäväkokonaisuuksia. Lisäksi WinNovan verkkoalustalla on paljon erilaisia aineistoja ja tehtäviä, joita suoritetaan itsenäisesti oman aikataulun mukaan.

Tiian elämäntilanteessa verkko-opinnot ovat ainoa vaihtoehto. Päivätyö sekä perhearki – puoliso ja kymmenvuotiaat lapset – sanelevat omat ehtonsa. Myös perheen koiravanhus, kohta 16-vuotias Viipurista pelastettu katukoira Beksu vaatii emännältä osansa huomiosta.

Mikään ei olisi puuduttavampaa kuin tehdä jatkuvasti tismalleen samaa työtä. Siksi kaikki koulutus, itsensä kehittäminen ja työnkuvan laajentaminen ovat tärkeitä.

Työpaikalla saa realistisen kuvan

Tiian työpaikka, Econia, on kotimainen talous- ja henkilöstöhallinnon sekä kansainvälisten palveluiden asiantuntijatalo.

Varatoimitusjohtaja Tarja Lounasvaara kertoo, että alalla on nyt työntekijöiden markkinat.

”Kokemukseni mukaan lähiesimiestyön ammattitutkintoa suorittavat ratkaisevat oppimistiimissä ongelmia ja jakavat tietoa toinen toisilleen. Tästä on hyötyä myös työnantajalle.”

Kenttäkokemus oikealla työpaikalla avaa opiskelijoille mielenkiintoisen todellisuuden.

Hän myös muistuttaa, että kenttäkokemus oikealla työpaikalla avaa opiskelijoille mielenkiintoisen todellisuuden.

Tarja kertoo, että alan ammattilaisista on jatkuva kysyntä. Yhteistyö WinNovan kanssa on pelannut esimerkillisesti, ja Econia tarjoaa harjoittelupaikkoja myös kirjanpidon opiskelijoille.

”Suosittelen vähintään kolmen kuukauden harjoittelujaksoa. Sisäänajo vaatii aikaa ja perehdyttämistä. Harjoittelijan pitää tottua talon tavoille. On tärkeää päästä tutustumaan ohjaavan kirjanpitäjän tai palkanlaskijan opastuksella samaan asiakkaaseen useammin kuin kerran.”

Econiassa harjoittelija saa heti realistisen kuvan työstä ja päivänkulusta.

”Hänet otetaan tasavertaisena joukkoon ja hänelle annetaan oikeita töitä. Työpäivä on samanmittainen kuin muilla eli kahdeksan tuntia liukumalla. Meillä harjoittelijat tekevät kaikkea, mitä muutkin – myös arkisia hommia, kuten kahvinkeittoa ja arkistointia”, Tarja muistuttaa.

WinNovan koulutus on erittäin joustava, siinä otetaan huomioon yksilön tarpeet. Kannattaa ottaa yhteyttä opettajaa, räätälöity kokonaisuus järjestyy varmasti, Tiia kannustaa.

Tartu mahdollisuuteen, hae lähiesimieskoulutuksen verkko-opintoihin

  • sopii kaikille aloille

  • tiimin- työryhmän tai projektinvetäjille tai näihin tehtävään siirtyville

  • voit opiskella omaan tahtiisi

  • teet opintojen aikana työhösi liittyviä konkreettisia tehtäviä

  • oppimistiimissä verkostoidut, saat vertaistukea ja vinkkejä

  • antaa tehokkuutta ja varmuutta tiimisi toimintaan

  • kesto 1–1,5 vuotta

  • helppo hypätä mukaan: seuraava aloitus jo 8.11.

  • oppisopimuskoulutuksena maksuton työnantajalle ja -tekijälle

  • Tutustu koulutukseen tai kysy rohkeasti lisää Ulla-Maija Heino, Liiketoiminta Pori, 044 455 7303, ulla-maija.heino@winnova.fi

Lue myös:

Markus, 23, yhdisti palkkatyön ja opiskelun oppisopimuksella – ”Näen tämän loppuiän työpaikkana”

Saila, 29, toimii epidemioiden torjuntajoukoissa ja ehtii silti jutella, kun lapsella on asiaa – tällä alalla on töitä ja mahdollisuus tehdä satojen ihmisten päivistä viihtyisämpi

Aamuyön kukkuja Pirjo, 56, käskyttää 24-tonnista metsäjättiä