Idealinko Arto Korpelan ekoteko: Uusi pakkaus on lääke muoviähkyyn – Katso, montako kauppatorillista pakkausmateriaalia säästyy - Mainos - Satakunnan Kansa
MainosKorpela Paper

Idealinko Arto Korpelan ekoteko: Uusi pakkaus on lääke muoviähkyyn – Katso, montako kauppatorillista pakkausmateriaalia säästyy

Mitä yksi ihminen voi tehdä ympäristön hyväksi? Vessapaperimoguli Arto Korpelalla on vastaus. Hän kehitti käänteentekevän tavan karsia pakkausmuovia. – Tätä ei ole kukaan aikaisemmin tehnyt, mies kuittaa.

Uskon, että ihmiset haluavat omilla ekologisilla valinnoillaan vähentää muovijätteen syntymistä. Kartonkinen kierrätyslaatikko säästää kahdeksan neliötä muovia, Arto Korpela kertoo.­


18.4. 6:00

Korpela Paper Kokemäellä jalostaa puhtaasta suomalaisesta sellusta Jellona-vessapaperia. Parikymmentä vuotta sitten Arto Korpela keksi kuljettaa vessapaperit suoraan tilaajalle pitsataksin tapaan. Nyt on uuden, uniikin idean vuoro. Kaikki alkoi ekologisen omatunnon kolkutuksesta.

– Katsoin taas kerran katastrofiuutisia roskien täyttämistä meristä ja luonnonvarojen ehtymisestä. Muoviähky tuli vastaan myös asiakkaiden kommenteissa. Eikö pakkausmuovin määrää voi mitenkään vähentää?

Arto ei suostunut kohauttamaan olkiaan ja hokemaan No can do -mantraa. Hän alkoi kehittää tehtaan tuotantojohtajan kanssa uutta pakkaustapaa, joka mullistaa muovinkäytön.

Seuraavassa vaiheessa yritys panostaa Natural Jellonan muovittoman pakkauksen linjaston robotiikkaan. ­

Kierrätettävä kartonki on kätevä ja ekologinen

Muovisäkkien rinnalle syntyi laatikkopakkaus.

– Vessapaperit pakataan jämäkkään kartonkilaatikkoon, johon mahtuu 135 rullaa. Koko on ihanteellinen. Paino pysyy aisoissa, ja kuljettajamme jaksavat kantaa pakkauksen perille. Kotien ja yritysten varastossa se vie suunnilleen saman tilan kuin muovisäkitkin.

Rullat pysyvät kartonkilaatikossa siististi kuosissaan. Yhden boksin panttimaksu on kolme euroa, joka maksetaan ensimmäisen tilauksen yhteydessä.

– Kuljettajamme nappaa tyhjän laatikon mukaansa samalla kun tuo täyden tilalle.

Kartonkilaatikko on vahvaa tekoa, ja se kestää kierrossa kymmenkunta kertaa. Lopuksi se menee kartonkikierrätykseen, joten mitään ei mene hukkaan.

Mikä parasta, yksi laatikollinen säästää noin kahdeksan neliömetriä pakkausmuovia.

Toimitukset omalle ovelle

Korpelan kuljetuspalvelu on kätevä ja ainutlaatuinen koko maassa.

– Takaamme, että asiakas saa laadukkaat tuotteet kotiovelle tai yritykseen kaupan hintaa halvemmalla. Tarjouksemme ovat myös pysyvästi voimassa, joten hintaseurantaan ei tarvitse tuhlata aikaa.

Yritykset ovat Korpelan iso asiakaskunta.

– Yrityksiltä säästyy aikaa, vaivaa ja rahaa, kun yrityksen vastuuhenkilön ei tarvitse sukkuloida tukussa tai seisoa kauppajonossa vessapaperit kainalossa. Arvokasta työaikaa vapautuu olennaiseen.

Verotukseen laitettavat vessapaperikulut saa kätevästi yhdellä laskulla, mikä helpottaa kirjanpitoa.

Vasemmalla oleva kiertokuitupaperi on vihreä vaihtoehto sellupohjaiselle wc-paperille.­

Korpelan kuljettajat pörräävät Suomen teillä joka päivä. Maksuton kotiinkuljetus onkin Korpelan vahva valtti. Siihen eivät muut valmistajat ole pystyneet vastaamaan.

– Omat kuljetusautomme kiertävät päivittäin Satakunnassa, Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla, postin mukana Jellonoita lähtee aina Lappiin asti, Arto kertoo.

Tiesitkö? Korpela rakensi takavuosina Kokemäelle Kheopsin pyramidin Jellona WC-paperista. 14 metriä korkean pyramidin rakentamiseen käytettiin yli 150 000 rullaa ja sinne mahtui kerrallaan yli 500 ihmistä. Huh!

Paperitehdas Korpela Paper

  • kokemäkeläinen perheyritys

  • perustettu 1995

  • oman kuljetuspalvelun ilmaiset suoratoimitukset aloitettiin 2003

  • valmistaa puhtaasta sellusta vessapaperia, puhdistusliinoja, superpyyhkeitä, taitettuja palapyyhkeitä ja vetopyyhkeitä

  • Avainlippu-tuotteet

Tilaa näin:

Vessapaperit toimitetaan sovittuun aikaan suoraan kotiin tai yritykseen.

  • soita 02 546 2260 tai 040 841 6170, ja tee tilaus

  • tilaa sähköpostilla: tilaus@korpelapaper.fi

Tuoreimmat