MainosPlusprint

Pori Jazz halusi vastuullisen kumppanin – painotuotteet tulevat nyt Plusprintista Ulvilasta. Katso miksi valinnalla on väliä!

Perinteinen festivaali näytti esimerkkiä muille ja valitsi vastuullisen kumppanin, joka tuottaa painotuotteensa Satakunnassa ja suosii suomalaisia materiaaleja sekä ekologisia arvoja.

Pori Jazz näytti esimerkkiä valitsemalla suomalaista työtä ja ekologisia arvoja tukevan painokumppanin.


Kun Jari Kuivalainen perusti Plusprintin vuonna 2012, ei mies uskaltanut edes uneksia, että jonain päivänä kaikki Pori Jazzin painotuotteet tehtäisiin Ulvilassa. Pienestä digipainosta on kasvanut Suomen mittakaavassa merkittävä tekijä, joka tuottaa markkinointimateriaalia ympäri Suomea.

– Moni mieltää meidät edelleen vain käyntikortteja ja esitteitä valmistavaksi pajaksi, naurahtaa Kuivalainen.

Todellisuus on todellakin toinen. Kun astuu sisään Plusprintin ovista, avautuu eteen valtava seinä, joka on printattu sinisellä puuviilun näköiseksi. Seinässä on valtavia tauluja, joissa toistuu upeita kuvia erilaisin efektein.

Valtava vastaanottotiski ja printtiseinä ovat juuri rakentumassa. ”Welcome to the jungle”, toteaa Plusprintin toimitusjohtaja Jari Kuivalainen.

– Tuollaiset markkinointiratkaisut ovat meille nykyään aika perusjuttuja. Lisäämme seinään vielä kolme diginäyttöä ja tiskiin askartelemme valaistut irtokirjaimet, kertoo yrityksen toinen osakas Tommi Laaksonen.

Edessäpäin näkyy pienimuotoinen sekamelska, kun erilaista rakennetta on ympäri hallin aulaa. Silmiin osuu seinärakenteiden lisäksi erilaisia huonekaluja, kankaita ja miehen kokoinen mainosnäyttö, joita yritys myös tarjoaa asiakkailleen.

– Olemme juuri rakentamassa uutta showroomia. Haluamme esitellä asiakkaille erilaisia ideoita, joita sitten voi ammentaa käytäntöön. Nykyisellä laitteistollamme pystymme tulostamaan lähes minkälaisille materiaaleille tahansa, valaisee Kuivalainen.

98-tuumainen diginäyttö on vaikuttava näky. Myyntijohtaja Tommi Laaksonen arvioi, että näyttöjen kysyntä jatkaa kasvuaan.

Teknistä osaamista ja taiteilijan luovuutta

Saapuessamme tuotantotiloihin valkenee viimeistään totuus tuotannon monipuolisuudesta. Erilaisia tuotantolaitteita on valtava määrä. Yksi laite syytää ulos asiakasyrityksen katalogia, toinen liimaa paksuja kirjoja ja kolmas tulostaa valtavalle levylle kylttiä. Takaani hiipii painavan näköistä tarrarullaa kantava tuotanto-operaattori Teemu Lehtisaari, joka valmistelee juuri autoteippejä asiakkaalle. Erilaisia tuotteita näyttää olevan rajattomasti.

– Työympäristö on kyllä muuttunut melkoisesti viimeisten vuosien aikana. Uusia laitteita on tullut joka vuosi noin 3-4 kappaletta ja niiden opettelussa menee aina aikansa. Haasteet ja uuden opettelu pitävät kuitenkin mielen virkeänä, hymyilee suurkuvien ja tarrojen tuotannon ammattilainen Lehtisaari.

”Tarrarullia nostellessa saa helposti tehtyä päivän treenin”, naurahtaa tuotanto-operaattori Teemu Lehtisaari.

Laitteiden käytön ja teknisten asioiden osaaminen ei kuitenkaan riitä, vaan työssä pitää olla myös luovuutta ja artistin hulluutta.

– Pitää ymmärtää mitä asiakas haluaa ja pyrkiä tuottamaan aina parasta laatua. Kun palvelee isoja brändejä, pitää saada kokonaisuus näyttämään aina vaatimuksia vastaavalta eikä tyytyä keskinkertaiseen, veistelee Lehtisaari.

