Riitta Levisalo suoritti johtajan pätevyyden Sataedussa vain puolessa vuodessa – vakituinen työpaikka päiväkodin johtajana aukesi heti - Mainos - Satakunnan Kansa
MainosSataedu

Riitta Levisalo suoritti johtajan pätevyyden Sataedussa vain puolessa vuodessa – vakituinen työpaikka päiväkodin johtajana aukesi heti

Riitta Levisalo sai opinnoistaan itsevarmuutta työhönsä, paljon konkreettisia oppeja ja kaupan päälle hyviä muistoja.

Riitta Levisalolla on yli 30 vuoden työkokemus varhaiskasvatuksen opettajana. Nykyään hän työskentelee päiväkodin johtajana Joenrannan päiväkodissa.­


13.2. 6:00

Vain puoli vuotta sen jälkeen, kun Riitta Levisalo aloitti johtamisopintonsa Sataedussa viime kesänä, hän sai käteensä tutkintotodistuksen ja 400 euron ammattitutkintostipendin. Opiskelu töiden ohella tuotti nopeasti tulosta, sillä Levisalo aloitti tämän vuoden tammikuussa uudessa vakituisessa työpaikassa Joenrannan päiväkodin johtajana Harjavallassa.

– Minulle kävi tosi hyvin, Levisalo sanoo hymyillen.

Ajatus opinnoista hiipi Levisalon mieleen viime keväänä, kun hän työskenteli Kalevan päiväkodin vt. johtajana.

– Halusin hankkia pätevyyden, jotta voisin hakea vakinaisia johtajan paikkoja. Sataedun koulutustarjonta vaikutti lupaavalta, joten otin yhteyttä sinne.

Levisalo sai Sataedusta liiketoiminnan lehtori Merja Holkon tiedot ja tarttui puhelimeen.

– Merja suositteli minulle johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa ja auttoi räätälöimään opinto-ohjelmasta juuri minulle sopivan, Levisalo kiittelee.

Holkko otti Levisalon mukaan opiskelijaryhmään, joka oli aloittanut jo aiemmin keväällä.

– Koska Riitalla oli tuolloin jo melkein vuoden kokemus johtajan työstä, hän pystyi hyppäämään ryhmän mukaan heti. Huomioimme aina opintoja suunniteltaessa opiskelijan työkokemuksen, Holkko kertoo.

Liiketoiminnan lehtori Merja Holkon mukaan hakijoiden määrä on noussut viime vuosina valtavasti. –Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa arvostetaan.­

Joustavaa ja työhön yhdistettävää opiskelua

Levisalon puolivuotinen opiskelutaival koostui muutamista lähiopintopäivistä, Teams-luennoista ja erilaisista opinnäytteistä. Hän sanoo olevansa erityisen tyytyväinen siitä, että suurimman osan opinnoista pystyi liittämään suoraan omaan työhön.

– Tein esimerkiksi työpaikkaani Kalevan päiväkotiin varhaiskasvatussuunnitelman. Oli hienoa saada tehdä opintojen puitteissa paljon sellaista, mistä oli ja on edelleen konkreettista hyötyä.

Talouden tunnusluvut ja budjetointi olivat Levisalolle aiheita, joihin hän kaipasi hieman enemmän ohjausta.

– Etenemme aina opiskelijan tarpeiden mukaan. Esimerkiksi tässä tapauksessa opetus yhdessä isomman porukan kanssa ei olisi palvellut tarkoitusta, joten ajoin Riitan luo Harjavaltaan ja kävimme talousasioita läpi yhdessä, Holkko sanoo.

Levisalon mukaan henkilökohtaisesta opetuksesta oli todella suuri apu.

– Nykyään pystyn tekemään itse esimerkiksi talousarvioita ja ymmärrän paremmin talouden tunnuslukuja ja budjetointia.

–Opinnoista saa paljon irti, kun on motivoitunut ja innostunut, Levisalo sanoo.­

Vaikka Levisalo työskenteli koko opiskeluaikansa päiväkodin vt. johtajana, hän sanoo kaiken sujuneen hyvin.

