Puuvilla Kitchenistä herkut helposti: Saisiko olla palapizzaa roomalaisen korttelileipurin tapaan, itse savustettua lohta vai chilikanaa harissatwistillä? - Mainos - Satakunnan Kansa
MainosK-Citymarket Pori Puuvilla

Puuvilla Kitchenistä herkut helposti: Saisiko olla palapizzaa roomalaisen korttelileipurin tapaan, itse savustettua lohta vai chilikanaa harissatwistillä?

Puuvilla Kitchen on herkuttelijan paratiisi, joka avautuu kätevästi kauppakäynnillä. Reseptit on tehty suurella sydämellä, ja laadukkaat, tuoreet raaka-aineet jalostuvat aterioiksi käsityönä omassa avokeittiössä. Piipahdamme Porin Cittariin selvittämään asiakkaiden supersuosikit.

Tiimin vetäjä Katja Lindström suosittelee kokeilemaan lounasnälkään avoherkkuleipää. Pehmeälle rieskapohjalle rakennettu annos on runsas, ja maut ovat hienossa tasapainossa keskenään. – Oma suosikkini on katkarapuskagen.­


19.2. 6:00

Yksi suosituimmista on Puuvilla Kitchenin oma palapizza – pizza al tagliota eli leikattu pizza.

– Italialaiskortteleissa on vieri vieressä pieniä leipomoita, joista poiketaan hakemaan palapizzaa lounaaksi tai illanistujaisiin. Haluamme tarjota saman, alkuperäisen makunautinnon ihan omassa kotikaupassa, kauppias Jaakko Kauppinen kertoo.

Pizzapohjan pitää olla ilmava ja rapea.

– Maistuvan pohjan salaisuus on aito juuri ja pitkä nostatusaika. Nämä takaavat täydellisen lopputuloksen. Myös täytteissä olemme tarkkoja. Käytämme vain aitoa bufala mozzarellaa eli vesipuhvelin maidosta valmistettua italialaista mozzarellajuustoa. Se saa kaverikseen täyteläistä tomaattikastiketta ja aitoa parmankinkkua tai savulohta. Maun täydentävät tuoreet yrtit.

Italialaisen esikuvansa tapaan Puuvilla Kitchenin palapizzat ovat rapeapohjaisia, maistuvia herkkupaloja. Maun täydentävät tuoreet yrtit ja aito bufala mozzarella. ­

Pizza maistuu lämpimänä ja kylmänä. Palapizzaa lämmitetään kotona 200-asteisessa uunissa 3 minuuttia. Poista tuoreet yrtit lämmityksen ajaksi. Nam.

– Palapizza on myös mainio retkieväs. Kulkee kätevästi vaikka hiihtäjän repussa nautittavaksi taukopaikalla kuuman kahvin tai kaakaon kera, Jaakko suosittelee.

Vinkki Puuvilla Kitchenistä voi tilata isompiakin määriä palapizzoja vaikka lastenkutsuille tai illanistujaisiin, kirjoita toiveesi vaikka heti puuvilla.kitchen@citymarket.fi

Salaattibaarissa on mistä valita. – Kokeile vaikka seesaminsiemenillä ryyditettyä teriyakitofua tai savulohta harissa-jogurttikastikkeen kera, keittiön vastuumyyjä Kaisa Blomster suosittelee. ­

Trendikästä kulhoruokaa

Kotimaista kanaa, savulohta, maustettua tofua, katkarapuja, vesimelonia, cantaloupea, fetaa, leipäjuustoa, härkäpapuja… Salaattibaarissa nelisenkymmentä täytekulhoa odottaa siistissä rivissä. Ihana makujen ja värien kirjo!

– Valikoimasta voi rakentaa perinteisen ruokasalaatin tai poke bowl -tyyppisen trendikkään kulhoruoan. Valitse vaikka raikkaita kasviksia, katkarapuja ja avokadoa – terästettynä teriyakilla. Syö haarukalla tai puikoilla, vinkkaa tiimin vetäjä Katja Lindström.

Tarjolla on joka päivä täysipainoinen vaihtoehto myös kasvissyöjille ja vegaaneille. Kastikevaihtoehtoja on 6–8.

– Asiakkaiden ehdoton suosikki on harissa-jogurttikastike. Harissa on tunisialainen maustetahna, jossa on chilin lisäksi muitakin vahvoja mausteita. Jogurtti taittaa tulisuuden ihanan pehmeäksi kastikkeeksi.