Vastuullisuus ja ekologisuus edellä

Pori Jazzin toimitusjohtaja Miika Ranne vakuuttui myös Plusprintin toiminnasta. Varsinkin kokonaisvaltaisesti vastuullinen ja ekologinen ajattelutapa vetosi perinteisen festivaalin vetäjään.

– Olemme iloisia, kun saamme Plusprintin mukaan toteuttamaan Suomen suurinta festivaalia. Valintaan vaikuttivat yrityksen tuotantovarmuus, joustava palveluasenne ja investoinnit uuteen ympäristöystävälliseen painotuotantoon, kertoo Ranne.

Festivaaleilla on valtava määrä erilaista printtimateriaalia.

Plusprintin toimitusjohtaja Jari Kuivalainen kertoo, että vastuullisuus ja ekologisuus syntyy valinnoista, joita yritys on tehnyt matkan varrella.

– Työllistämme tällä hetkellä pelkästään Satakunnassa 13 henkilöä ja määrä kasvaa koko ajan. Hankimme paljon Suomessa tuotettuja materiaaleja ja käytämme energianlähteenä Pori Energian tuulivoimaa. Laitehankinnoissa painotamme ekologisuutta ja arkkipainokoneemme käyttävätkin vain elintarvikehyväksyttyjä värejä. Suurkuva- ja tarratuotannossa taas käytetään matalaenergistä UV LED-tekniikkaa. Lisäksi tietysti pitkä kokemuksemme auttaa asiakasta valitsemaan juuri oikeanlaisen tuotteen oikeaan paikkaan, joka osaltaan vähentää tuotantomme kuormitusta luonnolle.

Valinnalla suuri merkitys

Kun mietitään omien valintojen vaikutusta ympäristöön, on monesti helpompi ajatella omaa lähiympäristöään kuin koko maailmaan vaikuttavia tekijöitä. Myyntipäällikkönä työskentelevä Tommi Laaksonen pyrkii valistamaan asiakkaitaan ja auttamaan heitä tekemään vastuullisia päätöksiä.

– Jokaisen on helppo ymmärtää, että lähituotannosta syntyy vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin kaukaa toimitetuista tuotteista. Mutta entä jos lähituottaja ei tuotakaan tuotetta itse, vaan tilaa sen esimerkiksi Virosta? Tällöin suurin osa käyttämästäsi rahasta valuu Suomen rajojen ulkopuolelle etkä välttämättä edes tiedosta asiaa. Pahimmassa tapauksessa suomalaiselta välittäjältä ostetusta tuotteesta menee 85% ulkomaille, kertoo Laaksonen.

Kuivalainen toivoo, että ihmiset arvostavat oman maakunnan tuotantoa epidemian jälkeen entistä enemmän.

Asia on tosiaankin helppo ymmärtää, sillä rahan valuessa pois Suomesta, tukee se työllisyyttä ja elinkeinoa jossain muualla. Toimitusjohtaja Jari Kuivalaisen mukaan olisikin järkevintä käyttää mahdollisimman paljon oman maakunnan palveluita, sillä se on ainoa keino pitää palvelut lähellä.

– Kyllä me satakuntalaiset saamme olla ylpeitä oman pitäjän osaamisesta ja varsinkin näinä vaikeina aikoina on tärkeää tukea paikallista yrittäjää. Toivottavasti sama mentaliteetti jatkuu myös epidemian jälkeen. Toivon todella, että ihmiset intoutuvat ottamaan asioista selvää ja tukevat yrittäjiä, jotka tekevät maakunnallemme hyvää. Siksi onkin mahtavaa päästä tekemään yhteistyötä Pori Jazzin kanssa, joka on rakkaan Satakuntamme tärkein yksittäinen tapahtuma.

FAKTA

Plusprint

Plusprint tuottaa Pori Jazzille jatkossa kaikki printtimateriaalit. Tämä tarkoittaa muun muassa banderolleja, kylttejä, tarroja ja lukuisia erilaisia esitteitä ja pienempiä painotuotteita.

Plusprint sijaitsee Ulvilassa ja yrityksen liikevaihto on noin 1,4 miljoonaa. Yritys on juuri tehnyt mittavat investoinnit suurkuva- ja teippituotantoon.