Turkki ostaa Venäjältä ilmatorjuntaohjuksia

STTIstanbul

Turkki ostaa Venäjältä ilmatorjuntaohjuksia, kertoi presidentti Recep Tayyip Erdogan tiistaina turkkilaismedian mukaan. Ohjuskauppa ei miellytä sotilasliitto Natoa, jonka jäsen Turkki on.

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon kommentoi ostoaikeita jo aiemmin toteamalla, että "yleisesti ottaen ei ole hyvä idea ostaa yhteensopimattomia järjestelmiä". Erdogan on puolustautunut sanomalla, että Turkki ostaa materiaalia, jota sen armeija tarvitsee.

Asekauppa on osoitus Turkin ja Venäjän suhteiden lämpenemisestä sen jälkeen kun Turkki ampui alas venäläisen sotilaskoneen Syyrian rajalla vuonna 2015. Välejä lämmitti sekin, että Venäjän presidentti Vladimir Putin oli ensimmäisiä ulkomaisia johtajia, joka soitti Erdoganille tukipuhelun viime vuoden epäonnistuneen vallankaappausyrityksen jälkeen.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio