Jokaisen asialla Paremman Porin puolesta – Kokoomus tavoittelee täyttää ehdokaslistaa ja tulee suorana kotisohville - Mainos - Satakunnan Kansa
MainosKokoomus Porissa

Jokaisen asialla Paremman Porin puolesta – Kokoomus tavoittelee täyttää ehdokaslistaa ja tulee suorana kotisohville

Nyt jos koskaan on tulossa mielenkiintoinen vaalikevät. Kampanjat tapahtuvat poikkeuksellisesti sekä netissä ja pieninä kohtaamisina kaduilla. Uuden valtuustokauden alkajaisiksi moni asia on toisin kuin ennen.

Johanna Siitari on ensimmäistä kertaa ehdolla kuntavaaleissa. Taustalla kunnallisjärjestön puheenjohtaja Ville Pääkkönen (vas.) ja valtuustoryhmän puheenjohtaja Anttivesa Knuuttila. Kokoomus haluaa korostaa kuuntelemisen merkitystä. – Kuulluksi tuleminen on osa yksilön vaikutusmahdollisuuksia, he tuumivat.­


28.4. 6:00

Kokoomus toimii Porissa yhdeksän paikallisyhdistyksen voimin. Kunnallisjärjestön puheenjohtaja Ville Pääkkönen kiittelee aktiivisia toimijoita.

– Todellakaan ei tarvitse tehdä yksin. Ehdokasasettelu päättyy 4.5., joten listoja täydennetään kovaa kyytiä, hän kertoo.

Keskustelussa on selvää innokkuutta. Kokoomuksen Porin valtuustoryhmän puheenjohtaja Anttivesa Knuuttila on ilahtunut jo ilmoittautuneista ehdokkaista.

– Kuluvalla valtuustokaudella kokoomuksen ryhmän muodosti 13 päättäjää, joista viisi oli uutta, hän taustoittaa.

– Harmillisesti moni kokenut valtuutettu on jäämässä kauden päätteeksi pois. Onneksi ehdokaskaartissa on runsaasti uutta voimaa.

– Päättyvä valtuustokausi oli todella raskas, ja katse pitää suunnata tulevaan. Keskeistä on turvata kaikille porilaisille tärkeät palvelut yhä tiukentuvassa taloudellisessa tilanteessa. Tämä edellyttää hyvää laajaa yhteistyötä ja valmistelua sekä määrätietoista päätöksentekoa.

Torin Angry Birds -puisto on aiheuttanut paljon parranpärinää. – Se kertoo ihmisten tarpeesta sanoa sanottavansa. Ja onhan se selvä, moni haluaa vaikuttaa kuka missäkin mittakaavassa, Johanna Siitari pohtii.­

Johanna Siitari istuu pöydän toisella puolella. Hän on ensimmäistä kertaa kuntavaaliehdokkaana.

– Olen tosi innoissani. Haluan olla mukana muutoksessa, jossa kaikkia kansalaisia kuunnellaan oikeasti. Käytännössä siis rauhoitutaan kuuntelemaan, mitä toisella on sanottavaa, viedään se eteenpäin ja viestitään, mitä asialle on tapahtunut.

– Olemme kehittäneet uuden mallin kuunnella porilaisia, Kokoomuksen kansalaislive kotisohvalta. Kuntalaisia osallistetaan säännöllisillä tapaamisilla verkossa, omalta kotisohvalta.

– Ymmärrän hyvin, että ihmisiä turhauttaa tuuleen huutelu. On ihmisarvoista, että saa äänensä kuuluviin, Siitari pohtii.

Hän on ollut Porissa Kaarisillan yhtenäiskoulun rehtorina kymmenisen vuotta. Koulu tunnetaan monikansallisuudestaan.

– Olen pitkään tehnyt vaikutustyötä Pormestarinluodon alueella ja yhteistyötä suoraan perheisiin. Nyt koen, että voin vaikuttaa entistä laajemmin.

Nyt on aika pohtia kaikenlaisia asioita. Porilaiset kokoomuslaiset haluavat jatkossa politiikkaan mukaan myös positiivisuutta. Johanna Siitari on ensikertalainen, kun vieressä kävelevä Anttivesa Knuuttila puolestaan konkariosastoa. Ville Pääkkönen häärii kokoomuksen toimistolla.­

Kokoomuksen tavoitteena on Parempi Pori. Kaupungista halutaan rakentaa paikka, jossa on hyvä asua.

– Myös muuttaa Poriin ja perustaa perhe, Pääkkönen täydentää.

Siitari seisoo jämäkästi sekä omien että kokoomuksen arvojen takana.

– Varsinkin lapsiin, nuoriin ja koulutukseen sijoittamisen puolesta en lopeta puhumasta. Sitä paitsi, täällähän on jo kaikki, Siitari innostuu.

– Meiltä puuttuu vain ruuhkat, pitkät välimatkat ja kalliit elinkustannukset, hän nauraa iloisesti.

Vaikka moni asia on hyvin, monessa on petrattavaa. Toiselle hyvä voi olla toiselle ihan susi. Siinä riittää työtä, miten saadaan kaikille asiat paremmin.

– Vaikka moni asia on hyvin, monessa on petrattavaa. Toiselle hyvä voi olla toiselle ihan susi. Siinä riittää työtä, miten saadaan kaikille asiat paremmin.

Yksi asia pujahtelee keskustelussa esiin tämän tästä: positiivisuus. Viime vuosina se ei ole leimannut politiikkaa millään tavalla. Voisiko koronavuosi tuoda muutoksen?

– Ainakin on opittu näkemään hyvää pienemmissäkin asioissa, Pääkkönen tuumaa.

– Ja niistä voi kasvaa isoja, Siitari muistuttaa.

Kunnat ja kaupungit ovat täysin erilaisessa tilanteessa kuin ennen korona-aikaa. Myös arvopohja muuttuu. Nyt kaivataan politiikkaankin positiivista otetta.

Kokoomus Porissa

Uutta! Kansalaislive kotisohville -keskusteluohjelma ajankohtaisista asioista vaihtuvin aihein. Mahdollisuus päästä ”iholle” eli kysymään suoraan ehdokkailta asioista. Kysymyksiä voi lähettää ennakkoon tai esittää suorassa lähetyksessä.

Luvassa neljä lähetystä ennen vaaleja 6., 20., 27.5. ja 3.6.

Tarkemmat lisätiedot ja ilmoittautuminen satakunnankokoomus.fi

Kiinnostuitko ehdokkuudesta? Ehdokasasettelu päättyy 4.5., tavoitteena täysi 88 ehdokkaan lista.

Ota yhteyttä Ville Pääkköseen puheenjohtaja@kokoomusporissa.fi tai 0505228263

Tuoreimmat