Salaattibaari on erittäin hygieninen. Annokset rakennetaan pleksin takana, ja asiakaspalvelijat käyttävät maskeja ja kertakäyttökäsineitä. Näin myös varmistetaan, etteivät ottimet ole kaikkien kosketeltavina eivätkä eksy kulhosta toiseen.

Puuvilla Kitchenistä saa monipuolisen salaattiannoksen nopeasti ja hygienisesti. –Kilohinnatkin ovat kaupungin edullisimmasta päästä, Kaisa tietää.­

Teresan ja Akin reseptit suosittuja

Puuvilla Kitchenin reseptiikan suunnittelussa ovat vahvasti mukana huippukokit Teresa Välimäki ja Aki Wahlman. Muun muassa heidän luomansa harissa-jogurttikastike on asiakkaiden suosikkeja.

– Teemme vahvaa yhteistyötä. Itse seuraan ruokaohjelmia, -blogeja ja sosiaalista mediaa sekä luen alan kirjallisuutta ja lehtiä. Tässä työssä pitää olla koko ajan valppaana ja valmiina tuomaan uusimmat trendit meille Puuvilla Kitcheniin, Katja kertoo.

Avoherkkuleipä syödään nautiskellen

– Halusimme valikoimaamme tanskalaisen smörbröd-tyyppisen, runsastäytteisen leivän. Teresan kanssa ideoimme aivan oman version, jonka pohjana on iso pyöreä rieska. Täytevaihtoehdot ovat kana, savulohi, katkarapuskagen ja kasvis. Makuja täydentävät muun muassa hummus, wasabimajoneesi, tillikurkut ja pikkelöity porkkana, Katja luettelee.

Puuvilla Kitchenin oma savulohi nousi heti ehdottomaksi hitiksi.

– Savustamme isot kirjolohifileet itse. Oikea suolaussuhde ja savustusaika pitävät maun kohdallaan ja jättävät lohen sopivan meheväksi. Lohen voi maustaa myös vaikkapa aurajuustolla.

Pehmeäpohjainen, runsastäytteinen avoherkkuleipä syödään ehdottomasti veitsellä ja haarukalla, nautiskellen.

Avoherkkuleivissä on kukkurapäin täytettä, joten suosittelemme nautiskelemaan leivän kaikessa rauhassa haarukalla ja veitsellä. ­

Tulossa tapaksia ja street foodia

Puuvilla Kitchenissä suunnitellaan jo kovasti uutta. Keittiö laajenee ja uudistuu. Kokit ja leipurit työskentelevät avokeittiössä, ja asiakkaat voivat seurata ammattilaisten työskentelyä ja annosten valmistumista.

– Tulossa on muun muassa street foodia ja suomalaiseen makumaisemaan sopivia tapaksia, joita voi ostaa yksitellen tai kotiin vietäväksi valmiiksi pakattuna, Jaakko valottaa.

Kauppias Jaakko Kauppisen valinta on ilmakuivattu parmankinkkupizza. – Kotona otan sekä tuoreet yrtit että kinkun pois lämmityksen ajaksi. Kolme minuuttia 200-asteisessa uunissa on juuri oikea aika.­

Lemmenloman tunnelmiin omas Poris

Jaakko ja Katja kehuvat asiakkaita ihanan avoimiksi: he antavat palautetta ja esittävät toivomuksia.

– Toiveiden toteuttaminen onkin yksi tämän työn mielenkiintoisista ja antoisista puolista. Lemmenlomailijat olivat jääneet ulkomaanmatkaltaan kaipaamaan erästä olutmerkkiä. Löysimme kuin löysimmekin sen, ja nyt porilaispari saa maistella ja muistella kaukokohteen tunnelmia tutun juoman äärellä.

Tiesitkö? Puuvilla Kitchenillä on mukava ravintolasaareke, jossa voit nauttia pizzan, avoleivän tai salaatin kanssa vaikka lasillisen kuohuvaa. Makean kera maistuu tietysti kahvi – paikallispanimon paahtamista pavuista itse jauhettu on aina taatusti tuoretta.

Puuvilla Kitchen on avoinna:

kahvila ma–la 7–20, su 08–18

ravintola ma–la 10–20, su 10–18

sushi ma–su 11–20

Puuvilla Kitchenistä voit tilata isompiakin annosmääriä. Esimerkiksi palapizzat sopivat mainiosti vaikka lastenkutsuille tai illanistujaisiin.

Tilaa sähköpostilla puuvilla.kitchen@citymarket.fi tai K-Ruoka-verkkokaupan kautta

Tuoreimmat