– Koska osa koulutehtävistä liittyi konkreettisesti työhön, pystyin tekemään niitä osittain myös työajalla. Välillä päivät olivat pitkiä, mutta selvisin ihan hyvin.

Levisalo sanoo oppineensa opintojensa aikana paljon siitä, millainen on itse johtajana. Hänen mukaansa opinnot selkeyttivät myös kuvaa omasta työstä ja sen tehtäväkentästä.

– Koulutus antoi paljon varmuutta ja itseluottamusta sekä konkreettisia uusia oppeja, Levisalo kertoo.

Koulutamme johtajia, jotka ovat maailmankartalla alalla kuin alalla.

Ainoastaan lähipäiviä hän olisi toivonut lisää. Niiden määrä oli suunniteltua vähäisempi vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

– Lähipäivät olivat ihania! Parhaiten on jäänyt mieleen päivä, jolloin vieraana oli näyttelijä Miia Lindström. Silloin pyörittiin jopa lattialla ja kaikkea muuta, Levisalo muistelee nauraen.

Holkko kuvailee lähipäivien olevan lehtorillekin voimaannuttavia päiviä.

– Silloin saa tutustua opiskelijoihin ihan eri tavalla. Jo yhden päivän aikana ehtii jakaa paljon kokemuksia, kipeitäkin.

Levisalo iloitsee siitä, että on saanut uudesta koulutuksesta lisää itsevarmuutta tekemiseensä.­

Monipuolisia opintoja eri alojen johtajille

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon voi suorittaa esimerkiksi oppisopimuskoulutuksena, kuten Levisalo teki. Hän kehuu erityisesti sitä, kuinka hyvin opinnot saatiin räätälöityä juuri hänelle sopiviksi.

– Asioiden sopiminen Merjan kanssa oli alusta loppuun todella joustavaa. Sain paljon tukea omaan tilanteeseeni, Levisalo kertoo.

Levisalo iloitsee myös 400 euron stipendistä, jonka sai valmistuttuaan. Myös lähipäivien matkakulut korvattiin.

– Nämä olivat kivoja yllätyksiä.

Holkko lupaa, että yhtä hyvään kokemukseen pyritään jokaisen opiskelijan kohdalla.

– Autamme löytämään jokaiselle opiskelijalle sopivimman opintopolun. Opintoihin voi myös valita täydentäviä osuuksia. Jos kielten opiskelu kiinnostaa, sekin on mahdollista.

Opiskelijalla on valittavissaan koko liiketoiminnan opintotarjonta.

– Yksi mahdollisuus on opiskella vain jokin tutkinnon osa, jos on jo aiemmin suorittanut johtamisen opintoja, Holkko lisää.

Holkon mukaan koulutus sopii minkä tahansa alan johtajalle, oli kyseessä sitten julkinen tai yksityinen sektori.

– Koulutamme johtajia, jotka ovat maailmankartalla alalla kuin alalla.

Yksi Sataedun kilpailueduista muihin oppilaitoksiin nähden on, että opintoja voidaan toteuttaa siellä, missä on opiskelijoita.

– Meidän opiskelijoidemme ei tarvitse välttämättä lähteä maailman ääriin, vaan voimme pitää opintopäiviä siellä, missä on eniten opiskelijoita. Suunnitelmissa on järjestää lähipäiviä hienoissa ympäristöissä, kunhan korona sen taas mahdollistaa, Holkko lupaa.

Hae vaikka heti

Lue lisää Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnosta

Ota yhteyttä ja suunnitellaan juuri Sinulle sopiva opintopolku:

Liiketoiminnan lehtori Merja Holkko

merja.holkko@sataedu.fi

+358 40 199 4932

Lue myös:

Sataedun puhtauspalvelualan koulutus siivitti Meri Lehdon, 21, nopeasti vakituiseen työpaikkaan – ”Olen todella ylpeä ammatistani ja siitä, mitä teen”

Sataedusta valmistuvat imaistaan suoraan töihin – Lue kokki Henrin, 31, tarina ja innostu: haku auki 24/7

Punapakan koulun uusi isäntä tilasi lastensuojelutiimilleen täsmäkoulutuksen Sataedusta: ”Huomattavaa hyötyä ja vahva jatkobonus”

Tuoreimmat