MainosSAMK

Tahdotko verkkokaupan osaajaksi, HR-ammattilaiseksi tai kansainvälisen kaupan asiantuntijaksi? – Tällä tutkinnolla avaat itsellesi globaalit työmarkkinat

Kansainvälisestä bisneksestä innostunut saa SAMKista liiketalousosaamisen ja jatkuvan itsensä kehittämisen idean. Uusin suuntautumisvaihtoehto Raumalla on verkkokauppa. Tiesitkö, että opiskelupolusta voi muotoilla omannäköisen?

Liike-elämässä puhutaan paljon asiakaslähtöisyydestä. Filosofia istuu koulutusmaailmaankin.– Opiskelijat saavat suurimman hyödyn koulutuksesta, kun he voivat vaikuttaa sen sisältöön omasta kiinnostuksesta ja tarpeista lähtien, lehtorit – vai sittenkin oppimisluotsit – Salla Lehtonen ja Milka Vahtoranta sanovat.


6.3.2021 6:00

Salla Lehtosen ja Milka Vahtorannan into näkyy silmistä. Liiketalouden koulutusohjelmissa oppimiselle on luotu uudenlaisia polkuja.

– Sisältöä uudistettiin. Pohja on kaikille sama, mutta nyt opiskelijat voivat joustavammin valita tutkintoonsa osaamisalueita eri koulutusohjelmista. Koulutuksen voi siis suunnitella itselleen mielekkääksi, opetuksen kielivalintaa myöden, kertovat liiketalouden lehtorit.

Työelämän muutosvauhti on niin vinhaa, että ammattia, jota varten nyt opiskellaan, ei välttämättä vielä edes ole olemassa. Lehtorit kannustavatkin luovuuteen omaa unelmauraa visioidessa.

– Nuoret opiskelijat eivät aina itsekään tiedä, mitä työkseen haluavat tehdä. Meidän viestimme on, että se on ihan ok. Opinnot on mahdollista muotoilla omannäköiseksi ja me ohjaamme matkalla.

Kansainvälinen liiketoiminta

Uusi tapa opiskella

– Luo opettajan ohjauksessa oma yksilöllinen polku opinnoille.

– Suuntautumisen voi päättää vasta opintojen aikana.

– Päiväopetuksena, verkossa tai opintopisteitä kesällä? Voit valita sopivan tavan.

Rauman kampuksen huippu avaa maiseman maailmalle. Satakunnan vahva vientiteollisuus tarjoaa lähimmät työmahdollisuudet opiskelijoille.

Mitä kansainvälinen bisnesosaaja tekee työkseen?

Satakunnan ammattikorkeakoulun Rauman kampuksella opiskellaan suomenkielisessä liiketalouden koulutusohjelmassa ja kokonaan englanninkielisessä International Business -koulutusohjelmassa. Lisäksi kokonaan verkkototeutuksena toteutetaan monimuoto-opetusta. Tutkinnot valmistavat kansainvälisen liiketoiminnan alan osaajia.

– Talousjohtamista, markkinointia, laskentaa, logistiikkaa, verkkokauppaa ja henkilöstöjohtamista. Itselle sopiva kokonaisuus voi syntyä yhdistelemällä vaikkapa näistä osaamisalueista, avaa International Business -koulutusohjelman lehtori Salla Lehtonen.

Tuleva työ voi olla verkkokaupan asiantuntija, vientiassistentti, markkinointipäällikkö tai logistiikkakoordinaattori. Halutessaan voi suuntautua henkilöstö- ja talousasioihin, jolloin työnimikkeeksi voi muotoutua HR-assistentti, kirjanpitäjä tai financial controller.

– Laskenta on hyvä esimerkki. Nuori opiskelija ei välttämättä edes tiedä laskennasta, mutta opiskeluiden edetessä into syttyykin ymmärryksen karttuessa. Maailma on opintojen jälkeen todellakin avoin, liiketalouden lehtori Milka Vahtoranta sanoo.

Meneekö opiskelijalla sormi suuhun kaikkien valinnanmahdollisuuksien edessä?

– Valmiit polut auttavat. Suositukset ohjaavat valinnoissa ja itselle sopivan kokonaisuuden löytämisessä.

