MainosVeljet Mäkilä Oy

Etsitkö rakennusliikettä toteuttamaan urakkaa tai oletko alan osaaja vailla työtä? – Veljet Mäkilän kokeneet ammattilaiset tekivät viime vuonna yli 300 kylpyhuoneremonttia

Satakunnan alueella toimiva perinteikäs, korjausrakentamiseen erikoistunut Veljet Mäkilä on luotettava toimija, jonka leivissä työntekijät viihtyvät.

Matti Paakki on yksi Veljet Mäkilän pitkäaikaisimmista työntekijöistä. – Työtä tekemällä aika kuluu paremmin ja rahaakin tulee, hän kuvailee pilke silmäkulmassa.


18.4.2021 6:00

Meriraumantien saneerauskohteessa käy vilinä. Pihalla seisoo pakettiauto, jonka kyljessä on Veljet Mäkilän tuttu logo. Työporukka huikkaa tottuneesti hyvät huomenet toisilleen, joku heittää aamun piristykseksi vitsin.

Korjausrakentamiseen erikoistunut Veljet Mäkilä on yritys, jossa työntekijät viihtyvät aidosti. Töitä tehdään ahkerasti, mutta pilke silmäkulmassa.

– Kyllä tätä ihan tosissaan tehdään, mutta meidän työmaille kuuluu myös huumori. Se auttaa ylläpitämään hyvää henkeä, sanoo toimitusjohtaja Jani Peltonen.

Veljet Mäkilä Oy:n toimitusjohtaja Jani Peltosella on usean vuoden kokemus rakennusalalta. Ensimmäiset muistot rakennuksilta sijoittuvat lapsuuteen, kun Peltonen kulki isänsä vanavedessä tämän firman työmailla. Peltonen työllistyi Veljet Mäkilälle rakennusmestariksi vuonna 2009 ja seitsemän vuotta myöhemmin hän aloitti yrityksen toimitusjohtajana.

Työntekijöiden tyytyväisyys näkyy pitkinä työsuhteina. Sen lisäksi yksi Veljet Mäkilän hyvistä ominaisuuksista on luotettavuus.

– Töitä on riittänyt vuodesta toiseen ja palkka on aina tullut säännöllisesti. Se on tärkeää, sanoo yrityksessä vuodesta 1984 työskennellyt Matti Paakki.

Paakki kertoo viihtyneensä yrityksessä pitkään muun muassa työn monipuolisuuden ansiosta. Toimitusjohtaja Peltonen sanoo, että eri alan osaajia tarvitaan, mutta toisaalta on hyvä omata monenlaisia taitoja.

– Korjausrakennustyömailla ei ole enää samanlaisia lokeroita kuin ennen, vaan suunta on enemmän se, että pitää osata vähän kaikkea. Työnkuvan monipuolisuus tekee työstä kiinnostavampaa, kun kaikki päivät eivät ole samanlaisia.

Matti Paakki on Veljet Mäkilän konkareita, Asta Mäki puolestaan uudempi tulokas. Työnteko sujuu sujuvasti rinnakkain työkokemusvuosista riippumatta.

Veljet Mäkilä on onnistunut houkuttelemaan riveihinsä konkareiden seuraksi myös nuorempia tulokkaita. Asta Mäki aloitti yrityksessä aikoinaan työharjoittelussa vuonna 2014 ja sai lopulta vakituisen työpaikan.

– Olen tehnyt puuhommia ja hakannut nauloja nelivuotiaasta saakka. Täällä työnkuva on todella monipuolinen ja pääsee kehittymään, Mäki kuvailee.

Vaikka Paakin ja Mäen työkokemusvuosissa on eroa, työnteko sujuu sujuvasti rinnakkain.

– Olen ollut talossa niin kauan, että minulla on vähän sellainen mentorin rooli, Paakki sanoo.

– Olen oppinut Matilta paljon rakennusalasta. Häneltä voi aina käydä kysymässä, jos on ongelmia. Matin kanssa pärjää hyvin, kun on vähän kiero huumorintaju, Mäki lisää nauraen.

Info

Etsitkö rakennusliikettä toteuttamaan urakkaa tai oletko alan ammattilainen vailla työtä?

Tutustu Veljet Mäkilään >>

Ota yhteyttä ja kysy rohkeasti lisää:

toimitusjohtaja Jani Peltonen puh. 044 072 2331

Luotettava tekijä myös asiakkaiden näkökulmasta

Sen lisäksi, että Veljet Mäkilä on luotettava työntekijöidensä näkökulmasta, on yritys sitä myös asiakkailleen.

– Meille on tärkeä arvo, että urakat hoidetaan omin voimin. Työllistämme tällä hetkellä kymmeniä alan ammattilaisia ja haluamme tarjota jatkossakin työtä paikallisille tekijöille, toimitusjohtaja Peltonen kertoo.

Vaikka Veljet Mäkilän palkkalistoilla on useita pitkäaikaisia työntekijöitä ja rautaisia ammattilaisia, hyville tekijöille on tarvetta.

– Taloyhtiöt vanhenevat, se ei muutu mihinkään. Ihmiset tarvitsevat jatkossakin katon päänsä päälle, joten rakennuksia pitää kunnostaa. Sen vuoksi tällä alalla riittää töitä tulevaisuudessakin, Peltonen vakuuttaa.

Asta Mäki aloitti Veljet Mäkilällä aikoinaan määräaikaisena työntekijänä ja nykyään hänellä on vakituinen työsuhde.

Esimerkiksi viime vuonna Veljet Mäkilä toteutti 324 kylpyhuoneremonttia.

– Kaikki valmistuivat aikataulussa ja reklamaatioita tuli vain muutama, jotka nekin olivat pieniä. Olen ylpeä työmme laadusta, Peltonen iloitsee.

Matti Paakki sanoo, et työmailla pääsee pitkälle hyvillä hermoilla ja oikealla asenteella.

– Pitää olla luonnetta ja vähän sellaista siunattua hulluutta, hän lisää virnistäen.

Taloyhtiöt vanhenevat ja vaativat sen myötä kunnostamista. Asta Mäellä, Jani Peltosella ja Matti Paakilla on kokemusta monenlaisista kohteista.

Veljet Mäkilä muuttuu ja kehittyy ajan mukana

Toimitusjohtaja Peltonen arvioi yhdeksi syyksi Veljet Mäkilän hyvään tilanteeseen sen, että rakennusliike on mennyt eteenpäin ajan mukana.

– Vaikka kyseessä on vanha yritys, olemme vuosien aikana pystyneet luomaan nahkamme uudelleen. Olemme esimerkiksi sähköistäneet toimintojamme ja kehittäneet laastin valmistajan kanssa materiaaleja entistä parempaan suuntaan.

Kun yritys on valmis oppimaan uutta, myös työntekijät kehittyvät sen mukana.

– Ei tässä mitään pyörää ole keksitty uudelleen, mutta koko ajan on menty eteenpäin. Samalla työntekijätkin saavat uutta sisältöä työhönsä.

Asta Mäki ja Matti Paakki kertovat videolla, millaista on työskennellä Veljet Mäkilällä ja mitä kaikkea työpäiviin mahtuu.

Mikä?

Veljet Mäkilä Oy

Korjausrakentamiseen erikoistunut rakennusliike

Tekee erilaisten kohteiden linja- ja julkisivusaneeraukset sekä muut korjausrakentamisen urakat luotettavasti ja aikataulussa

Yrityksellä on pitkät perinteet, sillä Mäkilän veljekset perustivat yrityksen Eurajoelle jo vuonna 1977

Työllistää tällä hetkellä yli 40 ammattitaitoista osaajaa