Opiskelijat kokevat Rauman kaupungin ja kampuksen koot sopivina. Yhteisöllisyyttä pidetään vahvana arvona. – Täällä puhutaankin hyvällä ”Rauman hengestä”, sanoo Salla Lehtonen.

Muutoskyvykkäiden tradenomien työkenttä on koko maailma

Nuoret ovat tulevaisuusorientoituneita ja jo asenteeltaan uteliaita sekä halukkaita muutosvaikuttamaan maailmaan työnsä kautta. Liiketalouden opintosuunnitelmat onkin tehty megatrendien ympärille. Yksi niistä on vastuullinen liiketoiminta.

– Nuoret edellyttävät liiketoiminnalta vastuullisuutta. Se ei ole enää edes kilpailuetu vaan välttämättömyys.

Digitaalisuus ja kestävä kehitys ovat koulutusohjelmien läpileikkaavat teemat.

– Raumalla on vahva kansainvälisen liiketoiminnan ja logistiikan osaaminen. Tuorein suuntautumisvaihtoehto, verkkokauppa, linkittyy kumpaankin.

Raumalla opiskelee tulevaisuuden tradenomeja yli 30 kansallisuudesta.

Liiketalouden koulutus istuttaa jokaiseen idean itsensä jatkuvasta kehittämisestä.

– Tieto on saatavilla koko ajan. Olennaista onkin oppia etsimään tietoa, käyttämään sitä ja kehittämään ongelmanratkaisutaitoja. Tehtävämme on varmistaa, että jokaisella on valmiudet ottaa uutta tietoa vastaan.

Monipuolisen yritysyhteistyön ansiosta opiskelijat pääsevät ratkomaan ihan oikeita liike-elämän haasteita.

– Meillä tehdään paljon yhdessä. Enemmänkin fasilitoimalla kuin opettamalla.

3 syytä

Innostu kansainvälisen liiketoiminnan opiskelusta Raumalla

1. Opiskelijalähtöinen tapa opiskella.

2. Kansainvälinen ja sopivankokoinen kampus.

3. Kiva ilmapiiri ja tekemisen meininki.

Kansainvälisyys on osa liiketalouden koulutuksen arkea. – Opiskelijat voivat tehdä verkossa yhteistyötä vaikka saksalaisten opiskelijakollegoiden kanssa, sanoo Milka Vahtoranta.

Vaihto vakuuttaa – hei mä pärjään!

Vaihto-opiskelu on työelämätaitoja roimasti kartuttava vaihe elämässä. Opiskelijoiden kokemukset kannustavat tarttumaan ainutlaatuiseen mahdollisuuteen. ’Sinä vuonna minä kasvoin’ on tyypillinen vaihtovuoden oppi.

– Itsevarmuus ja luottamus omaan pärjäämiseen kasvavat, kun nuori viettää vuoden vaihdossa ulkomailla. Vaihto antaa uusia tuttavuuksia ja laajan ammatillisen verkoston maailmalle.

SAMKin visio, että jokainen opiskelija työllistyy, toteutuu Raumalla lehtoreiden mielestä vähän turhankin hyvin. Salla ja Milka ovat nimittäin huomanneet ilahduttavan ilmiön opiskelijoissa.

– Täällä on positiivinen haaste: työelämä imaisee opiskelijat jo ennen valmistumista. Opiskelijat ovat usein niin innostuneita, että haluavat jatkaa heti maisteriopintoihin.

Monet ulkomaalaiset yliopistot vaativat, että opiskelija on opiskellut tietyn määrän opintoja englanniksi.

– Sehän on Raumalla onnistunut.

INFO

Opiskele tradenomiksi SAMKissa

Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto, kansainvälisyys, logistiikka ja verkkokauppa. Rauma. 20 opiskelupaikkaa. Hakuaika 17.–31.3.

International Business, englanninkielinen kansainvälisen liiketoiminnan ammattikorkeakoulututkinto. Rauma. 30 opiskelupaikkaa. Hakuaika 10.–31.3.

– Tutustu myös aikuisopiskelijoille suunnattuun, verkossa toteutettavaan monimuoto-opiskeluun. 30 opiskelupaikkaa. Hakuaika 17.–31.3.

– Tutustu kaikkiin SAMKin koulutuksiin.